Malaysia

Dyk og oplev det fascinerende liv under vandet - Malaysia
 

Rejser til Malaysia - smukt og eksotisk

En rejse til Malaysia vil give dig lidt - eller meget - af det hele. En topmoderne hovedstad, vidunderlige bountystrande, afsides landsbyer, fantastisk dyreliv og en spændende befolkning. Der er mange gode grunde til at rejse til Malaysia.

Kom hurtigt videre:

Andre destinationer i Malaysia:
Borneo, Kuala Lumpur, Langkawi, Perhentian Islands, Kuching

På en rejse til Malaysia vil man opleve et af de asiatiske lande, der minder mest om vores del af verden, både når det gælder sprog og livsstil. Store dele af befolkningen taler et glimrende engelsk, i hvert fald sammenlignet med nabolandene. Dette skyldes først og fremmest, at Malaysia var under engelsk herredømme helt frem til 1957.

Smag på Malaysia

Men selv om Malaysia har en vis forkærlighed for den vestlige livsstil, har det så sandelig - og heldigvis - også sine egne særlige og unikke kendetegn, endda i stor grad. Et hurtigt eksempel på noget du hverken kan eller må misse i Malaysia er det enestående køkken og de berømte Malay Chicken Satay som er krydrede kyllingestykker på spyd med peanutsauce, mmmm! Men glem heller ikke resten... Prøv også den friske drink 'Lemon Tea Bing' og hvis du er rigtig modig skal du smage en durian. De lokale elsker den, men den er faktisk forbudt i mange private bygninger pga. dens kraftige lugt. Durian er en delikatesse for mange lokale, og faktisk halvdyr, men den SKAL prøves på en rejse til Sydøstasien.

Mad -asien -durian -backpacking -frugt

Durian - en lokal delikatesse som du skal også smage den på din rejse til Malaysia.

Kuala Lumpur

Hovedstaden Kuala Lumpur fremstår som en vældigt moderne og travl metropol med dens næsten syv millioner indbyggere. Modsat resten af Malaysia, hvor hovedparten af befolkningen er malayer, er der en overvægt af kinesere i Kuala Lumpur. Byens popularitet blandt rejsende og backpackere er støt stigende, og den tilbyder da også en varieret palet af spændende kultur og blændende seværdigheder. Du vil støde på massevis af templer, eksotiske markeder og historiske museer. Ydermere tilbyder Kuala Lumpur masser af muligheder for luksus til en billig penge - her ligger nogle af verdens billigste fem-stjernede hoteller. Området kaldet "Golden Triangle" er hvor du finder de fleste af disse luksushoteller, side om side med fashionable natklubber, indkøbscentre og de berømte Twin Towers, måske bedre kendt som Petronas Towers.

Rejsen til Perhentian Islands

Perhentian Islands består af to øer med endeløse strande, krystalklart vand og pragtfulde koralrev, der bare venter på at blive udforsket. Hvis du er til total afslapning i vildt skønne omgivelser med mulighed for spændende eventyr og udflugter, så er der kun et råd at give: pak badetøjet og rejs ud til disse enestående øer, hellere i dag end i morgen. I tillæg til fornøjelserne i vandet kan du foretage spændende vandreture gennem øernes frodige jungler og spotte noget af stedets unikke og farverige dyreliv. Tag bussen fra Kuala Lumpur til Kuala Besut, hvor en speedbåd tager dig resten af vejen til øerne på cirka en halv time. Læs mere om Perhentian Islands her.

Rejsen til Borneo

Husk også at lægge vejen forbi den malaysiske del af Borneo, hvor man også finder fantastiske strande, men samtidig en af Malaysias største seværdigheder: orangutanger. Også junglen og vulkanerne på Borneo kan anbefales, ikke mindst området ved Kota Kinabalu. I regnskoven kan du også møde pygmæ-elefanter, ildfluer, slanger, krokodiller, proboscisaber (næseaber) og solbjørne. Vi anbefaler et besøg på Sepilok Rehabilitation Centre og at du bestiger Mount Kinabalu - det højeste bjerg i Sydøstasien. 

Penang

Øen Penang er bedårende med frodig jungle, hyggelige farme og små fiskerbyer. Hovedbyen her hedder Georgetown, og det er her, de fleste turister ankommer til når de skal udforske Penang. Vær beredt på at møde et af de iøjnefaldende levn fra den engelske kolonitid: flokke af engelske gentlemen med blege ben og tennissokker i sandalerne! Du må ikke gå glip af svævebanen til Penang Hill, et bjerg med fantatisk udsigt over hele øen. Herfra kan du bl.a. spotte Sydøstasiens længste bro blandt mange andre storslåede syn. Nyd en lokal frokost her i en af restauranterne på toppen, inden du begiver dig af sted til Kek Lok Si, landets største buddhistiske tempel og så afgjort et besøg værd. Her fra templet er der en blændende udsigt over Georgetown.

Rejsen rundt i Malaysia

Der er så meget andet at komme efter i Malaysia, hvilket du snart selv vil opdage på din rejse rundt i landet. Her vil du opdage, at busserne er et velfungerende transportmiddel, og samtidig billige. Langt de fleste busser er rigtig gode og komfortable, mange af dem endda med aircondition. Hvad taxier angår, opererer de fleste med taxameter i storbyerne, men ude på landet og i mindre byer er det en god idé at aftale en pris på forhånd. Også togene er fremragende i Malaysia. Effektive og ret moderne. De transporterer dig til de fleste afkroge i landet, men ikke nok med det, du kan på denne måde også rejse ind i Thailand nordpå eller Singapore sydpå.

Sæsoner i Malaysia

Malaysias tropiske klima sikrer dig konstante temperaturer mellem 20 og 30 grader. Er du strandtypen, bør du undgå østkysten mellem november og januar og vestkysten mellem september og december, da disse perioder er regntider.

Priser og shopping i Malaysia

Det er muligt at holde omkostningerne nede på omkring 150 kr. pr. dag, hvis du vælger at bo på simple hoteller, benytte primitiv transport og selvfølgelig undgå de dyre restauranter. For lidt mere komfort og en taxi i ny og næ samt et mere sofistikeret måltid, skal man forvente at betale cirka det dobbelte pr. dag.

Shopping er heldigvis en relativt billig fornøjelse. I indkøbscentre er det ikke svært at finde kendte mærkevarer (og oftest den ægte vare) og elektronik til rimelige priser. Endnu bedre og sjovere er det dog at shoppe på de mange lokale markeder.

Praktisk information før rejsen til Malaysia

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Malaysia på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Malaysia.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Malaysia?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Malaysia

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt