Costa Rica

Den rød-øjede træfrø er blevet et symbol på Costa Ricas fantastiske natur. Frøen er ikke giftig, men kan være svær at spotte.
 

Rejser til Costa Rica - det sande paradis

Costa Rica er en fantastisk, tropisk perle i Centralamerika, måske det bedste backpacker-land overhovedet i denne del af verden. Her kan man få den perfekte kombination af strandliv, surfing, dykning, snorkling, dyreliv samt trekking på vulkaner og i jungle. Køb din rejse til Costa Rica hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Costa Rica har et ekstremt varieret landskab, og det selv om landet med sine kun 51.000 km2, kun er en anelse større end Schweiz. Dette smukke land rummer ikke mindre end 35 nationalparker, som tilsammen fylder 11% af landet - og intet andet sted i verden finder man så mange forskellige dyrearter på så lidt plads! Eksempelvis finder man mere end 850 forskellige fuglearter i dette lille naturparadis af et land. Costa Rica har desuden gode muligheder for at lære spansk. Ja, en rejse til Costa Rica er virkelig noget, der kan opfylde den natur-interesseredes vildeste drømme.

Costa Ricas vulkaner og vandfald

La Fortuna er et smukt område, der først og fremmest er kendt for den legendariske vulkan, Arenal. Denne vulkan var tidligere blandt de ti mest aktive vulkaner i verden og sendte dagligt store røgskyer og glødende lava op i luften - harmløst, men fascinerende. Siden 2010 har vulkanen dog ikke været aktiv, og selv om det kan ændre sig på relativt kort tid, skal man ikke længere sætte næsen op efter et vulkanudbrud, hvis man besøger Arenal. Både området og vulkanen er dog stadig et besøg værd.

Man bør helt klart tage på en af de spændende aften- eller natture, der arrangeres på stedet. En anden spændende aktivitet her er vandfaldsrapelling (!) - ja, her kan man rapelle ned gennem vandfald. Og vandfald er der i øvrigt massevis af i denne del af Costa Rica. Flere andre steder i landet er der rigtig gode betingelser for bl.a. white water rafting, og Costa Rica er i det hele taget et perfekt sted for dem der søger lidt action og eventyr på rejsen. Costa Rica har desuden rigtig gode sprogskoler med spansk. Hvis du ikke kan spansk anbefaler vi at du tager mindst en, men helst to uger på sprogskole. Det vil gøre din rejse meget nemmere.

Frivilligt arbejde i Costa Rica

frivilligt arbejde i costa rica

KILROY samarbejder med flere projekter med mennesker, natur og dyreliv i Costa Rica. På alle projekterne får du hands-on erfaring og du kommer tæt på de lokale dyr og mennesker. Du lærer om Costa Rica, lærer spansk og du gør en forskel under din rejse i Costa Rica. Du kan læse meget mere om frivilligt arbejde i Costa Rica, og vores rejsekonsulenter vil med glæde svare på alle dine spørgsmål. De har selv været der.

Monteverde Cloud Forest

En rejse i Costa Rica bør tage dig til bjergene i dette naturområde, der er perfekte til trekking -  og udsigterne er fantastiske. Spis frokost på en af de mange 'ranches' som ligger i området og tag på udkig efter den meget smukke og unikke Quetsal-fugl. Dette sted er meget specielt, især takket være den ofte tåge-indhyllede regnskov.  

Manuel Antonio og Quepos i Costa Rica

I Manuel Antonio ved Stillehavskysten finder man landets mest populære nationalpark. Her findes masser af eksotiske dyr, eksempelvis slanger, aber, kæmpestore firben, dovendyr - og selvfølgelig fugle i alverdens farver. Det kan varmt anbefales at hyre en guide, da man med dennes hjælp vil komme til at se mange flere dyr, end man kan på egen hånd. Disse lokalkendte eksperter ved præcis, hvor de skal finde dyrene. Dette spændende område har mange flere trækplastre, bl.a. en række smukke og næsten øde, hvide sandstrande, så sørg for, at rejsen i Costa Rica går her forbi. Den lille by Quepos oser af hygge og latinsk charme og afslapning, tæt på både regnskoven og strandene. Her er både surfere, backpackere, ferierende familier, ekstravagante jet settere - alle sammen lige så farverige, som den fascinerende flora og fauna, der omgiver byen.

Tortuguero National Park

Den imponerende nationalpark Tortuguero er det vigtigste æglægnings-sted for havskildpadder i hele Centralamerika og Caribien. Er man her mellem april og oktober, som er sæson for æglægning, må man ikke snyde sig selv for at opleve disse fantastiske dyrs første spæde skridt, når de umiddelbart efter udklækning i sandet automatisk søger mod havet. Vejen til Tortuguero går via en tre timers sejltur fra Puerto Limon. Undervejs er det muligt at se krokodiller, oddere, flodskildpadder, aber, flagermus og masser af fugle.

Costa Ricas surferparadis: Jacosurfing i costa rica

Costa Rica har fantastiske surfspots hvor verdenseliten mødes for at træne og konkurrere - også for begyndere kan det være en sjov oplevelse, da der er masser af muligheder for at surfe i Costa Rica. Jaco er ofte udnævnt til at være Costa Ricas surfparadis. Her er altid masser af backpackere og beach parties, altid god stemning og muligheder for at møde nye rejsefæller i smukke omgivelser. KILROY har en fed surf camp på Costa Rica som du kan bo på og udvikle dine surfing færdigheder. Se video og billeder fra surfcampen i Costa Rica, og læs om hvordan du kan få en plads på brættet.

Dykning i Costa Rica

dyk i costa rica

Du kan også udforske havet omkring Costa Rica og tage dit dykkercertifikat eller tage på dykkerture. Læs mere om dykning og dykkerkursus i Costa Rica.

Costa Ricas hovedstad: San Jose

Rejsen i Costa Rica begynder for mange i hovedstaden San Jose, der takket være Costa Ricas status som surferparadis, et godt sted at fylde rygsækken med godt og billigt surfertøj. Bl.a. mærkerne Volcom, DC og O'Neill er billige her - og du ser dem overalt.  San Jose har dog også andre fordele - fx den, at der blot er to timers kørsel til både Stillehavskysten og Den Caribiske Kyst. Den Caribiske Kyst er bedst for dem der vil slænge sig på stranden og bade i stillestående vand, mens Stillehavskysten generelt har flere bølger og tiltrækker surferfolket. San Jose er delt op i forskellige zoner, og det kan anbefales at bo i de sikreste zoner, nemlig zone 1-9. Plaza de la Cultura og byens katedral hører til de steder, man absolut bør se i San Jose. Dette var blot et lille udpluk af Costa Ricas mange højdepunkter - der er derfor kun ét at gøre: På med rygsækken og af sted for at opdage resten selv - hellere i dag end i morgen!

Praktisk information før rejsen til Costa Rica

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Costa Rica på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke anbefalinger for rejser til Costra Rica. www.um.dk har i skrivende stund ikke lavet en rejsevejledning til Costa Rica, men du kan se vejledninger fra det britiske udenrigsministerium.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Costa Rica?
Kontakt KILROY

Kontakt