Mellemamerika

Se Tikal ruinerne i Guatemala
 

Rejser til Mellemamerika - småt og godt

Mellemamerika er et forunderligt lille kontinent med masser af sol, varme og fantastiske mennesker. Her er både naturen og kulturen enestående, og du kan både drive dagene væk i hængekøjen på stranden eller udforske kolonibyer og mayaruiner. Køb din rejse til Mellemamerika hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Mellemamerika strækker sig fra Guatemala i nord til Panama i syd. Et lille og ret overskueligt kontinent og derfor perfekt til en rygsækrejse. Det er oplagt at zig-zagge sig vej med et buspas ned (eller op) gennem landene fra kyst til kyst - Stillehavskysten i vest og Den Caribiske Hav i øst. På denne måde vil man opleve Guatemala, El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica og Panama.

Mellemamerikas mange muligheder

På en rejse til Mellemlamerika vil man hurtigt opdage, at man ikke kommer til at mangle muligheder. En af fordelene er, at der findes forholdsvis mange lande på dette lille kontinent, så variationen ikke mindst på det kulturelle område er rimeligt stor.

Costa Rica har det hele

rejse med unge til costa rica - rejse rundt i costa rica

Costa Rica er gennem årene blevet den mest populære destination i området og er derfor også det nemmeste land at rejse rundt i. Turismen er veludviklet her, med massevis af gode transportmuligheder og spændende aktiviteter at vælge imellem: surfing, rafting, klatring, rapelling, hule-vandringer og meget andet. Først og fremmest er Costa Rica med rette berømt for sin fantastiske dyreliv og naturlige skønhed. Du har også mulighed for at starte din rejse med at lære spansk på en sprogskole i Costa Rica, og senere kan du tage fat som frivillig med dyr og natur.

Panama og kanalen

Panama er lidt større end naboen Costa Rica, men mindre i turistmæssig forstand. Til gengæld byder dette uspolerede land på en række fortræffeligheder, der minder om Costa Ricas: smukke, lange sandstrande og sorgløse dage i hængekøjen i charmerende og typiske backpacker-hangouts. Landet er mest af alt kendt for den enorme Panamakanal, der forbinder Stillehavet og Atlanterhavet/Det Caribiske Hav, og dette imponerende stykke ingeniørarbejde er da også et must for alle besøgende til Panama.

Indianerkultur i Guatemala

I Guatemala finder man den mest omfattende indianske kultur i regionen. Især området omkring byen Antigua har en tydelig indiansk arv, der lader sig se mange steder. I Guatemala må man heller ikke snyde sig selv for maya-ruinerne ved Tikal, som stadig er under udgravning. Endelig kan et ophold ved den caribiske kyst varmt anbefales, især når det gælder en af de hyggelige junglehytter nær en af de vilde floder, der løber her.

dykning i honduras

Er man til dykning og snorkling, skal man besøge Honduras og Belize. Ud for disse lande finder man faktisk verdens næststørste koralrev, The Belize Barrier Reef, og skønheden her under havoverfladen er uovertruffen. Disse små lande byder samtidig på masser af smukke sandstrande og spændende mayaruiner.

Nicaragua og El Salvador er Centralamerikas mindst udviklede lande og har derfor også færre turistområder og -faciliteter. Dette gør dog ikke disse lande mindre interessante for rejsende i Centralamerika, nærmest tværtimod. For netop deres uspolerethed gør dem charmerende og attraktive, f.eks. når man kan få fornøjelsen af at bestige deres vulkaner og sejle i kajak på de smukke søer helt for sig selv. Store dele af kysten her indbyder til surfing, som er virkelig i top flere steder, og så er her masser af hyggelige og smukke kolonibyer. At priserne i disse to lande generelt er lidt lavere end på resten af kontinentet er blot endnu en grund til at tjekke dem ud og blive hængende.

Overnatning i Mellemamerika

Sørg for at have arrangeret dine første overnatninger i Mellemamerika hjemmefra - KILROY kan selvfølgelig hjælpe med gode råd og reservationer, der også inkluderer transport fra lufthavn til hotel eller hostel. Hostels bliver mere og mere populære i Mellemamerika, så der er altid masser at vælge imellem. Bed & Breakfasts, billige hoteller og øko-hytter i jungler eller andre naturområder findes også i stort tal, så der er noget for enhver smag på dette kontinent.

Prisniveau i Mellemamerika

Der er flere gode grunde til at vælge en af de mange spændende adventure-ture, du kan booke gennem KILROY. For eksempel gør sådan en tur det nemmere at planlægge og budgettere din rejse i Mellemamerika, da de fleste af udgifterne er betalt før afrejse. Ellers er det stadig muligt at rejse forholdsvis billigt i Mellemamerika - helt ned til 30 US dollars pr. dag, hvis man bor på billige hostels og spiser på simple, lokale restauranter.

Rejsen til og i Mellemamerika

De fleste flyrejser til Mellemamerika går via en europæisk storby og/eller et sted i USA, og det er generelt ikke så billigt at flyve hertil. Spørg derfor hos KILROY for de bedste løsninger, for eksempel kan man sammensætte sin rejseplan, så man får flere stop uden at skulle betale ekstra. En rejse til Mellemamerika kan passende kombineres med besøg i enten Nord- eller Sydamerika, og det kan for eksempel ofte betale sig at flyve til Mexico City og starte sin rejse derfra.

Den bedste måde at bevæge sig rundt på kontinentet er uden tvivl en af vores oplevelsesture. Disse giver dig mere tid til at nyde din rejse og færre bekymringer og praktiske gøremål undervejs. Desuden møder du på denne måde automatisk masser af nye venner fra hele verden. Ellers er bussen det klart mest udbredte og billigste transportmiddel, og har man lyst til også at rejse lidt rundt på egen hånd, kan det for eksempel være en god idé at kombinere en eller flere oplevelsesture med nogle afslappende 'frikvarterer' ved de mange dejlige steder ved kysten.

Årstider i Mellemamerika

Takket være de store forskelle i højderne, varierende fra havniveau til omkring 3000 meter, er der også store forskelle i temperaturerne, men ved kysten og i de lavtliggende jungler er det altid varmt. Der er også forskel på mængden af regn fra årstid til årstid, og generelt kan man tale om to sæsoner: regntiden løber fra maj til oktober, og den tørre årstid mellem november og april.

Har du spørgsmål om rejsen til Mellemamerika?
Kontakt KILROY

Kontakt