Phnom Penh

Besøg "The Royal Palace" i Phnom Penh
 

Rejser til Phnom Penh - Asiens perle

Phnom Penh er en by der er helt sin egen, helt uden sin lige. Cambodias hovedstad er en historisk perle fyldt med fascinerende Buddha statuer, røgelsesfyldte templer, markeder og spraglede, sydende gader, smukt placeret hvor floderne Bassac, Mekong og Tonle Sap mødes. Book din rejse til Phnom Penh hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Phnom Penh er på samme tid rig på historisk storhed og moderne udvikling, et spraglet og spændende bekendtskab. Byen er Cambodias klart største og vigtigste by, både hvad angår økonomi, historie, politik og kultur. Den blev tidligere kaldt Asiens perle, men det var tilbage i 1920'erne, før de dramatiske begivenheder i koloniperioden og Khmer Rouge-regimet og folkemordene i 1970'erne.

Phnom Penhs templer og pagoder

Phnom Penh er fuld af smukke, røgelsesfyldte templer og prægtige pagoder. Her er navnet for tempel en "Wat", og blandt de mest interessante er Wat Moha Montrei og Wat Phnom. Også Wat Ounalom er værd at besøge, her har landets buddhistiske patriark sin residens. Bag hovedbygningen finder man en stupa med et bevaret øjenbryn (!) fra selveste Buddha himself! Phnom Penh og dens templer er virkelig kræs for især de buddhistisk interesserede.

Khmerernes kultur

For et indblik i Khmer-æraen og kulturen bør man besøge The National Museum of Cambodia, der ligger på adressen PH 13 Central Phnom Penh. Her opbevares de allerbedste eksempler på landets Khmer-skulpturer. For mere af samme slags kan man se Silver Pagoda på Samdech Sothearos Boulevard. Her er gulvet dækket af ægte sølv! Og ikke nok med det - Buddha statuerne her er virkelig noget særligt, lavet af guld og dækket af tusindvis af diamanter!

Killing Fields

Under Khmer Rouge-folkemordene i sidste halvdel af 1970'erne brugte man de siden hen så berømte Killing Fields uden for Phnom Penh som massegravplads for alle de døde. Selv om det er på en brutal baggrund, er dette sted absolut et besøg værd. Tag også et kig på den store hvide stupa, hvor man bl.a. finder en række kranier fra de døde.

Rickshaws og markeder i Phnom Penh

Phnom Penh er en ægte asiatisk storby med masser af gadeboder, mennesker og rickshaws i gadebillederne. I byens hjerte finder man det livlige og spændende marked Phsar Thom Thmei, i hvis nærhed man også finder det storlsåede Royal Palace. Fredag og lørdag aften er det ved byens flodbreder, tingene sker. Når du skal udforske byen, kan det klart anbefales at gøre det ombord på en rickshaw, en af de lokale cykeltaxier, det her kaldes cyclos. Også den motoriserede udgave af rickshaws, tuk-tuk, findes her i stort tal. Under alle omstændigheder skal man passe godt på sig selv i byens kaotiske trafik, især hvis man bevæger sig rundt på egen hånd og til fods.

Rejseråd om Phnom Penh

Besøg Phnom Penh i slutningen af januar eller begyndelsen af februar, når man fejrer det kinesiske nytår. I denne anledning fyldes gaderne af festlige drage-dansere og himlen af forrygende fyrværkeri.

Har du spørgsmål?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Phnom Penh

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt