Nordamerika

Skisport i Whistler - Canada
 

Rejser til Nordamerika - Come on, baby!

Nordamerika kan ikke anbefales nok som rejsemål. Dette gigantiske kontinent tilbyder alt, hvad du måtte ønske. Her er bjerge, ørkener, tropiske perler, arktiske eventyr og imponerende kyststrækninger - og ikke at forglemme nogle af verdens mest fantastiske storbyer. Rejs til Nordamerika med KILROY.

Man kan for eksempel starte rejsen på det nordamerikanske kontinent i USA's og verdens by nummer 1, New York City. Opsøg byens uforlignelige storbystemning, gå på shopping efter den dyreste mode på Fifth Avenue eller genbrugsfund i de charmerende sidegader. Nyd livet på en af byens utallige klassiske diners, spis en af verdens bedste cheesecakes, lad dig forføre af nattelivet i denne storbyjungle af stemningsfulde jazzbarer, brillante natklubber og diskoteker og sublime spillesteder. Hæng ud i Central Park, på Brooklyn Bridge, i altid hyggelige og charmerende Greenwich Village. 

USA: road trippets moderland

Tag på roadtrip i USA

I den anden ende af landet kan du på din rejse rundt i Nordamerika og tage på road trip i USA den berømte 'Western Triangle': Fald i svime over storheden ved Golden Gate Bridge, udforsk San Franciscos berømte stejle gader. Lej en bil i Nordamerika , sæt Beach Boys på anlægget og tag turen med vind i håret ned langs kysten ad Highway 101, mens du nyder synet af Stillehavets blå bølger der slår ind mod kysten. Dét er ægte vestkyst-stil. Når du får nok af vestkysten og Los Angeles, kan du passende skifte Beach Boys ud med The Doors på bilanlægget og sætte kursen østpå gennem ørkenen. Pludselig lyser, blinker og glimter det i horisonten: Las Vegas. Ja, denne fantastiske køretur bringer dig til verdens spilleby nummer 1, og hvad enten du her bliver rig eller fattig, bør du efterfølgende ikke snyde dig selv for en tur til de, efter amerikanske forhold, nærliggende og vældigt imponerende attraktioner: Grand Canyon og Yosemite National Park.

Rejsen til USA frister også med den smukke New England-region i nordøst, sydstaternes charme og midtvestens imponerende storhed og uforlignelige 'hillbilly'-atmosfære.

Nordamerika: Sne eller vand, ski eller surfbræt?

Skiing in Whistler

Ja, både Canada og USA byder på fantastiske bjerg- og ski-områder. Prøv f.eks. Whistler-Blackcomb i British Columbia i Canada. I det hele taget er hele Rocky Mountains-regionen rig på kæmpemæssige dynger af herlig pulversne og indbydende pister lige til at kaste sig ud i. Prøv f.eks. Whistler, Fernie, Lake Louise, nationalparkerne Banff og Jasper eller nogle af de mindre resorts som Big White og Kicking Horse. 

Rejsen til Canada byder også på de store, endeløse prærier, de ufattelige naturskønheder i Quebec og spændende storbyer som Toronto, Montreal og Vancouver. Og når du først er her, vil du opdage, at du aldrig bliver færdig med dette dejlige land.

De fantastiske strande i Cancun

I den sydligste del af den nordamerikanske tretrins-raket, Mexico, finder man blandt meget andet herlige turkise bølger, især dem på Stillehavssiden er velegnet til surfing. Østpå, ved Yucatan-halvøen og Det Caribiske Hav, findes den ene indbydende badestrand efter den anden - de er intet mindre end sublime! Vi tilbyder uforglemmelige rejser til Cancun, hvor du kan nyde sol og strand kombineret med spændende historie og fantastisk kultur.

Mellem disse to herlige kyststrækninger kan du lege Indiana Jones i spændende ruiner og pyramider fra den gamle maya-kultur, spise dig mæt i den lækre mexicanske mad og svømme under uimodståelige, paradisiske vandfald og i mystiske huler. Og fortabe dig selv i smukke kolonibyer, købe dig fattig på de enestående markeder og lade dig forføre af en af verdens største og mest hektiske byer, Mexico City.

Rejsen til og rundt i Nordamerika

Spørg din KILROY-rejsekonsulent om muligheden for at sammensætte en flyrejse med flere stop på vejen - det kan være en stor fordel på dette kæmpe kontinent, hvis man ikke har tid eller lyst til at tilbagelægge hele rejsen over land. Der er gode muligheder for at sammensætte en flyrejse med flere stop, der ikke bliver dyrere end en returbillet til for eksempel Los Angeles.

Den ultimative måde at opleve USA og Canada er dog 'on the road', og så kan man jo passende læse den amerikanske forfatter Jack Kerouacs bog med netop denne titel, mens man er på farten og lade sig inspirere yderligere. Lej en bil gennem KILROY, for eksempel en convertible eller måske et motorhome, så sparer du også penge på overnatning undervejs. 

Endnu en god mulighed når du skal rejse rundt i Nordamerika er at melde sig til en oplevelsestur, der kan tage dig steder hen, du ellers ikke ville komme (og gennem fantastiske guider give dig den perfekte indsigt undervejs). Desuden er det også en superb måde at møde rejsekammerater på.

Billige hoteller og hostel i Nordamerika

Generelt er det forholdsvis dyrt at få en seng for natten i Nordamerika, men her hjælper det at spørge KILROY til råds før afrejse. Vi kender nemlig de billige steder såvel som de lidt dyrere, og ved desuden hvilke områder der er bedst at bo i - og hvor man ikke skal bo! Og selvfølgelig hjælper vi dig med at booke hostels, hoteller eller moteller mange steder på kontinentet, alt efter ønske.

Prisniveau i Nordamerika

Prisniveauet i Nordamerika er generelt lidt lavere end i Europa. Med undtagelse af New York, der er dyrere end de fleste byer i verden. Uden for de større byer i både Canada og USA kan man leve for omkring 60 US dollars pr. dag hvis man anstrenger sig en smule. Mange moteller har dobbeltværelser der er store nok til fire personer, så der er virkelig penge at spare hvis man rejser fire sammen - både på overnatning og billeje. Hvad mad angår, behøver du ikke at bekymre dig - den er billig langt de fleste steder og portioner enorme.

Tag på shopping i New York

Du bør selvfølgelig kalkulere med visse 'ekstra' omkostninger - sæt fx penge af til shopping, som er en uundgåelig og ikke altid helt billig del af en Nordamerika-rejse. Dog er der også penge at spare her - eksempelvis elektronik og mange tøjmærker er billigere her, især hvis man køber det i de store outlets, og dem findes der en del af i både Canada og USA. I Mexico er alting billigere - her kan du leve for omkring 30 US dollars pr. dag hvis du undgår de værste turistfælder. Men selvfølgelig kan det anbefales at sætte budgettet en smule højere, så man har mulighed for at få glæde af de mange spændende aktiviteter, der frister i både Mexico og de nordlige naboer.

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Nordamerika?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt