Johannesburg

Mange Safariture til Kruger National Park arrangeres fra Johannesburg
 

Rejser til Johannesburg - Sydafrikas sjæl

Johannesburg er Sydafrikas største by og landets centrum for økonomi og handel. Og lige så moderne byen er i det finansielle centrum med skyskrabere og internationale virksomheder og banker, lige så fattig og kaotisk er byen i udkandtsområderne. Johannesburg er kontrasternes by, rig på afrikansk kultur og et stort menneskeligt fascinationspunkt.

Kontrasternes kæmpeby

Kæmpebyen Johannesburg er centrum for Afrikas guld- og diamanthandel og rangerer blandt verdens 40 største metropoler. Som i så mange andre storbyer er det et sted hvor belastede og farverige kvarterer, moderne arkitektur, ekstremt rige og ufatteligt fattige mennesker smelter sammen i et virvar af storbystemninger og kaotiske gadebilleder. Byen kan måske forekomme overvældende og lidt for udfordrende for førstegangsbesøgende, men med lidt tålmodighed og eventyrlyst kommer man langsomt til at lære byens mange facetter at kende og sætte pris på den. Og man opdager, at Johannesburg på mange måder er Sydafrikas sjæl, repræsenterende landet på godt og ondt. De fleste rejsende holder sig til de nordlige forstæder, der fremstår som en slags små landsbyer med hver sit særlige præg.

Johannesburg - kultur og natur

Søger man kulturelle oplevelser, er The Market Theatre et absolut must. Her kan man fra tid til anden opleve stor, lokal teaterkunst. Johannesburg er også rig på klubber og kunstgallerier, som kan give de fleste et spændende, sydafrikansk input. Glem ikke naturen og dyrelivet, der er storslået blot en kort køretur fra Johannesburg. Besøg Lion Park, der er et fremragende alternativ til de længerevarende safarier, for dem der ikke har tid til det. Overalt i Johannesburg kan man arrangere ture til denne park, hvor man kan se de sjældne hvide løver, giraffer og en række andre af savannens dyr. Hovedattraktionen er for mange de små løveunger, der vil smelte hjertet på de fleste. Man kan med fordel tjekke det interessante i-to-i volunteer-projekt ud, hvis man har lyst til at gøre en indsats i en god sags tjeneste. Er tid ikke noget problem, er der selvfølgelig også muligheder for at tage på en længere udflugt fra J'burg, som byen kaldes i daglig tale. Mange safariture har udgangspunkt her, bl.a. til Sydafrikas største og mest berømte nationalpark, Krüger. Køreturen hertil er dog lidt lang, hvilket man lige skal tage højde for i sin planlægning.

Soweto og andre townships

En af de største oplevelser i Johannesburg og Sydafrika generelt venter i bydelen Soweto, som er en af de mange såkaldte townships, Sydafrika er kendt for. Soweto er den township, Nelson Mandela voksede op i, og bl.a. derfor verdensberømt. En udflugt til Soweto er en indtryksrig oplevelse. På vejen hertil bevæger man sig fra de velstående dele af Johannesburg til de fattigere, og i selve Soweto får man et indblik i livet i en township og de barske forhold og udfordringer, en stor del af den sydafrikanske befolkning står overfor hver dag. Der findes flere gode museer her, bl.a. et der er indrettet i Nelson Mandelas tidligere hjem. I selve Johannesburg anbefaler vi The Apartheid Museum og Museum Africa.

Tjek i øvrigt vores nyeste web-serie, hvor den professionelle danser, Mariama, besøger Johannesburg for at opleve den lokale Pantsula-dans.

Overnatning og transport

Det er en rigtig god idé at have booket sit hotel hjemmefra ved ankomsten til en hektisk by som Johannesburg. Her hjælper KILROY naturligvis. Vi anbefaler Once in Joburg, hvor vi tilbyder en ankomstpakke. Her er værelser gode, man får en lækker morgenmadsbuffet og så råder hotellet over en dejlig have og en indbydende swimmingpool. Her er man også tæt på en række af byens gode butikker, restauranter og den indbydende Johannesburg Botanical Garden. Når man skal rundt i Johannesburg, er det en god idé at tage sine forholdsregler. Kriminaliteten er desværre høj i byen, og den bedste måde at få et godt indblik i byen er simpelthen at tage en arrangeret tur med guide, som der findes masser af. Ellers opfordrer vi til at man benytter sig af byens gode taxaer, bedst er selskaberne Safecab og Rose Taxi - og priserne er til at overkomme.

Har du spørgsmål om rejsen til Johannesburg?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Johannesburg

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt