Kuching

Kuching er en spændende by omkranset af smuk regnskov
 

Rejser til Kuching – Asiens fulde

Rejs til den største by på Borneo og oplev mange kulturer, kombiner byliv og natur, og besøg nogle fantastiske festivaler. Denne 'katte-by' er den største by i staten Sarawak og den er en kombination af over 45 kulturer og sprog. Kast dig ud i vilde eventyr - Kuching venter på dig.

Kuching er den største by på Borneo, men den er stadigvæk en overkommelig størrelse og fortjener at blive udforsket. Kuchings gader er moderne og sofistikerede med et kolonialt twist. Byen er kommerciel og industrielt centrum for det østlige Malaysia, et paradis for den kulinariske rejsende og en perfekt startdestination til dine eventyr i Borneos regnskov.

Selvom staten Sarawak er en del af Malaysia, udgør den malaysiske befolkning kun 1/3 af byens befolkning. Iban folket er den største gruppe og kineserne er den næststørste. Alt i alt tales der over 45 sprog i byen og der er samme antal, hvis ikke flere, kulturelle grupper i byen. I dette mix af sprog, religioner, kulturer og livsstil møder du venlige mennesker og spændende eventyr. På trods af de store kulturforskelle lever alle i Kuching side om side i harmoni. De lokale i Kuching er stolte af at leve i den reneste by i Malaysia.

Kuching mixes languages, cultures and food - Have a taste of sweet and spicy!

Oplevelser i Kuching

Med de kulturelle forskelle kommer også religionsforskelle. Der er flere religiøse monumenter der er et besøg værd, og der er store religiøse fester hvis du kommer på det rigtige tidspunkt. For eksempel er der 'The Hungry ghost festival'Hiang Thian Siang Templet og Kong Teck Choon Ong festligheder i Hong San Temple. Selvom der er flest buddhist templer i byen, er der også rig mulighed for at udforske andre religioner. Den indiske moske vil uden tvivl overraske dig.

Kuching handler om byliv, gåture i spændende områder, museer, markeder, caféer, restauranter og madboder. Og selvfølgelig den hyggelige waterfront. Her kan man sagtens bruge sine aftenener efter en lang dag med sightseeing og naturoplevelser. Nyd synet fra en båd, mens du sejler ned gennem Sarawak floden og nyder den lækreste mad. 

Malaysia Kuching Chinese Temple
Der florerer mange historier om navnet på byen Kuching. Og selvom den originale historie intet har med katte at gøre (Kuching betyder kat på malay), så har byen taget katten til sig. Der er store kattestatuer i byen her og der og alle vegne - og mulighed for mange fede billeder. For at se funky og anderledes katte figurer i flere størrelser anbefaler vi et besøg på byens kattemusem, hvor der er gratis indgang. 

Mød orangutanger og skildpadder i Kuching

Kuching er den perfekte by at starte dine Sarawak oplevelser i. Alsidigheden i Kuching og Sarawak viser sig også i de mange aktiviteter som Kuching har at byde på. Lige udenfor byen, cirka 30 minutter væk, er der et orangutang rehabilitation centre hvor du kan se orangutanger og lære om disse fantastiske skabninger. En halv times tur med motorbåd kan du besøge et center for skildpadder i Sarawaks første marine national park. Du kan også dykke endnu længere ind i regnskoven og besøge Gunung Gading National Park (cirka 2-3 timers køretur) og trekke i junglen, se smukke vandfald og tage billeder med og af verdens største blomst Rafflesia blomsten.

Der er også flere andre naturoplevelser der kan opleves på en dag fra Kuching. Med naturen, maden og kulturen kan du glæde dig til en masse oplevelser i denne by på Borneo. En af de mest mindeværdige ting du kan opleve er den årlige Rainforest World Music Festival!

Malaysia Kuching River Boat Ride

Hvornår er det bedst at rejse til Kuching?

Kuching  har et tropisk klima og solskin året rundt. Der kan være tung regn ind i mellem og under monsunregnen mellem november og februar.

Chinese New Year, islamiske Hari Raya Aidilfitri og en kulturel, religiøs og social festival, Gawai Day, der fejrer høsten, er alle store events i Kuching. I løbet af festivalen kan du godt regne med mange mennesker og en fantastisk stemning.

Hvordan kommer jeg til Kuching?

Det er nemt at flyve til Kuching. Der afgår flere fly fra Kuala Lumpur dagligt, Johor Bahru, Kota Kinabalu og Singapore. Både og busser er nemme at få fat på i Sarawak, så rejsen rundt i Sarawak er turistvenlig.

Hvis du kontakter en rejsekonsulent hos KILROY sørger vi for at finde den billigste flybillet til dig. Vi kan også hjælpe med overnatning og ture rundt på Borneo. Kontakt os for at få det bedste tilbud.

Vil du opleve Kuching og Borneo?
Kontakt KILROY

 

Book din rejse til Kuching

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt