De Forenede Arabiske Emirater

Tag en tur på ryggen af en kamel og rejs som en ægte araber
 

Rejser til De Forenede Arabiske Emirater - ørkenens moderne oase

De Forenede Arabiske Emirater er et meget specielt sted, ikke mindst takket være blandingen af en stor udenlandsk befolkning og den mellemøstlige kultur. Arkitekturen er enestående, og så er her et dejligt, tørt og varmt klima og fremragende strande med gode snorkel- og dykkermuligheder.

De Forenede Arabiske Emirater er beliggende på den Arabiske Halvø og består af syv Emirater (en slags stater): Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain og Fujairah. Abu Dhabi er hovedstad og også den geografisk største af de syv Emirater. 

Olie og turisme i De Forende Arabisk Emirater

Dette spændende mellemøstlige land er meget rigt på olie og naturgas, men det er samtidig i høj grad turisme og internationale virksomheders investeringer i landet, der bidrager til landets økonomiske fremgang. Netop på grund af disse internationale indtog i landet med især mandlig arbejdskraft i stor stil har landet den skæveste kønsfordeling i verden - her er 2.7 mænd for hver kvinde! Ret bemærkelsesværdigt, men ikke noget problem for den rejsende, for landet rummer dette til trods en yderst mangfoldig og varieret befolkning - hele 80 procent af den er udlændinge, og det skaber et spændende og kosmopolitisk stemning. Dubai er den af de syv Emirater, der har den største befolkning, og hele 90 procent af landets befolkning bor i byerne. Denne omstændighed gør byerne til farverige, livlige og spændende steder med en god blanding af kulturer og alverdens kulinariske højdepunkter.

Fantastisk arkitektur

De Forenede Arabiske Emirater er vurderet til at have verdens hurtigst voksende økonomi - og selv om finanskrisen har sænket farten endel, kan udviklingen ses i de mange overdådige og fantastiske byggeprojekter og arkitektoniske indslag i bybillederne. Når man ser de mange konstruktioner, får man den opfattelse, at man her har gjort det umulige. Blandt de mange interessante af slagsen er bl.a. The Palm Islands, The World, Sports City, DubaiLand samt selvfølgelig verdens nu højeste bygning, det 828 meter høje Burj Khalifa!

Den rigdom der klæber til stedet betyder samtidig, at det kan være en udfordring at finde et hotelværelse til en overkommelig pris. Men frygt ikke, for heldigvis er de store internationale hotelkæder begyndt at bygge flere og flere hoteller der henvender sig til andre end luksus-segmentet. Men er penge ikke noget problem, kan det da varmt anbefales at kaste sig ud i nogle af de glæder, Emiraterne har at tilbyde.

Dubai og Abu Dhabi: Hvor det sker

Af de syv Emirater er Dubai og Abu Dhabi klart de mest livlige steder med fancy hoteller og shoppingcentre plus en lang række kulturelle begivenheder, hvor især Dubai byder på masser af underholdning. Her er også masser af glimrende strande, især Fujairah er en perle med gode dykker- og snorkelmuligheder. Andre attraktioner er de underholdende jeepture gennem ørkenen og op og ned ad sandklitter, og ikke mindst en svømmetur i de vidunderlige Hatta Pools, naturlige svømmehuller omkranset af klipper.

Book din rejse til De Forenede Arabiske Emirater

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt