Seoul

Seoul er en vild by, og du vil elske den
 

Rejser til Seoul - Sydkoreas sjælfulde hovedstad

Seoul er hovedstaden i Sydkorea og en af Fjernøstens største byer. Her bor mere end 10 millioner mennesker, og byen er på mange måder et typisk eksempel på en storby i Fjernøsten. Her er gadebilledet altid hektisk og pulserende, og den asiatiske kultur er synlig på alle niveauer. Køb din rejse til Seoul hos KILROY.

På en rejse til Seoul i Sydkorea er det værd at give sig selv tid til at komme lidt ind under huden på denne specielle by for at få et ordentligt indtryk af den. Seoul er nemlig et godt eksempel på, at nogle byer først for alvor lader sig værdsætte, når man lærer dem lidt at kende og f.eks. oplever byen indefra, gennem lokalbefolkningens øjne.

Sug Seoul til dig

Man kan f.eks. gøre som de lokale og gå en tur ned til Han River, floden der løber gennem dele af Seoul. Denne flod er byens åndehul, et perfekt sted at slappe af fra byens stress og jag. Sæt dig ned blandt lokale, tag skoene af og dyp dine ophedede fødder i det kølige vand, mens du ser på mennesker og suger Seouls stemninger til dig.

Når du har fået tilstrækkelig ro i sindet, kan du jo udfordre sanserne lidt igen og tage en eftermiddags-slentretur gennem Seouls underholdningsdistrikt, hvor man bl.a. finder markedet Namdaemun med masser af såvel lokale som turister på jagt efter den bedste handel inden for sportsudstyr, tøj, typiske koreanske souvenirs og meget mere. Du kan også lade dig fortabe blandt menneskemasserne i gader der er fulde af rygende grill-restauranter, fascinerende tehuse, saunaer (!), gadeboder med meterhøje stakke af dvd'er og meget andet. Når mørket sænker sig over Seoul, er det som om byen for alvor åbner sig og byder den rejsende inden for i hvad der kan forekomme at være en helt anden verden. 

Et par højdepunkter i Seoul og omegn

Et absolut must på rejsen til Seoul er det storslåede Gyeongbokgung Palace, der også bare kaldes Gyeongbak Palace. Dette palads blev først bygget i 1394 og siden rekonstrueret i 1867. Navnet betyder 'Palace Greatly Blessed By Heaven' og det forstår man egentlig godt. Giv dig god tid til at gå rundt og nyde dette specielle sted, og også til at sidde ned i de vidunderlige haver, der ligger på stedet.

En anden og ikke mindre interessant udflugt kan passende gå til den såkaldte "Korean Demilitarized Zone". Det er det område, der adskiller Sydkorea fra Nordkorea. Her kan man få et udmærket indtryk af, hvad det hele er for noget med hensyn til det berømte kolde forhold mellem de to lande og lære mere om Korea Krigen. Stedet er under streng bevogtning på begge sider, og man får indtryk af, at der på hver side hele tiden holdes øje med, om fjenden på den anden side 'går til angreb'.

Seoul - en non stop storby

På en rejse til Seoul kan man ikke undgå at opleve, hvor pulserende og livlig, denne kæmpeby er. Det gælder selvfølgelig også i høj grad nattelivet. Prøv bare at gå en tur på Itaewon, og du vil se, hvad vi mener! Her får man i høj grad en smag på det ægte, unge og vilde Seoul. Glem heller ikke at gå en tur gennem Seouls egen "Soho", nemlig kvarteret Samcheongdong. Denne del af Seoul er ret anderledes end resten af byen, for her er husene mindre, gaderne smallere og stemningen mere intim end i de fleste andre dele af byen. Tæt ved The Royal Palace finder man en række udmærkede gallerier, modebutikker og caféer.

Også hvad restauranter angår er Seoul levende og åben 24 timer i døgnet. Og ja, her er masser af dem - restauranterne. Det er selvfølgelig koreansk og til dels japansk mad, der er det store nummer her, men faktisk finder man næsten alle tænkelige internationale køkkener. En virkelig cool oplevelse er at spise i restauranten i toppen af N'Seoul Tower. Husk at vælge en aften, hvor vejret er klart - så tør vi godt love en uforglemmelig oplevelse! Og ja, også maden er glimrende her.

Shopping i Seoul

Seoul er også et paradis for shoppingelskere. Modedistriktet Myeongdong byder på alt, hva shoppehjertet begærer - fra mainstream til helt unikke og individuelle design. 

Prøv også det lidt turistede Insadong og det spændende - og billige - Dongdaemun Market, hvor der virkelig er noget for alle og enhver. Dette spændende marked er også det bedste sted at gå på opdagelse om aftenen, da det holder åbent til langt efter mørkets frembrud. Det gode ved Seoul er, at hvert kvarter har sit eget shoppingområde, så man behøver aldrig være nervøs for at gå glip af noget sådan rent shoppingmæssigt.

Sæsoner i Seoul

Efteråret er den mest behagelige årstid at besøge Seoul. Somrene her er meget varme og fugtige, og omvendt er det meget koldt om vinteren. Monsunsæsonen er i juni og juli, og der falder store mængder sne i januar og februar. 

Har du spørgsmål om rejsen til Seoul?
Spørg en rejsekonsulent

Book din rejse til Seoul

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt