Punta Arenas

Punta Arenas i det sydlige Chile er udgangspunktet for nogle af de bedste trekkingture i Sydamerika
 

Rejser til Punta Arenas - så stort, så smukt

I det sydligste Chile finder man nogle af verdens mest storslåede naturvidundere: forrevne, dramatiske bjerge, klipper og vulkaner, smukke bjergsøer, fortryllende fjordlandskaber og utrolige gletsjere. Højdepunktet her er nationalparken Torres del Paine. Køb din rejse til Punta Arenas hos KILROY!

Punta Arenas ligger i den allersydligste del af Chile, dette lange, lange land der strækker sig over tre klimazoner. Man befinder sig med andre ord syd for det meste, når man er her - bortset fra Antarktis, som ligger på den anden side af det kolde, sydlige Stillehav, der slår ind på land her. Faktisk er Punta Arenas den sydligste by af sin størrelse, og i Sydamerika er det kun den mindre Ushuaia i Argentina, der ligger sydligere.

En rejse til det ellers så fjerne og uopnåelige kontinent Antarktis er inden for mulighedernes grænser her i det sydlige Chile, men inden man eventuelt begiver sig ud i dette eventyr, er der så meget andet man lige bør prøve først.

Der er først og fremmest den fuldstændigt fantastiske nationalpark Torres del Paine lidt nord for Punta Arenas, tæt ved byen Puerto Natales. Inden du opsøger de store eventyr og naturoplevelser i Torres del Paine, bør du give dig selv muligheden for at bo en dag eller to i Puerto Natales - en mindre provinsby med en underfundig stemning, lidt stille og spøgelesagtig med vejrbidte, venlige mennesker, lige på grænsen til den store vildmark, den ekstreme natur i Torres del Paine.

En enestående nationalpark: Torres del Paine

Torres del Paine er uden tvivl den bedste, vildeste og mest fascinerende nationalpark i Chile, og sågar en af de bedste i hele verden. En rejse til Chile skal helt klart gå til dette imponerende sted, der er himlen for outdoor-fans, trekkere, klatrere o.s.v. Parkens hovedattraktion, som har givet den sit navn, er de tre 'tårne' - tre massive, lodrette klippespir, der rejser sig brutalt fra midten af det bjergmassiv, der fylder store dele af parken. Vandreturen herop er selvfølgelig et must, men langt fra den eneste fornøjelse her. Man kan bruge alt mellem en dag og to-tre uger her, så stort er stedet. Alene fornøjelsen ved at slå lejr for natten i en dal, omgivet af brusende floder, lodrette bjergvægge og stedsegrøn skov er det hele værd, men gå heller ikke glip af 'søstrene' til de føromtalte tre 'tårne', nemlig Cuernos del Paine, der er tre brutale, skarpt formede klipper, ej heller Grey Glacier og de mange smukke bjergsøer, der fylder stedet. Og så er der dyrelivet, som især byder på guanacos, en lama-art, og masser af fugle.

Det er både en stor oplevelse og en stor udfordring at trekke i Torres del Paine (og næsten hvor som helst her i det sydlige Chiles Patagonien). Omgivelserne er store, barske og øde, så husk at bringe mad, vand og andre fornødenheder. Der findes dog en række hytter ('refugios') og informationscentre med kiosker på ruten, så afhængig af vandreturens længde kan man måske nøjes med at købe sine ting undervejs - men undersøg altid mulighederne fra Punta Arenas eller Puerto Natales inden du sætter af sted.

Flere nationalparker i Sydchile

En rejse til denne del af Chile kan også byde på mange flere nationalparker med natur, der kan minde om den i Torres del Paine. For eksempel kan også Alberto De Agostini National Park og Bernardo O'Higgins National Park anbefales. Ydermere byder området på gode muligheder for at opleve pingviner - både i Monumento Natural Los Pinguinos på øen Isla Magdalena ud for Punta Arenas, og i Seno de Otway lidt længere væk.

Punta Arenas  - og Antarktis

Inden man udforsker andre dele af Sydchiles storslåede natur kan det være rart at slappe lidt af i Punta Arenas. Byen er ganske rar og hyggelig og byder på en række gode hostels og hoteller (mange af dem ligger i nærheden af Plaza Munoz Gamero, også kaldet Plaza de Armas), og også pubberne i byen er gode. Her hersker en uforlignelig eventyrer- og sejler-stemning - Punta Arenas har nemlig for det første en af landets vigtigste havne, for det andet er byen en af civilisationens sidste bastioner inden Antarktis. Ja, mange Antarktis-ekspeditioner tager sin begyndelse her, og du kan komme med - hvis du har penge nok! Spørg rundt omkring i havnen for priser og muligheder. Byens maritime historie kan bl.a. opleves på det fremragende Museo Naval y Maritimo. Husk endelig også at smage den lækre chilenske seafood, fx centolla (kongekrabber) - hernede i landets sydlige del smager det af endnu mere, takket være de kolde og næringsrige vande.

De chilenske fjorde

Nord for Punta Arenas ligger et imponerende system af fjorde, et af verdens største og flotteste af sin slags. Det kan anbefales at sejle den lange tur med skib fra Puerto Montt langt mod nord til Puerto Natales - eller omvendt. På vejen vil man se fantastiske scenerier med vulkaner og snedækkede bjerge - en del af Andesbjergene, denne store bjergkæde der løber hele vejen langs Sydamerika.

Information om rejsen til Chile

HUSK! .... at Chile ligger på den anden side af Jorden, så årstiderne er omvendt i forhold til vores. December til marts er højsæson - i december og januar er der dage, hvor det næsten ikke bliver mørkt takket være den meget sydlige placering (præcis som i Nordnorge i den skandinaviske sommer). Omvendt er juni, juli og august både mørke og meget kolde. Vær samtidig opmærksom på, at vejret selv om sommeren kan ændre sig på få minutter - vær beredt og pak altid tasken med lidt af hvert hvad tøj angår.

Book din rejse til Punta Arenas

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt