Sydafrika

Skal du springe bungyjump fra Bloukrans?
 

Rejser til Sydafrika - alt i ét land

Sydafrika er noget af det mest afvekslende, den rejsende vil møde i Afrika. Her er utrolige naturrigdomme, og landet er perfekt for rejsende med trang til eventyr. Er du til safari, bungyjump, surfing, dykning, trekking og dyreliv, så er Sydafrika stedet. Køb din rejse til Sydafrika hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Highlights i Sydafrika

Et hurtigt udpluk af top-oplevelserne på din rejse til Sydafrika kunne lyde sådan her: En køretur på den såkaldte 'Garden Route' langs kysten tager dig forbi fiskerlandsbyen Hermanus, hvor du i den rigtige sæson (maj-december) kan stoppe for at se de ærefrygtindgydende hvaler. I Simonstown ved Boulder's Beach kan du stoppe for at se store kolonier af den fascinerende jackass-pingvin. Se de spændende Cango Caves ved Knysna og Oudtshoorn. Fra Port Elisabeth kan du komme på dagsture til såkaldte townships, prøv for eksempel den historisk interessante RedLocation Township. Og gå for Guds skyld ikke glip af den storslåede Kruger National Park, hvor du kan tage på safari, se dyreliv og sove i telt på store savanner - og høre løverne brøle lige inden du lukker øjnene.

Derudover må du ikke gå glip af:

  • MADEN (maden er Sydafrika er fantastisk),
  • Vinfarmene (der er rigtig mange at vælge i mellem)
  • Mødet med de lokale (alle er SÅ søde og gæstfri)
  • Tsitsikamma Coastal National Park (med den berømte vandresti Otter Trail)
  • Udsigten fra toppen af Table Mountain i Cape Town
  • Strudse-race i byen Oudtshoorn og strudseburger 'bobotie'

Hvordan rejser man rundt i Sydafrika?

Der er mange måder at opleve Sydafrika på. Vi vil typisk anbefale følgende rejseformer:

Hvad du skal vælge, afhænger af dine ønsker for din rejse og dit budget. Med en lejet bil har du ultimativ frihed til helt selv at bestemme hvor, hvordan og hvorhen. Med et buspas rejser du billigt og sikkert rundt og møder andre backpackere undervejs. Buspas fungerer som en 'hop på og af' busservice, der kører dig lige til døren på 180 hostels rundt omkring i landet. På en rundrejse kommer du 'off the beaten track' med en der kender Sydafrika som sin egetn bukselomme. Du kan være sikker på at få landets highlights, insider historier, møder med de lokale og naturoplevelser sammen med andre eventyrlystne. Vores rundrejser i Sydafrika er unikke, og du kan være sikker på at der ikke er en guide i front med et flag, men autentiske oplevelsesrejser.

Lav frivilligt arbejde i Sydafrika
frivlligt arbejde i sydafrika

Sydafrika er et fantastisk land på alle måder, men der er også stor forskel på rig og fattig, og der er mange borgere der har brug for hjælp. KILROY samarbejder med fantastiske frivillige projekter i Sydafrika, hvor du kan komme ned og hjælpe børn og unge, dyr og naturen. Projekterne varer i et par uger til måneder og logi og de fleste måltider er inkluderet i prisen. KILROY har også en skole som vi støtter. Den hedder Sunshine Educare og skolen er for udsatte børn i et township der ikke ville have skolegang ellers. Du kan komme ned og hjælpe på Sunshine Educare med undervisningen og give børnene gode oplevelser og håb om fremtiden. Læs mere om frivilligt arbejde i Sydafrika.

Tag på surf camp i Sydafrika

surf i sydafrika
Sydafrika tilbyder nogle af de bedste surfingsteder i verden. Her er også noget for begyndere, eksempelvis muligheden for at tage privat surfundervisning i den lille by Plettenberg Bay - her kan du også tage på vandring til Robberg Peninsula, et spændende naturreservat, hvor du vil høre de brølende søløver på stranden og nyde de smukke udsigter. KILROY samarbejder med fede surf camps i Sydafrika. Læs mere om surfing i Sydafrika.

Bungyjump i Sydafrika

Bloukrans Bridge Bungy Jump Sydafrika1, 2, 3, JUMP! 

På The Garden Route finder man også Bloukrans River. Ved denne flod har man den ultimative mulighed for eventyr: verdens længste bungyjump! Springet fra broen og ned i dybet er på 216 meter, så der er garanti for en nervepirrende oplevelse for livet!

Dyk i Sydafrika

For dykkere af den eventyrlystne slags er der virkelig noget at komme efter på rejsen i Sydafrika: Ved Dyer Island kan man komme på en særlig 'cage-diving' (hvor man er i sikkerhed i et bur), og på denne måde komme helt tæt på de farlige hvidhajer, der færdes i havet her. Ellers er Sodwana Bay cirka fire timer fra Durban et mekka for dykkere. Denne bugt er en del af et maritimt reservat, Greater St. Lucia Wetland Park, der er beskyttet i særlig grad i kraft af dets placering på UNESCO's World Heritage List. Her kan man se masser af farverige fisk, skildpadder, hvalhajer og delfiner, afhængig af årstiden. KILROY kan tilbyde fantastisk dykning i Sydafrika.

Vinsmagning i Sydafrika

vinsmagning i cape townMange sydafrikanere tager til vinfarme om søndagen og nyder livet. 

Sydafrikanske vine er generelt fantastiske og de koster ingenting. Tag til vinsmagning på de smukke vinfarme. Der er virkeligt mange. Bare husk at du ikke selv skal køre bilen. På nogle vinfarme kan man overnatte, så book et værelse, hvis I skal have den helt store tur. Prøv for eksempel Groot Constantia, den ældste i landet, Paarl, Stellenbosh, Hartenberg Wine Estate, Spice Route, Fairview og Franschhoek - for blot at nævne nogle få. 

Trekking i Sydafrika

Mellem Durban og Johannesburg finder man et fantastisk vandrested: The Drakensberg Mountains. Denne region har mange gode vandrestier, klatresteder og muligheder for at ride på hest i den sprøde bjergluft. Her finder man også Afrikas højeste vandfald, og verdens næsthøjeste, Thukela Falls, der har et fald på hele 947 meter. Et must see! I dette område kan det anbefales at bo på The Amphitheatre Backpackers Hostel, der arrangerer vandreture og ture til nabolandet Lesotho, der er omgivet af de smukke Drakensberg Mountains. 

Cape Town & Table Mountain

table mountain i cape townTable Mountain kan spottes fra mange steder i Cape Town. En vild formation!

For alle rejsende til Sydafrikas hovedstad Cape Town, er den enestående udsigt fra toppen af byens berømte Table Mountain et must. For de historisk interesserede kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Robben Island, hvor man kan få et spændende indblik i landets dramatiske fortid. Og så er der selvfølgelig Cape Point, hvor Det Indiske Ocean møder Atlanterhavet. Det blæser en hel del herude, men du skal derned og have taget et billede foran det berømte skilt. Fra fyrtårnet herude på toppen af klippen er der en sublim udsigt, der rækker langt ud over havet.

Hvis du er til aktiv ferie, kan du kaste dig ud i et fitnessophold i Cape Town. Så kan du både nyde storbyen OG komme i form samtidig.

Durban & The Wild Coast

Stranden i Durban - Durban BeachPå sydkysten i Kwazulu-Natal provinsen ligger Sydafrikas ferieby nummer 1, Durban. Byen er dog temmelig turistet, så det kan måske betale sig at søge længere sydpå på kysten. Durban skal dog besøges alene for sin fantastiske mad, især det indiske køkken er fremragende her. Den såkaldte 'Vilde kyst' - The Wild Coast - er god hvis man vil på nogle spændende vandreture, og ellers kan det varmt anbefales at rejse nordpå fra Cintsa til Xhosa-landsbyerne. 

Praktisk information før rejsen til Sydafrika

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Sydafrika på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Sydafrika.

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY

Kontakt