Sydamerika

Argentina - Iguassu Falls
 

Rejser til Sydamerika - mañana mañana

Sydamerika er stedet for alle, der holder af den charmerende 'manana manana'-livsstil. Hele dette imponerende kontinent emmer af en afslappet og tilbagelænet stemning, og samtidig rummer det, det ene fantastiske naturlige og kulturelle vidunder efter det andet. Krydret med spændende, sprudlende storbyer og dejlige, imødekommende mennesker. Book din rejse til Sydamerika hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Sydamerika begynder hvor Panama slutter og strækker sig hele vejen ned til Ildlandet og Kap Horn, kontinentets sydligste spids der peger mod Antarktis. Så det er ikke så underligt, at her helt bogstaveligt findes noget for enhver smag. Det er i sandhed et vildt og vidunderligt kontinent, og en rejse til Sydamerika er et absolut must for enhver eventyrlysten backpacker.

Rejsen rundt i Sydamerika

Brasilien er Sydamerikas største land, og ikke mindst takket være sine strande et besøg værd. Hele dette smukke lands kæmpe kyststrækning er spækket med indbydende strande, og man bliver aldrig træt af at 'hoppe' fra den ene til den anden. Mange af disse skønne strande byder sig til med hængekøjer i palmernes skygge, og en af disse hængekøjer kan for et beskedent beløb blive din … Skulle du, mod forventning, blive træt af Brasiliens strande, kan du besøge verdens største regnskov, Amazonas, der strækker sig over store dele af Brasilien, Venezuela, Peru, Bolivia, Ecuador og Colombia. Amazonas er med sit spændende dyre- og planteliv et af højdepunkterne i Sydamerika. Oplevelserne bliver dog ikke serveret på et sølvfad - men det er netop hér, det for alvor bliver fascinerende. En tur til og rundt i Amazonas er varm, våd, beskidt, hård, lang, primitiv og til tider krævende, men netop derfor et det så fedt - og så meget desto bedre og mere specielt er det at se alligatorer, papegøjer, aber, flodsvin m.m. udfolde sig i naturlige omgivelser. Og så er en tur med flodbåd ned ad Amazonfloden en uforglemmelig oplevelse - ikke mindst synet af stjerner på nattehimlen. Du vil ikke tro dine egne øjne! Hvis du vil opleve de mindre besøgte lande og virkelig vil 'off the beaten track' kan du rejse til Guyana og Fransk Guyana.

Sydamerikas højeste: Andesbjergene

Søg mod Andesbjergene, Sydamerikas højderyg. Denne bjergkæde er i bogstavelig forstand Sydamerikas højdepunkt, med masser af fantastiske steder ned igennem kontinentet. Machu Picchu i Peru er et af de mest utrolige og imponerende steder i hele Sydamerika, et must på rejsen i Sydamerika, og følelsen af at vandre på den berømte Inka-sti og opleve synet af ruinbyen Machu Picchu ved solopgang er helt i særklasse. Men Andesbjergene byder på mange flere seværdigheder i både Peru, Ecuador, Argentina, Chile, Colombia, Venezuela og Bolivia. Verdens højest beliggende sø, Titicaca, ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia, og den er absolut et besøg værd. Ellers indbyder højlandet i Andesbjergene generelt til at vandre, cykle, rafte, klatre eller andre former for adrenalinfremkaldende eventyr.

Det sydlige Sydamerika: Argentinas attraktioner

Sørg endelig også for, at rejsen til Sydamerika går forbi Argentina. Her er lidt mere sofistikeret, lidt mere europæisk end i resten af Sydamerika, ikke mindst i hovedstaden Buenos Aires, hvor man bør opleve den berømte tango 'live in action', fodbold, spise verdens største og bedste steaks og lade sig forføre af denne charmerende bys helt unikke og lettere romantiske stemning. Også nattelivet er i top her.

Iguazu -brazil -argentina

I den nordligste del af Argentina, hvor landet møder Brasilien og Paraguay, ligger et af verdens største vidundere, i hvert fald hvad vand angår: Iguazu vandfaldene. Disse van(d)vittige og fantastiske vandfald overgår alt, hvad du måtte have drømt om. Her er strømmende, brusende vand overalt i et kæmpe område, man bør bruge det meste af to dage på at se! Du vil også se massevis af regnbuer der opstår af mødet mellem vand og sol og ikke mindst fantastiske sommerfugle på størrelse med din hånd!

Galapagos: Et af verdens største naturlige vidundere

Selv om det er lidt dyrere end de fleste andre attraktioner i Sydamerika, bør rejsen også gå til Galapagos-øerne, der hører til Ecuador og ligger cirka 1000 kilometer ude i Stillehavet. Dyrelivet på disse øer er både helt unikt og helt utroligt. Bogstaveligt talt. Dette er i sandhed en ægte 'Go before it's too late'-destination. Hvem ved, om dette naturlige vidunder også tager sig sådan ud i fremtiden - men hvis du skynder dig, kan du stadig nå en dans under vandet med de legesyge søløver, der venter på dig…

Sydamerika er også alt det, man ikke lige forbinder kontinentet med i første omgang - for eksempel de uspolerede øer Los Roques i Venezuela eller det enestående, uspolerede ø-paradis Fernando de Noronha i Brasilien. Plus Andesbjergenes ski-områder i nærheden af Santiago i Chile og Mendoza i Argentina: Las Lenas, Los Penitentes, Bariloche og Portillo. Blot for at nævne et par stykker. Bariloche i Argentina er i øvrigt et besøg værd hele året rundt, for området er altid ustyrligt smukt med dets turkisgrønne søer, stedsegrønne granskove, kæmpemæssige gletschere, smukke bjergtinder og hyggelige landsbyer.

Ovennævnte var blot et lille udpluk af Sydamerikas bedste. Men man må heller ikke snyde sig selv for Chiles imponerende nationalpark Torres del Paine nær Punta Arenas, Atacama-ørkenen og smukke fjord- og sø-distrikter, Bolivias surrealistiske Salar de Uyuni, Brasiliens sumpe i Pantanal, Venezuelas tepui-bjerge, Perus Nazca-tegninger i ørkensandet og ….. Ja, listen er endeløs, så det handler bare om én ting: Go before it's too late!

Salar -de -uyuni -bolivia

Rejsen til Sydamerika

De primære indfaldsveje til Sydamerika er Buenos Aires i Argentina og Sao Paulo og Rio de Janeiro i Brasilien. Også Quito i Ecuador og Lima i Peru er gode muligheder, da KILROY også med jævne mellemrum tilbyder billige flybilletter hertil. Det kan være dyrt at købe flybilletter i Sydamerika, så hvis man vil flyve rundt mellem forskellige destinationer på dette store kontinent, er det en rigtig god idé sammensætte en rejseplan med flere stop eller købe et flypas hjemmefra - spørg din rejsekonsulent hos KILROY til råds.

Den bedste måde at komme rundt på, og få det bedste ud af Sydamerika er at booke en oplevelsestur gennem KILROY. Kontinentet er så stort og uoverskueligt, med store områder der er næsten totalt ufremkommelige, at disse ture er den bedste måde at komme derud, hvor de fleste andre ikke kommer. 

Overnatning i Sydamerika

Der findes hostels i hele Sydamerika, især i de populære backpacker-områder og større byer. Vi anbefaler vores startpakker med transport fra ankomstlufthavn til dit første hotel eller hostel. Når man kommer lidt væk fra alfarvej finder man masser af hyggelige Bed & Breakfast-steder og muligheder for at overnatte hos lokale familier. Taler man lidt spansk eller portugisisk, får man endnu mere ud af sådanne ophold.

Prisniveau i Sydamerika

Sydamerika er generelt virkelig billigt efter danske forhold. Mange steder kan man finde overnatning på hostel for helt ned til 50 kroner pr. nat, og et fornuftigt måltid kan mange steder fås for 20-30 kroner og opefter, afhængig af standarden.

Sæsoner

Det verdensberømte karneval i karneval i Rio i Brasilien løber af stablen hvert år i februar, så denne tid er højsæson for rejser til denne del af Sydamerika. Husk at booke i god tid, hvis du vil opleve dette fantastiske karneval.

Bedste årstider i udvalgte dele af Sydamerika: Amazonas: juni - december Inka-stien: maj - oktober (lukket i februar) Ski-områderne: juli og august Sommer i Chile og Argentina (hvor vintrene er kolde): november - marts Det meste af Sydamerika: hele året!

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Sydamerika?
Kontakt os!

 

Kontakt