Argentina

Iguassu Falls - Argentina
 

Rejser til Argentina - det store eventyr

For mange rejsende er Argentina udgangspunktet for eventyrrejsen rundt i Sydamerika. Det er nemt og forholdsvis billigt at rejse rundt i landet, en rejse der vil tage dig fra et af verdens største vidundere i nord, Iguazu-vandfaldene, til det imponerende Patagonien i syd. Køb din rejse til Argentina hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Argentina:

Buenos Aires, Iguazu, Ushuaia

Argentina byder på alle mulige fantastiske oplevelser, massevis af forskellige områder med hver sine karakteristika. Og selv om landet er kæmpestort, er det virkelig nemt at rejse rundt her. Busserne er gode, præcise og behagelige, og vejnettet er også fremragende. Et tip: Opgrader din busbillet til komfort-klasse. For et par ekstra håndører får du på denne måde en masse ekstra komfort, når du skal rejse rundt i Argentina.

Før rejsen til Argentina

Det er en rigtig god idé at lære lidt spansk inden man rejser til Argentina. Kan man ikke det lokale sprog, snyder man sig selv for nogle af de oplevelser, der ikke lige ligger på den slagne turistrute. At kunne kommunikere med de lokale er simpelthen vejen til masser af smil og velmente tip og råd fra de utroligt venlige argentinere, der hellere end gerne hjælper dig på vej. Oplev selv hvor åbne og gæstfri argentinerne er - du vil elske dem! Hvis du ikke ahr stort kendskab til det spanske sprog skal du ikke fortvivle, for KILROY tilbyder sprogkursus i spansk i Argentina.

Buenos Aires - elegant og sensuel millionby

Buenos Aires er den kosmopolitiske hovedstad i Argentina og uden tvivl en af Sydamerikas dejligste byer. Et godt sted at starte sin rejse og vænne sig til den latinske livsstil. Byen er inddelt i en række barrios, kvarterer, der hver især har sin helt egen karaktér og atmosfære. Buenos Aires er ikke så meget en by fyldt med konkrete højdepunkter, men i højere grad en by hvor man suger livet og stemninger til sig, møder de lokale, nyder en god steak (hallo, man får verdens bedste bøffer her!) og selvfølgelig den allesteds- nærværende og forførende tango. Det er en sensuel by, som det er mere end svært ikke at blive forelsket i meget hurtigt.

Iguazu - verdens vildeste vandfald

I den nordligste del af Argentina, på grænsen til Brasilien og Paraguay, finder man de overdådige Iguazu-vandfald, verdens mest omfangsrige vandfald. Dette naturlige vidunder er et absolut must, også selv om stedet hver eneste dag er proppet med turister, for din kæbe vil med stor sandsynlighed ramme jorden i ærefrygt og beundring over alt det vand, der flyder og bobler her. Det er mildt sagt imponerende, og du kan under ingen omstændigheder rejse til Argentina uden at besøge dette sted.

Salta og Mendoza - Argentinas bjerge og vin

Hvorfor ikke rejse vestpå til Argentinas Andes-region? Her finder man provinsen Salta, et bjergrigt område som især bør tiltale folk der vil vandre og rafte, men det er også her, man finder Argentinas bedst bevarede koloni-arkitektur. Og så skal man ikke glemme 'El tren de las nubes' ('Toget fra skyerne'), der er regionens mest populære turistattraktion. Dette tog vil zig-zagge dig gennem de mest utrolige landskaber her i det tørre og bjergrige Argentina i et fascinerende system af broer, tunneller og viadukter.

Byen Mendoza er indgangen til de høje plateauer i Andesbjergene og samtidig tæt på grænsen til Chile. Mange af Argentinas berømte, gode vine kommer fra dette område, og det er en rigtig god idé at tage på vinsmagning, når man alligevel er her.

Det nordlige Patagonien - Bariloche og Peninsula Valdes

Syd for Mendoza finder man Bariloche, der ligger i den nordlige del af Patagonien og byder sig til med den ene vidunderlige, turkisfarvede bjergsø efter den anden midt i et område med enorme granskove. Den ofte dybblå himmel klæder disse landskaber perfekt. Her er virkelig smukt, og samtidig hviler her en særlig ro - ja, det føles som om tiden her tager en pause fra resten af verdens hidsige tempo. Så nyd den meget friske luft, tag de overdådige scenerier i skue og kast dig ud i en lang række udendørsaktiviteter i dette dejlige naturområde. Selv om Bariloche er afsides, er det kun en time med fly fra Buenos Aires, så stedet er oplagt som et nemt og hurtigt afbræk fra storbyens puls, hvis man trænger til det. Et stykke øst for Bariloche, hvor Argentina møder Atlanterhavet, findes et naturområde med dyreliv, der kun overgås af Galapagos-øerne. Stedet hedder Peninsula Valdes og er tilholdssted for massevis af søløver, pingviner, søelefanter og kæmpestore hvaler. Disse imponerende dyr kommer forbi her hvert år for at parre sig og opfostre sine unger, og det er derfor især i oktober og november, man får sig en ordentlig én på opleveren her. Gå ikke glip af det!

Det sydlige Patagonien og Ushuaia

Snefyldte tinder og brutale bjerge, fantastiske gletschere og endeløse, ubarmhjertige landskaber - sådan er det sydlige Patagonien. Den lille hyggelige landsby El Calafate er udgangspunktet for ture til gletschere og søer i området. Især Perito Moreno-gletscheren kan anbefales - den er enestående smuk og voldsom, når man står tæt ved den og følger de kæmpemæssige stykker is, der brækker af med jævne mellemrum. Ærefrygtindgydende og et absolut must! Her er meget mere af samme slags, ikke mindst fantastiske nationalparker med gode vandremuligheder og imponerende udsigter.

I det sydlige Argentina findes en overflod af gletschere og arktiske landskaber, og storheden og skønheden er komplet overvældende.

Rejs længere sydpå, og du kommer til verdens ende. Sådan kaldes byen Ushuaia, der i sandhed også har et specielt og isoleret præg over sig. Byen er verdens sydligste by af en vis størrelse, og har nem adgang til den specielle natur i Tierra del Fuego, 'Ildlandet'. Samtidig er byen udgangspunkt for rejser til Antarktis, som med pengepungen i orden kan nås herfra med et af de store ekspeditionsskibe i perioden november til marts. Og så er din rejse til Argentina også godt og vel fuldendt.

Frivilligt arbejde i Argentina

Drømmer du om at udføre frivilligt arbejde under din rejse i Sydamerika og Argentina? Så læs mere om KILROYs spændende frivillige projekter i Argentina.

Praktisk information før rejsen til Argentina

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Argentina på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Argentina.

Vil du have hjælp med din rejse til Argentina?
Kontakt KILROY

Kontakt