Nicaragua

Tropisk strand i Nicagarua
 

Rejser til Nicaragua - det bedste af Mellemamerika

Nicaragua tilbyder ægte latino-stemninger med perfekte dykkermuligheder, smukke sandstrande og storslåede vulkaner. Her finder man også en venlig lokalbefolkning og massevis af god, billig rom! Køb din rejse til Nicaragua hos KILROY!

OBS: Nicaragua oplever for øjeblikket vejspærringer, der forårsager forstyrrelser på større ruter efter nylig uro i Nicaragua. Følg venligst den aktuelle rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.

Kom hurtigt videre:

Det er stadig de færreste, der rejser til Nicaragua, men så meget desto bedre for dig. Dette er nemlig din chance for at opleve dette lille, smukke og charmerende land i fred og ro. Landet er et af de fattigste i Mellemamerika, men er ikke desto mindre meget indbydende for den eventyrlystne rejsende - til billigere penge end nabolandene Costa Rica og Honduras.

Nicaragua er kaffe og rom og meget, meget mere...

Nicaragua er især kendt for sin kaffeproduktion, men mange mener samtidig, at landet producerer den bedste rom i Mellemamerika. For at give folk ret behøver du bare smage den her så legendariske Flor de Caña mixet med frisk mangojuice - hhhmm, drinks bliver ikke bedre! Så er du allerede kommet godt fra start på din rejse i Nicaragua, og er du til mere lokal kolorit og kultur, kan du passende tage til landets Caribiske Kyst og komme tæt på livet af Garifuna-folkets kultur og musik - pas på, det smitter! Og ja, du skal selvfølgelig også forbi Stillehavskysten og dens indbydende bølger, og din rejse til Nicaragua er heller ikke komplet, før du har besøgt landets smukke vulkaner, søer og regnskove.

Managua: Nicaraguas hovedstad

Det er ikke på grund af hovedstaden, man skal rejse til Nicaragua. Men Managua har da heldigvis de fornødne former for simpel overnatning, billige restauranter, et udmærket udvalg af barer og en række shoppingcentre. Der er dog ingen tvivl om, at byen for de fleste blot er udgangspunkt for udflugter og eventyr i andre dele af landet. Når du alligevel er her, kan du dog lige så godt se Parque Histórico Nacional Loma de Tiscalpa, som nok er den mest interessante seværdighed i Managua. Også katedralen Santo Domingo er dog et besøg værd.Vi anbefaler i øvrigt, at man tager en af byens billige taxaer, når man skal rundt - i hvert fald efter mørkets frembrud. Flere dele af byen kan nemlig forekomme lidt skumle.

Nicaraguas koloniperle: Granada

rejse til nicaragua - rejse til granada

Så er det en helt anden snak med Granada. Denne smukke koloniby med tydelige spanske aner blev grundlagt af spanierne i 1524 og har heldigvis bevaret sin charme og flotte arkitektur. Her er hyggelige brostensgader, hestevogne og farverige huse i ægte kolonistil. Byen ligger ved søen Lago de Nicaragua, den største ferskvandssø i hele Mellemamerika, hvor hundredvis af småøer venter på at blive udforsket. Et af højdepunkterne her er en færgetur til øen Isla de Ometepe, hvor man kan prøve at klatre på vulkaner og nyde udsigten over søen og de andre øer i området.

Kulturelle højdepunkter i Nicaragua

Fra både Managua og Granada er det nemt at komme til Masaya, der anses for at være Nicaraguas traditionelle centrum for kunst og kultur. Her kan man få en smagsprøve på, hvordan landet var før spaniernes indtog, se (og måske købe?) de imponerende lokale håndværk - prøv f.eks. Mercado Artesanías. 

Man bør heller ikke misse den lokale vulkan, Volcán Masaya, mens man er i Masaya. Byen i sig selv er ikke nogen åbenbaring, men et interessant sted at opleve det nicaraguanske hverdagsliv.

Aktiviteter og strandliv i Nicaragua

strande i nicaragua - corn island i nicaragua

En rejse til Nicaragua kan byde på både afslapning og masser af muligheder for adspredelse. Man kan f.eks. bestige den rygende vulkan Concepción beliggende på en ø i Lago de Nicaragua, og er man sulten efter mere af samme slags kan man jo passende lægge vejen forbi Maribios, der er en hel kæde af vulkaner, fem i alt, som også alle kan bestiges. Efterfølgende kan man passende forkæle sig selv med rendyrket afslapning i områdets varme kilder og den fascinerende krater-sø. 

Er man mere til dykning, skal man helt klart besøge ø-gruppen Islas del Maíz i Det Caribiske Hav ud for Nicaraguas kyst. Her kan man hoppe ned i det blå og nyde selskabet af rokker, farverige fisk, skildpadder, hajer og gå på udforskning i spændende undervandshuler og blandt flotte koraller. Ja, dykningen her er virkelig storartet. Disse øer er også berømte for sine fantastiske palmestrande, så her kan man også sagtens bruge en uge eller to på at dase i sandet. 

Rejsen rundt i Nicaragua

Som så mange andre steder i Mellem- og Sydamerika foregår det meste transport i Nicaragua med enten bus eller truck. Hop ombord på en af de festlige og forrygende lokale busser fyldt med indianere på vej til markedet, høns og geder. Her findes dog også større busselskaber af god kvalitet der dækker længere strækninger - også hele vejen til nabolandene, f.eks. Honduras. Transnica og Tica bus er gode bud. Hvis du vil have det bedste ud af strandene og evt. trekking på vulkaner, anbefaler vi at du undgår regntiden mellem maj og november.

Har du spørgsmål om rejsen til Nicaragua?
Kontakt KILROY

Kontakt