Cape Town

Table Mountain - Cape Town
 

Rejser til Cape Town - Afrikas smukke spids

Cape Town er en af Sydafrikas, ja hele Afrikas, smukkeste og mest interessante storbyer. Byens beliggenhed ved det utroligt smukke Table Mountain og ved Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean, er i en klasse for sig. Og så er byen både livlig og moderne med masser af gode underholdningsmuligheder, shopping, natteliv og de mange interessante 'townships'.

Kom hurtigt videre:

Cape Towns mange seværdigheder

I Cape Towns centrum finder man masser af trendy restauranter og barer side om side med imponerende skyskrabere og modebutikker. Her er det ikke altid lige til at se, at man befinder sig i Afrika. Sydafrika og især Cape Town er nemlig noget af det mest moderne og veludviklede på kontinentet. Byens havnefront byder på hyggelig stemning med gode restauranter og ofte live jazz. Også her findes en række gode butikker.

Cape Towns beliggenhed i sydspidsen af Afrika gør, at havnen her er en af de vigtigste i hele Afrika. Det er også herfra, man med færge kan komme ud og se en af de mest interessante attraktioner i og omkring Cape Town: Robben Island. Det var i et fængsel på denne ø, at Nelson Mandela sad fængslet i 27 år gennem en stor del af Sydafrikas apartheidregime. Man kan komme på yderst interessante guidede rundvisninger, der foretages af tidligere fanger. Et besøg på Robben Island er et fantastisk indblik i landets dramatiske fortid og et absolut must på din rejse til Cape Town.

Table Mountain

Cablecart i Cape Town i Sydafrika - Svævebane i Cape Town

Et andet must er det fantastiske bjerg Table Mountain. Dette betagende bjerg udgør en passende dagsudflugt fra Cape Town, hvis man har lyst til at give sig i kast med at vandre på de anmærkede stier der findes på bjerget. Ellers kan man nøjes med turen i svævebane op til bjerget, der giver et fedt sug i maven og en fantastisk udsigt. Udsigten fra toppen af bjerget er bestemt ikke mindre uforglemmelig, faktisk er der gode chancer for at du vil stå tilbage med oplevelsen af, at det er noget af det smukkeste du nogensinde har set!

Den dramatiske kyst

Har du ikke fået nok af vilde og smukke udsigter over klippekyster og brusende bølger, kan en køretur på den berømte kyststrækning Chapmans Peak Drive varmt anbefales  - det er en af de smukkeste kystveje i verden.

tur til cape point i cape town

Glem heller ikke at lægge vejen helt ud forbi selve Cape Point, Afrikas sydligste punkt og hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean. På vejen ud mod dette smukke sted bør du gøre holdt ved Boulders Beach, der er fyldt med pingviner året rundt.

boulders beach - pingviner cape town

Frivilligt arbejde i townships

Cape Town er ikke blot smukke facader og flotte udsigter. Byen og især udkanten af den er også "berømt og berygtet" for sine mange townships, en slags slumkvarterer, der i stor grad fungerer på sine egne betingelser og med et lokalt styre. Man kan komme på guidet rundtur i eksempelvis Khayelitha-township'en, en tur der giver et godt indblik i en anden side af Cape Town og Sydafrika, en kontrast til det moderne og skinnende centrum.

frivilligt arbejde i township

Mange townships er i udvikling mod en bedre fremtid, og KILROY sender mange hjælpsomme frivillige til at hjælpe børn og unge mod en bedre fremtid. Forestil dig at blive mødt at kram og hoppende børn hver morgen du møder ind, undervise dem i fx. engelsk (du behøver ikke at være uddannet skolelærer), og vide at du gør en KÆMPE forskel. Det er en fantastisk fornemmelse, og vi kan garantere dig en oplevelse for livet. Læs mere om frivilligt arbejde i Cape Town.

Frivilligt arbejde med hajer

Det ultimative adrenalin kick i Cape Town er de populære haj-dyk, man kan foretage i havet ud for byen. Du kan arbejde med hvidhajer, lære om deres natur, biologi og andre arter i havet ud for Cape Town. Der er marine biologer tilknyttet projektet og de hjælper, supporterer og sørger for at du får det bedste ud af dit ophold. Du lærer også om eco-tourism og kommer ned at dykke med hajerne i et bur. En ting er sikker: du kommer (forhåbentlig) aldrig igen så tæt på disse vilde og farlige dyr, og du vil af samme grund aldrig glemme denne skrækindjagende oplevelse.

 

Vin, vin og mere vin

Andre steder lidt uden for selve Cape Town finder man flere gode vindyrkningsområder. Sydafrika er generelt kendt for fantastiske og meget billige vine, og flere af dem kan smages og købes på for eksempel Paarl, Stellenbosch og Franschhoek, der alle er fremragende vingårde. Man kan også tage på ture til vingårde og smage vine - husk at chaufføren skal holde sig ædru. Vi kan også anbefale besøg på Fairview, Spice Route og Hartenberg - ikke kun vinen, men også maden er mmmmmm...!

Surfing i Cape Town

Området omkring Cape Town byder desuden på virkelig gode surfstrande, så har man ikke et med sig er det bare med at leje et surfboard og eventuelt en instruktør for en dag eller to.

surfing i cape town

KILROY tilbyder fantastisk surfing i Cape Town samt mulighed for kitesurfing.

Fitnessophold i Cape Town

KILROY har fået fitness på programmet i Cape Town. Med en fitnesspakke får du en uges aktiv træning, mens du samtidig kan nyde de mange oplevelser, som Cape Town byder på. Programmet er nemlig opdelt 50/50 mellem træning og afslapning, så der skulle være tid til at nå det hele. Få energi til hjernen om morgenen, og tag på eventyr om eftermiddagen.

Fitness i Cape Town

Overnatning og transport i Cape Town

Byen byder på flere gode hoteller og hostels. Kontakt vores rejsekonsulenter for at finde den type overnatning der passer bedst til din rejse. Når du skal rundt i byen, foregår det enten til fods, i en lejet bil eller med taxa - der er nemlig ingen velfungerende kollektiv transport. Undgå dog at begive dig ud til fods efter mørkets frembrud, da ikke alle dele af byen er lige sikre. Når du skal ud af byen, findes der dog flere velfungerende og sikre busselskaber at vælge mellem - du kan også vælge BazBus-ordningen, der giver dig mulighed for at rejse rundt i Sydafrika med et buspas og komme til og fra mere end 180 hostels rundt omkring i Sydafrika - spørg en rejsekonsulent om både billeje i Sydafrika og buspas. Vi glæder os til at hjælpe dig med rejsen til fantastiske Cape Town!

Har du spørgsmål?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt