Mumbai

Mumbai ligger langs havet
 

Rejser til Mumbai - Eksotisk og ekstrem

Mumbai, der tidligere var kendt som Bombay, er Indiens klart største by og på mange måder som en stærk og voldsom indisk masala. Vild og varm som ild og lige præcis så hektisk og kaotisk som du forestiller dig Indien. En kontrasternes by med masser af flotte seværdigheder og farverige mennesker.

Kom hurtigt videre:

Mumbai er et forunderligt og fascinerende mix af alt muligt. Først og fremmest er det byen, hvor ekstrem rigdom møder ufattelig fattigdom. Gaderne er sydende og hektiske scener, hvor dagligdagen udspiller sig: cyklende, handlende, råbende, tiggende mennesker side om side med biler, busser, køer og geder! At lade sig synke ned her i de vanvittige gader og stræder er som at blive placeret i en helt anden verden - eller i en film!

Indiens Hollwoood: Bollywood

Netop film er en meget stor ting i Mumbai. Ingen anden by i hele verden producerer lige så mange film (500-600 om året!), og det meste foregår i byens og landets svar på Hollywood: Bollywood. Her indspilles de karakteristiske indiske musicalinspirerede film fyldt med patos og kærlighed, en genre inderne aldrig bliver trætte af at se på (modsat visse andre!). Hvad enten man kan lide disse film eller ej, er det sjovt at opleve filmstudierne og kulisserne på en rundtur - man kan endda blive skuespiller for en dag!

18 millioner mennesker og indtryk for et helt liv

Har man et lokalt svar på Hollywood, har man selvfølgelig også et lokalt svar på Beverly Hills. I Mumbai hedder det Malabar Hill, og de unge, smukke og rige herfra blander sig i gadebilledet med tiggere, forretningsfolk, børsmæglere, sælgere, prostituerede, gadesælgere og meget mere. Alt i alt har Mumbai 18 millioner indbyggere.

Den bedste måde at opleve byen på er til fods, på denne måde får man den helt rigtige smag på, hvordan denne vanvittige by er. Går man et par blokke væk fra Colaba-området, hvor de fleste backpackere bor, er det som at rejse hundrede år tilbage i tiden. Pludselig er moderne caféer, restauranter og airconditionerede shoppingcentre skiftet ud med simple frugtmarkeder, faldefærdige skure og åbne kloakker. Indtrykkene her vil brænde sig fast i din hukommelse for altid. Farverne, duftene, smagene, lydene, trafikken, menneskevrimlen, varmen, fugten, kaosset og kontrasterne er alt sammen overvældende.

Mumbais muligheder

Mulighederne er mange i Mumbai: Man kan mingle med byens yuppier og unge og smukke på den berømte Leopold Café, cocktailbaren Club Mondegar eller den excentriske natklub Enigma. Man kan spise som langt størstedelen af byens (fattige) befolkning: den basale linse-ret dal, der spises med ris i bananblade og fås for nogle få dollars på næsten ethvert gadehjørne. Eller som en rigtig maharaja (de gamle indiske konger) på en af byens finere og fantastisk gode restauranter. Lige meget hvad man vælger er det indiske køkken ubeskriveligt godt. Prøv f.eks. også en tali, der er en blanding af noget af det bedste fra Indien: ris, chapatibrød, dal, et par karryretter, chutney og pickles. Det smager alt sammen vidunderligt, og bør skylles ned med en læskende mango-lassi (en yoghurt-drik).

Man kan også shoppe rundt på de talrige lokale og farverige markeder, der sælger alt fra de gode gamle kassettebånd til kileremme. Tage på udflugt til hulerne på Elephanta Island eller nyd solnedgangen og den livlige stemning ved Chowpatty Beach. Og selvfølgelig bør man runde strandene og nyde den livlige og løsslupne stemning i berømte Goa, der ligger om ikke et stenkast herfra så relativt tæt på efter indiske forhold - dog langt nok til, at man bør overveje at flyve hertil.

Overnatning og transport

Havneområdet Colaba er hvor man finder de fleste billige hoteller og hostels - det er med andre ord Mumbais backpacker-mekka. Atmosfæren er yderst afslappet, brisen fra havet behagelig og priserne nogenlunde. Når du skal rundt i byen, er taxa den bedste løsning - de er billige, bekvemme (efter indisk standard) og findes overalt. Husk at bede chaufføren om at starte taxametret eller sørg for at forhandle en pris med ham først. Et udmærket alternativ er de karakteristiske tuk-tuk'er og de mange cykeltaxier, der også er en helt speciel måde at opleve Mumbai på.

Vil du have hjælp med din rejse til Mumbai?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Mumbai

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt