Jordan

Smukke og fascinerende Petra - Jordan
 

Rejser til Jordan - eventyr i ørkenen

Jordan er et af de mest indbydende steder i Mellemøsten. I dette dejlige land kan man gå på opdagelse i ruinbyen Petra, dykke i det Døde Hav og ride på kamel i Wadi-ørkenen. Der er ingen tvivl om, at Jordan vil gøre dig godt og sent vil blive glemt igen. Køb din rejse til Jordan hos KILROY!

Som besøgende får man hurtigt en rar oplevelse på rejsen til Jordan: det varer ikke længe, før man mærker lokalbefolkningens gæstfrihed og glæde, ja man kan næsten høre dem sige: Welcome to Jordan! Det jordanske folk er meget glade for at modtage rejsende i deres land, og deres gæstfrihed ses med det samme. Er der noget bedre, end at føle sig velkommen i et andet land? Unge som gamle, rige som fattige, mænd som kvinder - alle vil modtage dig med et smil. 

Jordan fakta

Jordan er et arabisk land og kongedømme - med det fulde navn The Hashemite Kingdom of Jordan - i Mellemøsten, der strækker sig i den sydlige del af Den Syriske Ørken ned til Gulf of Aqaba. Landet grænser op til Syrien mod nord, Irak mod nordøst, Israel mod vest og Saudi Arabien mod syd og øst. Jordan har omkring 6,2 millioner indbyggere, der regeres af den ekstremt populære Kong Abdullah II. 

Jordans hovedstad: Amman

De fleste starter rejsen i Jordan i hovedstaden Amman, der ligger næsten majestætisk på toppen af syv bakketoppe, der også er repræsenteret af de syv stjerner der er afbilledet på Jordans flag. Byen er lige til at nyde med dens indbydende rummelighed i såvel bykerne som forstæder, en by der byder på et interessant møde mellem moderne shoppingområder og en fascinerende gammel bydel fuld af liv og historie med bl.a. et amfiteater af romersk oprindelse. Gå en tur ned til den gamle bydels mange basarer og vær forberedt at drikke en masse the, som de imødekommende butiksindehavere med garanti vil byde dig på. Amman er i det hele taget en rar by at være gæst i.

Jerash - et absolut højdepunkt i Jordan

En times kørsel nord for Amman finder man de imponerende romerske ruiner Jerash. Stedet er et oplagt udflugtsmål fra Amman, og den bedste og nemmeste måde at besøge stedet på er at leje en taxi og betale de ca. 30 dollars, det koster at komme frem og tilbage - og så vil chaufføren endda vente på dig i Jerash. 

Seværdighederne er mange i Jerash: et romansk amfiteater, Temple of Artemis, det ovale Forum og Arch of Hadrian. Jerash er den næstmest populære turistattraktion i Jordan, kun overgået af de verdensberømte ruiner i Petra.

Petra - Jordans juvel

Ja, Petra er ikke bare helt i top på listen over seværdigheder i Jordan, men også et af de mest imponerende syn i hele Mellemøsten. Stedet er så mageløst, at det i 2007 blev udnævnt til et af verdens syv nye vidundere. Der er noget Indiana Jones over disse overvældende ruiner, der blev opdaget så relativt sent som i 1812 af den schweiziske opdager Johann Ludwig Burckhardt. 

Must see i Jordan - Det Døde Hav

Rejsen til Jordan skal selvfølgelig også inkludere et besøg ved Det Døde Hav, endnu et af hele Mellemøstens største trækplastre. En af de bedste strande her - som både er yderst populær blandt turister og lokale - er Amman Beach, hvor man mod betaling af et lille beløb får adgang til både et poolområde og den gode strand. 

Det ER virkelig en spøjs og særpræget oplevelse at springe i Det Døde Hav. Alt det man har hørt om stedet på forhånd, holder stik: man flyder automatisk ovenpå, det er umuligt at svømme her og at bevare fødderne på jorden. Og det skal naturligvis prøves, når man rejser i Jordan.

Jordans ørken: Wadi Rum

Wadi Rum er stedet at opleve nogle imponerende ørkenlandskaber og bjerglandskaber. Her kan man f.eks. prøve at rejse gennem ørkenen på kamelryg eller i firehjulstrækker. Og man må ikke snyde sig selv for at overnatte i en beduin-lejr langt ude i ørkenen, under den endeløse stjernehimmel. Nyd det fantastiske syn og ikke mindst stilheden. Dette kunne meget vel blive den mest uforglemmelige oplevelse på din rejse i Jordan. 

Dykning i Jordan: Aqaba

Det bedste sted at dykke i Jordan er Aqaba, der ligger tre-fire timers kørsel fra hovedstaden Amman. Aqaba er Jordans eneste havn, men det er altså strandene og de mange gode dykker- og snorkelmuligheder, der er trækplastrene her. 

Rejsen rundt i Jordan

Det er nemt at rejse rundt i Jordan. Det er et lille land, og transporten er billig. Det nemmeste er at leje en taxi til at tage dig rundt, selv hvis du skal fra Amman til havnebyen Aqaba - en tur på tre-fire timer, der koster forbløffende lidt.

Heldigvis er Jordan også et meget sikkert land, så det kan også klart anbefales at leje en bil og selv køre rundt i landet. Vejene er gode og afstandene korte. 

Book din rejse til Jordan

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt