Delhi

Nyd synet af de hellige køer i Delhis gader
 

Rejser til Delhi - Det glade vanvid

Menneskerne, lugtene, dyrene og lydene i Delhi vil efterlade dig og dine sanser i fascination og forundring. Og så snart du er kommet dig over de store kulturelle forskelle, vi du for alvor sætte pris på denne vanvittige by, Indiens hovedstad med 17 millioner indbyggere.

Kom hurtigt videre:

Allerede ved ankomsten til Delhi, så snart du træder ud af lufthavnen, vil du opdage, hvor forskelligt alt er i forhold til hjemme i Danmark. For det første er der mennesker OVERALT, for det andet føles det som om der er lige så meget støv i luften som på jorden. Desuden får man indtryk af, at der bygges over alt i byen hele døgnet rundt. Der er med andre ord aldrig stille i Delhi, og ren og frisk luft er altså "en by i Rusland" på disse kanter. Men her er spændende, eksotisk, farverigt, fascinerende og dragende!

Trafikken i Delhi

Turen fra lufthavnen og ind til centrum - eller der hvor dit hotel måtte ligge - vil højst sandsynligt byde på en del af de scenarier og oplevelser i trafikken, du vil støde på igen og igen i Indiens næststørste by - og er derfor en nærmere beskrivelse værd: Find en taxa - de er rørende billige - og glæd dig i første omgang over, at chaufføren taler engelsk - det gør de fleste indere takket være Indiens fortid som engelsk koloni. Trafikken i Delhi og det meste af Indien følger sine helt egne regler - enten slipper man uden om forhindringerne fordi man kører i noget der er tilpas småt (f.eks. en rickshaw/tuk tuk), eller også er det de største køretøjer der presser sig selv frem og alle andre til side netop i kraft af sin størrelse. Trafikken er med andre ord kaotisk og nærmest anarkistisk - og altid både underholdende og nervepirrende! Her er (selvfølgelig) også både (hellige) køer, geder og hunde på vejbanen, og der dyttes og båttes fra alle sider til den store guldmedalje. Ja, du er ikke længere i tvivl: du er kommet til Indiens vanvittige heksekeddel af en hovedstad.

Delhis centrum

Mange kender sikkert Delhi under navnet New Delhi, men det er mere korrekt at bruge betegnelsen Delhi, for der findes både en ny og en gammel del af Delhi. Den centrale del af New Delhi er virkelig smuk, men det er samtidig bemærkelsesværdigt hvor enormt store forskelle, der er mellem kvartererne lige uden for centrum. Man bør se det store, imponerende Parliament House, der er omgivet af flotte parker, og også The Royal Palace er et kig værd. For enden af Ceremonial Avenue ligger Arch of Triumph, hvor der altid er mange turister - men stedet er nu alligevel et besøg værd.

Old Delhi

Også i Old Delhi, der på det lokale hindi hedder Shahjahanabad, finder man flere interessante seværdigheder. Byen er omgivet af mure til alle sider og minder på mange måder om en by fra tidernes morgen, en by i byen med et virvar af labyrintiske gader. Her møder man det orientalske, mystiske Indien, man "kender" fra film og fortællinger. Gå på opdagelse i de snævre gader, små fascinerende butikker og glæd dig over synet af bygningsværker som Delhi Fort.

Delhis templer

Det skorter heller ikke på imponerende bygningsværker andre steder i Delhi. Især templerne fremstår som noget af det mest storslåede og uforglemmelige her. I The Lotus Temple er der daglige ceremonier, en oplevelse man ikke må snyde sig selv for, og lidt syd for Delhi finder man Qutub Minar, hvor Indiens første moske og verdens højeste murstens-minaret (72 meter høj) ligger. Det bringer held, hvis man går rundt om den med ryggen til. Husk i øvrigt altid at have langærmet bluse og lange bukser på, da du ellers ikke må komme inden for i templerne. Til gengæld skal du tage skoene af!

Rundt i Delhi

Det er nemt, billigt og en stor oplevelse af bevæge sig rundt i Delhi. Her er taxier, rickshaws og trehjulede tuk-tuk'er alle vegne, og de forskellige chauffører er mere end villige til at tage dig rundt til de forskellige dele af byen. Ikke mindst til en masse butikker der sælger eksempelvis smykker, silke-produkter og souvenirs - de har nemlig som regel en aftale med butiksindehaveren om at de får et lille honorar for hver gang, de bringer en turist hen til deres butik. I alle tilfælde kan det altid betale sig at aftale en pris på forhånd med chaufføren, hvad enten man kører med taxa, rickshaw eller tuk-tuk. Og husk at det altid er en meget stor del af din Delhi-oplevelse blot at køre rundt i byen og suge indtryk til sig.

Overnatning

Der findes hoteller i alle afskygninger i Delhi. Standarden varierer meget, og man skal huske på, at niveauet er helt anderledes end i Europa - f.eks. kan både et et tre- og fire-stjernet hotel vise sig at være af en ret sølle standard.

Man finder både egentlige hoteller og hostels og guesthouses i Delhi. Kig indenfor og se værelset, inden du siger ja og aftaler en pris. På mange guesthouses kan der være noget at spare, hvis man bor der i længere tid. Selv om det kan være meget varmt om dagen her, bliver nætterne ofte kolde, så et varmt bad om morgenen er meget velkomment  - og det får man ikke alle steder - det kolde vand i Delhi er meget koldt!

Husk også …

… at smage på den fantastiske og varierede mad, man får her. Som alt andet er det billigt, og det smager oftest formidabelt. Tag for en sikkerheds skyld nogle mavepiller med, for det er altså svært at undgå en dag eller to med dårlig mave. Og giv Delhi lidt tid til at "synke ind" - i første omgang er byen måske for voldsom og vanvittig, men efter lidt tid vil du værdsætte den. Og husk selvfølgelig at besøge nabobyen Agra med verdensberømte Taj Mahal - et syn for guder!

Book din rejse til Delhi

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt