Cuba

De gamle amerikanerbiler på Cuba er et helt unikt syn.
 

Rejser til Cuba - salsa, charme og Che!

Er du træt af gængse turistområder og trænger til nye og anderledes rejseudfordringer? Så rejs til Cuba. Her leves livet uden bekymringer, og som rejsende opdager man hurtigt, hvor nemt det er at efterligne cubanernes charmerende livsstil. Tid er ikke et tema her, så gør som de lokale: slap af! Køb din rejse til Cuba hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Bo lokalt på Cuba

Casa betyder hus på spansk, og i Cuba er et hus ikke bare et hus. I hvert fald ikke når det gælder de mange charmerende 'casas', der findes i rigt mål især i hovedstaden Havana og andre større byer, men også i mindre befolkede områder. Et sådant casa er rigtig nok et helt almindeligt hus beboet af en cubansk familie, men det gode ved det fra en rejsendes synspunkt er, at disse familier i disse casas for en billig penge inviterer dig indenfor og ikke blot tilbyder overnatning, men også - for en ekstra skilling - vasker dit tøj og laver mad til dig. Familierne elsker at invitere gæster indenfor i deres hjem på denne måde, og du vil snart føle dig som et ekstra familiemedlem. Disse casa-oplevelser er nogle af de bedste, du vil tage med dig hjem fra rejsen til Cuba.

Det bedste af Cuba

Hovedstaden Havana er elegant på sin egen specielle og lidt dovne måde, samtidig med at den er virkelig 'old school'. Her er mange smukke bygninger og bydele, især Old Havana med dens smalle, hyggelige gader ogsmukke balkoner. Et klart must i Havana er Museo de la Revolución, det gamle præsidentpalads, det samme er den livlige avenue El Malecón, hvor tingene for alvor sker. Man må heller ikke glemme at smage en - eller flere - af de lokale is, som mange kalder verdens bedste, og så selvfølgelig kaste sig ud i eventyret på dansegulvet i en af de mange Dirty Dancing-look a like salsa-klubber. Her kan man også smage den berømte og fremragende Ernest Hemingway drink, som den legendariske forfatter vist nok fik et par stykker af i sine mange år på øen - og selvfølgelig en mojito eller tre. Denne drink kommer fra Cuba og fås ikke bedre noget andet sted i verden.

Vinales - Cubas bedste klatrested

Uden for Havana er Vinales et af de mest anbefalelsesværdige steder, i hvert fald hvis man er til klatring - området har ganske enkelt nogle af verdens bedste klatresteder. Vinales er også perfekt for en tur på en lejet cykel eller på hesteryg og byder desuden på muligheden for at besøge en af de mange tobakfarme.

Trinidad - Verdensarv og hvide strande

Man bør også lægge vejen forbi byen Trinidad, en af Caribiens bedst bevarede byer fra sukkerhandel-perioden og kolonitiden under spansk herredømme. Arkitekturen er imponerende smuk, og byen i det hele taget et af de mest typiske og karakteristiske eksempler på det klassiske Cuba med pastelfarvede huse, flotte kirker og brostensbelagte gader. Byen er på UNESCOs særlige World Heritage List over særlig bevaringsværdig kultur og arkitektur. Samtidig er der massevis af trækplastre tæt på Trinidad: de flotte El Escambray-bjerge, kysten ved Casilda Bay og dens nærliggende vige med krystalklart vand, hvidt sand og fremragende snorkel- og dykkermuligheder, plus Valle de los Ingenios, sukkermøllernes dal, som også har World Heritage-status. På vejen til Trinidad (fra Havana) er det oplagt at stoppe ved Santa Clara, hvor man kan se Che Guevaras mindesmærke.

Også de indbydende hvide strande ved Varadero vil friste de fleste rejsende, og selv om Varadero er meget turistet, er det et udmærket sted at slappe af nogle dage, eventuelt på et af de mange - og forholdsvis billige - all inclusive-hoteller.

Farvel til kommunismen?

Ja, det er nu, man bør besøge Cuba. Efter Fidel Castros tilbagetræden er det umuligt at vide, om Cuba også tager sig ud på samme måde om 10, 20 eller 30 år. Cuba af i dag er unik, et land der slet ikke kan sammenlignes med andre, men måske vil fremtiden ændre på det, måske vil landet langsomt sige farvel til kommunisme og dermed måske også til landets gammeldags, stilfulde, koloniale præg. Så hvis du vil kunne fortælle dine børnebørn om et helt specielt sted du besøgte, da du var ung, er der ingen tid at spilde!

Praktisk information før rejsen til Cuba

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Cuba på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Cuba.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Cuba?
Kontakt KILROY

Kontakt