Indien

I det nordlige Indien er der rig mulighed for trekking i bjergene
 

Rejser til Indien - ultimativt sansebombardement

I Indien eksisterer gammelt og nyt side om side i et ufatteligt mix af slumkvarterer, skyskrabere, gadens vrimmel af dyr og mennesker, markeder og meget andet utroligt. Indien byder på så mange højdepunkter og smuk natur og fantastiske kulturelle oplevelser, at det halve kunne være mere end nok. Få skræddersyet din drømmerejse til Indien hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Indien har store og små oplevelser

Indien har en række store og fascinerende seværdigheder, men det er faktisk i lige så høj grad alle de "små" ting, der gør dette land så fantastisk og mindeværdigt: ventetiden på en myldrende togstation, opholdet på et lurvet hotel i en landsby, duftene af krydderier på markederne osv. Men selvfølgelig er der masser af højdepunkter, og man kan ikke kan besøge Indien uden at se nærmere på: 

Indiens store og små højdepunkter

Først og fremmest er der Taj Mahal i byen Agra nær hovedstaden Delhi, et af verdens vidundere. Taj Mahal er med rette verdensberømt, dette fænomenale bygningsværk som er så fortryllende. Blandt landets øvrige top-seværdigheder skal nævnes de smukke og frodige flodbreder og laguner ved Kerala Backwaters på Indiens sydvestlige kyst, de ufattelige Maharaja Paladser i Rajasthan, sikhernes hellige Golden Temple i Amritsar, Goas strande og hippiemarkedet i Ajuna. Ikke at forglemme et andet marked, kamelmarkedet i den hellige, smukt beliggende by Pushkar midt i Rajasthans ørken, den tibetanske kultur i Dharmsala, hvor Dalai Lama lever i eksil, ligbrændingerne i Varanasi ved den hellige flod Ganges og tigersafari i en af landets storslåede nationalparker, f.eks. Ranthambore.

Indiens folklore

Har man lyst til at opleve Indiens folklore og kultur, kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi Hubli, der har et festligt natteliv, eller man kan prøve Hindu-forårsfestivalen Holi, der også er kendt som Festival of Colors eller Colors of India. En enestående oplevelse.

Men når alt dette er sagt, skal man huske, at minderne fra Indien efter en rejse i dette overvældende land lige så meget vil være "alt det andet", alt det man ikke kan planlægge og som ikke kan krydses af på en "must see"-liste. 

De store byer: Mumbai, Delhi, Kolkata og Chennai

Rejse til Mumbai

Indien er rig på meget, ikke mindst mennesker og store, afsindige, utrolige byer. En af verdens største byer, Mumbai (Bombay), ligger på landets vestkyst, men der er også hovedstaden Delhi i nord, Kolkata (Calcutta) i øst og Chennai (Madras) i sydøst, for blot at nævne de største. Og her er mange flere, og Indien har rigtig mange millionbyer, også nogle du sikkert aldrig har hørt om, og de er alle dybt fascinerende med deres menneskemylder, kaos og farverige gadeliv. 

Rundrejser i Indien

Alene det at bevæge sig rundt i Indien er en kæmpe oplevelse. Det kræver tid og ikke mindst tålmodighed, for afstandene er store og menneskerne mange - rigtig mange - så tingene tager sin tid. Landets togsystem forgrener sig over det meste af landet og fungerer fint, men de fleste toge er overfyldte og kører langsomt (bl.a. fordi de stopper ret ofte). Man kan dog vælge at købe billet til et af de dyrere toge (som dog aldrig er særligt dyre efter danske normer), men her er den kulturelle oplevelse måske ikke helt den samme. Billetpriserne varierer alt efter togets hastighed, om det er et dag- eller nattog, hvilken klasse man ønsker o.s.v. Netop at købe sin billet er en oplevelse i sig selv - en oplevelse der kræver tålmodighed! Det kan tage timer, også selv om man gør brug af et specielt turistkontor i Delhi, der har specialiseret sig i at sælge togbilletter til turister. Også disse simple og hverdagsagtige oplevelser er i sidste ende en del af de uforglemmelige indtryk fra rejsen i Indien. Se i øvrigt vores film om at rejse med nattog i Indien.

Rejser alene til Indien

rejse alene i indien - rejse med andre i indien

Er du førstegangsrejsende eller overvejer du at rejse alene rundt i Indien anbefaler vi at du booker plads på en af vores rundrejser. Udover at der er taget hånd om transport og nogle måltider, er du sikret de bedste oplevelser og samtidig sikkerheden ved at rejse med andre unge, samt en guide med lokalt kendskab. Læs mere om KILROYs oplevelsesrejser i Indien.

Overnatning i Indien

Det er nemt at finde billig overnatning på rejsen rundt i Indien. Book dine første nætter (eller flere) gennem KILROY, så bliver din første tid i dette kaotiske land noget nemmere. Hos KILROY kalder vi dette en "ankomstpakke". Det er ret uoverskueligt at lande i en af landets millionbyer og skulle finde et hotel på egen hånd efter 10-12 timer i en flyvemaskine. Men under din rejse i Indien vil du støde på masser af billige hoteller, flere af dem har en-suite faciliteter i værelser med plads til 2-3 personer for mellem 50 og 200 kr. pr. nat. Skulle man trænge til lidt mere luksus vil man opdage, at også ret luksuriøse hoteller har overkommelige priser.

Det indiske køkken

Det indiske køkken er helt i særklasse, og rejsen til Indien er ikke den samme, hvis man ikke har været vidt omkring i de indiske kødgryder. Hvis man kan lide asiatisk mad, er man kommet i himlen. Det er stærkt, krydret, farverigt, spændende og alt muligt andet - det eneste det ikke er, er kedeligt. Man skal dog passe lidt på sig selv, for ikke alle steder er hygiejnen lige god. Faktisk er det næsten umuligt ikke at blive en smule syg af maden på et eller andet tidspunkt under er ophold i Indien, især hvis man spiser fra gadeboder (gør det kun med omhu!), for sådan som det indiske gadeliv og menneskemylder er, kan det umuligt undgås at få en parasit eller to i løbet af sin rejse.

Frivilligt arbejde i Indien

frivilligt arbejde i indien

Ønsker du at gøre en forskel på din rejse til Indien, kan du gennem KILROY tage del i frivilligt arbejde i Indien på en række forskellige projekter.

Bedste tidspunkt at rejse til Indien

Indien er ekstrem på alle mulige måder, også hvad klimaet angår. Landets størrelse gør, at der er store klimatiske forskelle fra årstid til årstid, så man bør altid sætte sig lidt ind i vejrforholdene i den region, man skal rejse i. Generelt kan man dog sige, at somrene, d.v.s. fra maj til september/oktober, er ekstremt varme og våde, med temperaturer omkring 40-45 grader og regn, regn og atter regn. Det er altid varmt i det sydlige Indien, mens det i nord omkring Delhi bliver noget køligere i vintermånederne. Skal man besøge forskellige dele af landet på samme tur, kan eksempelvis oktober og november anbefales, da man således kan undgå dels den værste regn, dels den værste varme og kulde.

Praktisk information før rejsen til Indien

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Indien på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Indien.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Indien?
Kontakt KILROY

Kontakt