Marrakech

Markedspladsen Djema el-Fnaa i smukt aftenlys
 

Billige rejser til Marrakech - som et eventyr

Eventyrrige Marrakech ligger for foden af de betagende Atlas bjerge og Marrackech er en fantastisk by at starte dit marrokanske eventyr i. KILROY har trekking, oplevelsesture og surfing i Marokko, og vi vil med glæde svare på dine spørgsmål om rejsen til Marrakech og Marokko. Book din rejse til Marrakech hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Besøg medinaen i Marrakech

De fleste besøgende i Marrakech bor i medinaen, den gamle og befæstede by i centrum, fyldt med små butikker, lokale handlende, krogede gader og restauranter. Forestil dig 1001 nats eventyr og Aladdin, bare i virkeligheden, så er du godt på vej. Marrakech byder på utroligt meget charme, kultur og velbevarede bygninger og du mærker uden tvivl, at du befinder dig i en kultur, der er meget fjern fra den vi har i Nordeuropa. I centrum af medinaen finder du Jemaa el-Fnaa, et stor markedsplads fyldt med aktiviteter både dag og nat. Om dagen sælger de lokale alskens ting og sager, prøv fx appelsinjuicen som mange råber om kap for at få solgt. Du kan også købe souvenirs, og om aftenen optræder de med musik og slanger der danser op af kurve - bare vær obs på at de kan gå hen og kræve penge af dig, hvis du kigger på dem. Ja, de er lidt hurtige. 

Maden i Marrakech

Når solen går ned og der kaldes til bøn, kan man fornemme at nu er det store spisetid i Marrakech. Madboderne slår deres telte op og familier strømmer til, for at nyde dagens sidste måltid. Maden i Marrakech og Marokko er fuldstændig fantastisk og du kan godt glæde dig. Du skal prøve tagine og deres smagfulde cous cous retter. Der serveres ikke alkohol på restauranter inde i medinaen, så du må klare dig med sodavand, kaffe og te. Marokkanerne er eksperter i te og vi kan anbefale deres lækre mynte te. 

Jemaa el-Fnaa er omringet af små, krogede gader fyldt med spændende butikker. Det kan være svært at finde rundt og du farer uden tvivl vild. Lad dig rive med og gå dine egne veje, du skal nok finde tilbage igen og du kan altid spørge om vej. Du kan også prøve at huske de farverige døre, vægge og sjove skilte du kommer forbi, for på den måde at finde tilbage til dér hvor du startede. 

Shopping i Marrakech

Du kan glæde dig til at tage spændende krydderier, sko, smykker, tøj, marokkanske teglas, tæpper, gulvtæpper, potter og meget mere med hjem. Inden du lukker en handel af, skal du huske at prutte om prisen med de lokale. De er vant til turister og de sætter som standard deres priser ret højt. 

Hvad skal jeg opleve i Marrakech?

Hvis du vil under huden på Marrakech og Marokko, anbefaler vi en rundrejse i og fra Marrakech. På den måde kommer du tæt på kulturen, de lokale og naturen og du kommer steder hen hvor andre turister ikke kommer. På en rundrejsse i Marokko rejser du sammen med andre eventyrlystne og jeres engelsk-talende guide viser jer de hemmelige hjørner og steder hvor ikke mange turister kommer.

Vi kan også anbefale et besøg i Yves Saint Laurents have - Jardin Marjorelle. Den er ubeskriveligt smuk og farverne som han har valgt at pryde den med, står i skarp kontrast til hinanden. 

besøg yves saint laurents have i marrakech

Jardin Majorelle - Yves Saint Laurents have i Marrakech. Et besøg værd!

Medinaen og soukerne er et must når du besøger Marrakech, men der er mange andre ting og steder du skal opleve. Bahia Paladset blev bygget i det sene 19. århundrede og var ment til at bevare essensen af den marokkanske og islamiske livsstid. Hvis du interesserer dig for marrokansk kunst skal du besøge Dar Si Said, her finder du en stor samling af marokkansk kunst såsom trækunst fra det 18. århundrede, berberes gulvtæpper, pottemageri og gammelt læderarbejde.

Der findes også et område udenfor Marrakech hvor man kan se lokationer fra mange film fx. Gladiator, Alexander og Sex & the City! Det meste af Gladiator blev filmet i Ouarzazate, lige syd for Atlasbjergene.

marokko filmlokationer - film i marokko

Se berømte filmlokationer i Marrakech og udenfor byen. Her i Ouarzazate.

Hvis du er interesseret i at høre om hvordan de lokale souvenirs produceres, kan vi anbefale et besøg på de lokale tannerier hvor du kan se hvordan læder bliver behandlet. Besøg dem om morgenen, da det er her der er mest gang i dem. 

Besøg en lokal hammam i Marrakech

Hvis du trænger til at blive frisket op efter en lang dags shopping eller sightseeing, må du forbi en lokal hammam. Her bliver du badet, dampet og skrubbet. Det kan være svært at vælge hvilken behandling du skal vælge, så tag bare den store pakke. Så får du en guide med og en der skrubber dig.

Ture fra Marrakech

Området omkring Marrakech har masser af muligheder for fede aktiviteter og ture. Tag på trekking i Marokko eller tag på en oplevelsestur. KILROY har unikke oplevelser i Marrakech som vi med glæde vil fortælle dig mere om. Du kan også tage på ørkensafari til Sahara. Du kan også tage til Essaouira på dagstur, en smuk tur til vandet.

marokko ørken - marokko kamelsafari

Tag på ørkensafari udenfor Marrakech. Rid på en kamel og overnat i Sahara.

Rejsen til og fra Marrakech

Marrakech har en international lufthavn med daglige afgange til Europa. Hvis du er i Marokko, kan du komme til Marrakech med tog fra Casablanca (ca. 3 timer), fra Fez (ca. 7 timer) og fra Tangier (ca. 10 timer). Marrakech er også godt forbundet med langdistance busser til Agadir, Safir, Casablanca, Essaouira, Fez, Meknes, Ouarzazate og Rabat.

Har du spørgsmål?
Spørg en rejsekonsulent

Book din rejse til Marrakech

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt