Peru

De flydende sivøer i Titicaca søen. I virkeligheden flyder de ikke, men bliver bundfaste efterhånden som sivene rådner og der kommer nye lag på toppen
 

Rejser til Peru - Machu Picchu, amazonas og ørken

Peru emmer af Indiana Jones stemning. Dette spændende land er især kendt for sine indianske kulturer og mange velholdte ruiner efter dem - først og fremmest Machu Picchu. Men samtidig er her så meget andet: jungle, dyreliv, høje bjerge, ørkener og meget mere. Køb din rejse til Peru hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Trekking til Machu Picchu

Rejsende gennem Sydamerika bliver ofte overrasket over Peru, kontinentets tredjestørste land. Hovedattraktionen er og bliver trekking til Machu Picchu, det største levn fra den berømte og fascinerende inkakultur. Mødet med denne imponerende indianske kultur først og fremmest i form af denne ruinby er helt fantastisk. Du vil få indsigt i en kultur, der var så langt forud for sin tid og på så overraskende et højt civilisationsniveau, at du aldrig vil glemme det. Og selve synet af Machu Picchu ved solopgang efter tre dages vandring på den berømte inka-sti er så guddommeligt smukt, at man får lyst til at tude! Der er noget magisk og mystisk ved dette smukke sted højt i de frodige Andesbjerge, hvor man føler sig som på tærsklen til himlen. Undervejs på din vandring frem mod Machu Picchu vil du få et grundigt indblik i inkakulturens og dens vidtstrakte imperium fra før spanierne erobrede landet.

Man kan nemt bruge en uges tid eller to i området omkring den gamle inkahovedstad Cuzco og de mange andre ruiner, der findes her i denne del af Peru - det er et meget fascinerende område.

Titicaca og Amazonas

Men Peru er heldigvis også så meget andet. Fra Cuzco kan man nemt rejse videre til byen Puno ved Titicaca-søen, verdens højest beliggende sø og et meget specielt og billedskønt sted. Ude i søen lever indianerne på flydende øer af siv, og andre steder på denne store sø kan man besøge og overnatte hos indianske familier på 'rigtige' øer, indianere der lever uden de fleste af den moderne verdens hjælpemidler. En virkelig spændende og uforglemmelig oplevelse.

En anden mulighed fra Cuzco er at bestille en flybillet til Puerto Maldonado, porten til den peruvianske del af Amazonjunglen. Denne afsides jungleby er et rigtig godt sted at starte en ekspedition ind i den vilde og mystiske Amazonjungle. Med lidt held vil du se farverige papegøjer og eksotiske dyr som aber, flodsvin, floddelfiner, fugleedderkopper og slanger - så efterlad dine fobier derhjemme! Her i Amazonas kan det også varmt anbefales at hoppe på en flodbåd og sejle ned ad verdens største flod omgivet af den frodige og mørkegrønne regnskov, der emmer af eventyr og magi.

Lima og ørkenens åbenbaringer

Med mindre du rejser over land fra for eksempel Ecuador, Bolivia eller Chile, vil du højst sandsynligt få dit første bekendtskab med Peru i hovedstaden og millionbyen Lima, den peruvianske hovedstad, hvor de fleste lander med fly fra Europa. En fascinerende og samtidig forvirrende, kaotisk storby, som man før eller siden får nok af - men den bør helt klart opleves. Herfra er der rige muligheder for at rejse langs kysten sydpå ad Pan American Highway med et af de mange velfungerende busselskaber, der har base i Lima. Et varmt tip til et stop på vejen er den lille by Huacachina, en oase i ørkensandet med eksotiske, palmeomkransede laguner og kæmpestore sanddyner og klitter der er helt perfekte til en tur i en terrængående 'buggy' eller måske endnu bedre på et sandboard - ja, her kan du surfe på sandet! Og det er superb underholdning.

Nazca - hvad er betydningen?

Fortsæt rejsen i Peru ængere sydpå, hvor Nazca er et uundgåeligt stop. Dette sted er helt specielt og tiltrækker tusindvis af turister og fantaster hvert år, takket være de berømte Nazca-linjer. Disse linjer er nærmere bestemt menneskegjorte tegninger i sandet, der er helt op til flere kilometer i omkreds. Man formoder at Nazca-indianerne tegnede disse figurer for næsten 2000 år siden, og det har længe været en gåde, hvordan de bar sig ad. Tegningerne forestiller alt fra simple, lige linjer til detaljerede figurer som aber, edderkopper, hajer og firben, og man mener, alle disse tegninger har religiøs betydning.

Video om sandboarding i Peru


Rejsen til Arequipa og Colca Canyon

Fortsæt rejsen i Peru langs kysten i sydlig retning, hvor du vil komme gennem endnu mere af Perus særlige kystørken og sidenhen til Arequipa, hvor trækplastret først og fremmest er den nærliggende Canon del Colca, verdens næstdybeste kløft på 3191 meter. Det er faktisk ikke, som de fleste sikkert vil tro, USA's Grand Canyon, der er verdens dybeste (den er kun halvt så dyb), men derimod en anden kløft i Peru: Canon del Cotahuasi - denne ligger 200 km fra Arequipa og er langt fra så tilgængelig som Canon del Colca. Derfor er det Canon del Colca, der er løbet med berømmelsen, og det er også helt fortjent og forståeligt. Se denne kløft - den er svimlendeog storslået som noget du nogensinde vil se! I nærheden finder du den charmerende bjergby Chivay, der især er kendt for sine varme kilder og billedskønne omgivelser. Her i området findes masser af andre hyggelige landsbyer på bjergsiderne, interessant kulturhistorie i stor stil og fantastiske udsigter.

Peru: Et Indiana Jones-paradis

Der er ikke så lidt Indiana Jones over Peru. Landet er nemlig et skattekammer af gemte og glemte kulturskatte og historiske levn. De i dag så velkendte inkaruiner er kun toppen af isbjerget. Landet rummer massevis af andre interessante ruiner og arkæologiske levn fra indianske kulturer - bl.a. i Reserva Nacional de Paracas og i Kuelap. Men der er mange flere rundt omkring i Peru, og landet er muligvis verdens mest interessante sted for fans af arkæologi og indianske kulturskatte.

Huaraz - Andesbjergenes trekkingmekka

Og så er der Huaraz i Andesbjergene nogle hundrede kilometer nord for Lima - et sted der er noget nær verdensberømt blandt verdens trekking-folk og klatrere. Huaraz og omegn er simpelthen et af de bedste steder i hele Andesbjergene at trekke, klatre og bestige bjerge. Byen ligger i den guddommeligt smukke del af Andesbjergene, man kalder Cordillera Blanca.

Frivilligt arbejde i Peru

Ønsker du at udføre frivilligt arbejde under din rejse til Peru kan du læse mere om KILROYs frivillige projekter i Peru her.

Praktisk information før rejsen til Peru

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Peru på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Peru.

Har du spørgsmål om rejsen til Peru?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt