Sumatra

Rismarker og fascinerende natur -Kerinci, Sumatra
 

Rejser til Sumatra - Fugtigt, frodigt og fantastisk

Sumatra er en af Indonesiens største og mest spændende øer. En frodig og fugtig grøn ø fyldt med fantastiske steder og geniale aktivitetsmuligheder. Rejs ind i den tætte jungle, se de spændende dyr, se verdens største blomst! Ja, Sumatra er top-eksotisk, og her er også spændende indianerkulturer og et lækkert køkken.

Kom hurtigt videre:

Måske husker man en af 1980'ernes store britiske popgrupper, Wet Wet Wet. Man skulle tro, at dette band tog sit navn efter forholdene på den store indonesiske ø Sumatra, for her er der virkelig vådt, vådt og atter vådt. Men lad dig ikke skræmme, tværtimod, for denne ø er på mange måder helt unik og noget af det mest eksotiske og tropiske, du finder noget sted i verden - så noget kan man da takke regnen for! Sumatra er verdens sjettestørste ø med en befolkning på ikke mindre end 45 millioner - der taler mere end 50 forskellige sprog, hvilket siger lidt om øens kulturelle mangfoldighed.

Rejser til Sumatra: Uovertrufne naturlige rigdomme

Naturens rigdom, mangfoldighed og skønhed er overvældende på Sumatra. Her findes eksempelvis massevis af sjældne blomster og plantearter, man ikke finder andre steder i verden. Desuden lever her mere end 200 arter af pattedyr og næsten 600 fuglearter! Det mest kendte dyr af alle her er sandsynligvis Sumatra-tigeren, der desværre er stærkt truet, men ellers er her også de næsten lige så berømte orangutanger, næsehorn, leoparder, bjørne og tapirer. Både dyr, blomster og planter kan med lidt held opleves i de 10 nationalparker, denne fantastiske ø råder over - de tre bedste værende Kerinci Seblat, Gunung Leuser og Bukit Barisan Selatan.

Det frodige vestlige Sumatra

Den vestlige del af øen har mange gode grunde til at kigge forbi. Her er der masser af tæt jungle, og måske ser man verdens største blomst, Rafflesia Arnoldii. På denne del af øen findes også blændende nationalparker og reservater, og desuden ligger byen Bukittinggi, der er et centrum for kulturelle begivenheder, musik og ikke mindst god mad, også her. Der ligger også mange interessante museer her. Snyd ikke dig selv for busturen til Danau Maninjau, en smuk vulkansk sø et par timers kørsel herfra. Denne sø ligger midt blandt frodige rismarker, og dette syn er intet mindre end fortryllende.

Og så er der Barisan-bjergkæden med den majestætiske aktive vulkan Mount Kerinci på 3.805 meter som "juvelen". Her i området finder man også den dybe Lake Toba, der er hele 100 km lang og verdens største vulkanske sø. Ved søens breder lever Batak-folket, der bor i farverige huse og er en spændende oplevelse.

Sumatras urbane centre er byerne Palembang og Medan, der byder på gode butikker, barer og restauranter. Medan er desuden kendt for sit multikulturelle præg og fantastisk gode køkken.

Aktiviteter og oplevelser på Sumatra

Der er gode trekkingmuligheder på vulkanen Gunung Sibayak, et meget populært udflugtsmål på Sumatra. Det er en god idé at leje en guide der kan vise vej og samtidig fortælle om de mange fantastiske oplevelser naturen her byder på. På vej ned fra vulkanen kan man skylle sveden af og slappe af i de indbydende kilder, der ligger på vejen mod byen Berastagi.

Også i Gunung Leuser National Park er der formidable trekkingmuligheder, men hvorfor ikke kaste sig ud i det våde element? Ved Mentawai Islands lidt vest for Sumatra finder man eksempelvis nogle af verdens bedste surfbølger, og her er også fremragende dykkermuligheder.

Sæsoner og sikkerhed

Den bedste tid på Sumatra er maj-juni og september-oktober. Regntiden starter i november, i den nordlige del allerede i oktober, og løber til omkring marts. Højsæson, og den travleste og dyreste tid, er juli og august samt omkring juletid. Det er også en god idé at skele lidt til sikkerhedssituationen i landet. Aceh-provinsen er stadig i gang med at rehabilitere sig oven på tsunamien i 2004, og fra tid til anden oplever man jordskælv på disse kanter. Man skal ikke lade sig skræmme mere end højst nødvendigt, men det kan være en god idé at følge med i nyhederne på dette punkt inden rejsen til Sumatra.

Book din rejse til Sumatra

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt