Marokko

Lokal landsby i Marokko
 

Rejser til Marokko - hvor Afrika begynder

Marokko er et land fuld af kontraster. Går man på opdagelse i dette mangfoldige land og lader sig forføre af alle sanser, vil man komme hjem med en oplevelse for livet. Her er endeløse strande, ørkener, frodige palmeoaser, dramatiske bjerge, spændende kulturer og meget mere. Rejs til Marokko med KILROY.

Kom hurtigt videre:

I Marokko kan du finde alt fra pulserende byer med vanvittig trafik til charmerende, uberørte landsbyer hvor livet går sin gang som det altid har gjort, og hvor du vil stå med oplevelsen af at være den første turist, der nogensinde har været forbi.

Marrakech, Essaouira og Agadir

Mange har hørt om Marrakech, en af Afrikas mest eventyrlige byer. Farverig og fascinerende, rig på mennesker og stemninger der hurtigt vil minde dig om 1001 nats eventyr. Hjertet af Marrakech er markedet Djema el Fna, der er lige så livligt om aftenen som om dagen. Et par timer med buslangs kysten finder man den billedskønne lille by Essaouira, en by der forfører de fleste - også Bob Marley og Jimi Hendrix i sin tid! Her er der en vidunderlig tilbagelænet stemning.

Er man til en simpel og ligetil badeferie, er de kilometerlange sandstrande i Agadir et godt bud. Og så skal man selvfølgelig huske at rejse lidt nordpå til den berømte by Casablanca - en fascinerende og forførende nordafrikansk perle.

Marokkos ekstremer: hovedstaden Rabat og Saharas ørken

Ørken i Marokko - Rid på kameler i Marokko

Hovedstaden Rabat har et både afslappet og lettere europæisk præg. En smuk by der er yderst interessant at gå på opdagelse i. Herfra kan det anbefales at leje en bil og køre sydpå til Atlasbjergene. Her venter de skønneste udsigter af den slags, man aldrig glemmer: dramatiske bjergskråninger, klippevægge, dybe kløfter og dale, små spejlende søer og frodige palmeoaser. Længere vestpå tager ørkenen over, mægtig og endeløs - sådan føles det i hvert fald ved de første syn af Sahara. En sjov måde at opleve ørkenen på er en tur på kamelryg gennem sandet. Undervejs vil man komme forbi små, hyggelige landsbyer - Ait Benhaddou, Skoura og Todra Gorge hører blandt perlerne. I disse landsbyer vil du hurtigt falde ind i den afslappede stemning og opleve det historiske sus fra de såkaldte Kasbah'er; en slags fort lavet af ler og strå bygget for flere århundreder siden.

Marokkos køkken

Noget man endelig ikke skal - og heller ikke kan - misse, er den traditionelle marokkanske ret Tajine - en kødret lavet på enten lam, kylling eller fisk med masser af grøntsager. Det er ingen overdrivelse, at denne typiske Marokko-ret findes på ethvert menukort over hele landet, og det samme kan siges om den måske mere kendte couscous-ret, der også består af grøntsager og kød og er svær at blive træt af trods sin simple sammensætning. Og ellers er det bare med at spise løs af de mange tørrede frugter, der er så karakteristisk for Nordafrika: dadler, abrikoser, blommer m.fl.

Man vil også hurtigt opdage, at te er en uundværlig del af marokkanernes liv. Den drikkes hele tiden og alle vegne - som turist bør man prøve den traditionelle mint-te, for at få et indblik i en af marokkanernes fastgroede vaner. En anden drik man lige så godt kan svælge sig i når man har chancen, er friskpresset appelsinjuice. Appelsinerne her er nemlig fuldstændigt perfekte med den rette kombination af søde og sure smagsnuancer. Og så er de utroligt billige.

Surfing i Marokko

Surfing i Marokko - Surfkursus i Marokko

Hvis du drømmer om at blive en haj til at navigere et surfbræt, så anbefaler vi at du tager med KILROY på surfskole i Marokko. Hvad end du er nybegynder eller øvet, står vores dygtige instruktører klar til at give dig en masse fede teknikker, så du kan fange Marokkos bølger. Læs mere om surfing i Marokko.

Et par gode tip til Marokko

Prut om prisen, særligt på markeder! Start lavt (lidt under halvdelen af den angivne pris), så er der en chance for, at du ender det rigtige sted. Er der noget, Marokko er fuldt af, er det markeder, så der er altid en mulighed for at gøre en god handel: tøj, håndværk, krydderier, tørret frugt og alt muligt andet spændende.

Se også om der er eventuelle festivaler mens du er i Marokko. Hvert år løber en række underholdende og livlige festivaler af stablen, og så er der altså garanti for, at der bliver gang i den på en måde som man sjældent oplever i Europa.

Man kan med fordel besøge Marokko hele året rundt. Somrene er generelt meget varme - mere behageligt er her dog om foråret og efteråret, mens vintrene kan blive kolde, især i bjergene. Bemærk samtidig, at der kan være stor forskel på temperaturerne afhængig af, hvor i landet du befinder dig.

Har du spørgsmål om Marokko?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt