Tuvalu

Nyd strandene på Tuvalu
 

Rejser til Tuvalu - oplev landet inden det forsvinder

Tuvalu er et af verdens mindste lande og mest lavt liggende lande. Det fylder ikke mere end cirka 25 flade km2 og består af ni atoller og øer, som ligger omgivet af de blå bølger i Stillehavet. Koralatollet Funatufi betragtes som Tuvalus hovedstad. Rejser du til Tuvalu, kan du bl.a. vente dig unikke oplevelser i bedste Robinson Crusoe stil.

Kom hurtigt videre:

Vil man gerne opleve Tuvalu, er der ingen grund til at vente alt for længe. Verdens klimaforskere har længe hævdet, at Tuvalu risikerer at være det første hele land i verden, som bliver opslugt af havet, hvis vandstanden stiger som forudsagt, og udviklingen ikke bliver vendt. Ifølge nye undersøgelser, der viser at isen på polerne smelter dobbelt så hurtigt som tidligere estimeret, er der fare for, at den lille østat kan være væk allerede om 40-50 år. Det højeste punkt på Tuvalu er nemlig ikke mere end 4,6 meter over havet.

Afslappet livsstil på Tuvalu

Det er synd og skam, for Tuvalu er virkelig noget helt for sig selv. Livsstilen er tilbagelænet. Der er ikke så meget stres og jag, og øboerne er kendt for at holde nogle dejligt lange siestaer i skyggen. Der bor cirka 11.000 mennesker på Tuvalu. Mange af dem holder til på hovedøen Funafuti. Og da der typisk ikke kommer særligt mange turister årligt, bliver man hurtigt et kendt ansigt.

Paradiske øer

På Tuvalu er der rig mulighed for både at dykke, snorkle og fiske. Tager du en bådtur ud til en af de andre små atoller, kan du bl.a. finde lagooner, specielle salttolerante planter og vigtige ynglesteder for fugle. Her du vil føle dig som lidt af en Robinson Crusoe, fordi øerne er ret uberørte af civilisationen. Men det er om at ruste sig med tålmodighed. Det er ikke noget problem at finde ud af, hvornår bådene afgår. Men det er ikke sikkert, at man kommer tilbage til tiden - enten på grund af uventet stormvejr, eller som resultat af at bådene ofte går i stykker og derfor må vente med at sejle ud.

Picnic i lufthavnen

Lufthavnen fylder forholdsvist meget i det lille ørige. Derfor er den en integreret del af det daglige liv. Folk spiser ofte frokost eller aftensmad ved landingsbanen, for der kommer kun et par fly om ugen. Når de er på vej, kører en brandbil frem og tilbage med udrykning på for at få folk væk.

Har du spørgsmål om rejsen til Tuvalu?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Tuvalu

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt