Essaouira

Typisk marokkansk byggestil i Essaouira
 

Rejser til Essaouira - Hvor tiden står stille

Essaouira er en charmerende by på den marokkanske kyst, fuld af gode og afslappede vibrationer. Her finder man alt det bedste af Nordafrika: smukke huse, gode strande, krydderimarkeder, billedskønne brostensbelagte gader og meget mere. Bob Marley og Jimi Hendrix faldt for byen, og du vil garanteret også gøre det.

Essaouira er virkelig noget ganske særligt. Stedet har en charme og en skønhed, det er svært at modstå. Byens blå og hvide huse, forfriskende vinde, skrigende måger, gadeboder med krydderier, farverige butikker og spændende mennesker virker fængslende på den besøgende, der med stor sandsynlighed vil tabe sit hjerte til dette sted.

Fortabt i fortiden

Man kan få mange timer og dage til at gå ved at slentre rundt og lade sig fortabe i byens gader og gyder, mens man nyder den afslappede atmosfære, ser på mennesker, sætter tænderne i de uimodståelige ristede mandler, man ser alle vegne her, og lader sig henføre til svundne tider - det virker unægtelig som om, tiden og verden står stille her. På turen rundt i byen kan man passende besøge en af de mange små, spændende butikker, der bl.a. sælger flot håndarbejde i træ. Også markederne skal besøges, der er mange af dem og de er alle ganske spændende. Her finder man alt hvad man kan ønske sig: eksotiske frugter, nødder, krydderier, te, keramik, lamper, smykker, stoffer (den slags man bruger til tøj!) - husk at prutte om priserne, det er mere reglen end undtagelsen på disse kanter. Hav tålmodighed og start med en lav pris - du vil sikkert ende med at betale for meget alligevel.

Mad og drikke i Essaouira

Essaouira har Marokkos tredjestørste havn, og er der én ting, byen har rigeligt af, er det friske fisk fra havet. Byen har masser af hyggelige, atmosfærefyldte spisesteder med gode fiskeretter for næsten ingen penge, prøv fx den glimrende Les Alizés. Er man rede til at betale lidt mere, kan vi anbefale den klassiske restaurant Chez Sam, der ligger på havnefronten. Og som i resten af Marokko kan man selvfølgelig ikke gå glip af nationalretten cous cous samt retten tajine, der findes på næsten ethvert gadehjørne og altid er gode og billige "løsninger", når sulten skal stilles.

Mange hyggelige caféer i Essaouira

Når du skal finde noget at skylle ned med, kan vi anbefale den udbredte mint-te, som både er sød og meget forfriskende - de lokale drikker denne te i spandevis hver dag. Essaouira er fuld af små, hyggelige caféer hvor de lokale hænger ud og hvor man som rejsende kan droppe ind og på flere måder smage på lokalkoloritten. Rundt omkring i byens charmerende gader er der også gode chancer for, at du vil støde på de lokale 'bagere', der vil tilbyde dig nogle af deres helt specielle kager. Der er tale om hashkager, men heldigvis forstår disse 'bagere' et nej, så et klart 'no' skulle være nok til at slippe af med dem.

Transport til Essaouira

Essaouira, denne fantastiske by der i 2001 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv, ligger 500 kilometer syd for hovedstaden Rabat og 100 kilometer nord for den langt mere turistede Agadir. Togforbindelserne er ikke-eksisterende, så for at nå frem må man tage bussen, hvilket også kan være en stor oplevelse i sig selv.

Hvornår skal man rejse til Essouira?

Temperaturerne er behagelige det meste af året, typisk mellem 20 og 25 grader, mens det kan blive en smule koldere mellem december og marts. Rejs hellere til Essaouira i dag end i morgen, for det er kun et spørgsmål om tid, før denne afslappede perle ved kysten bliver mere overrendt af turister, end tilfældet er i dag.

Vil du vide mere om rejser til Essaouira?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Essaouira

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt