Mexico

Tulum på Yucatan halvøen byder på fantastiske strande.
 

Rejser til Mexico - hvor livet er en fest

Mexico er landet hvor det handler om at give slip, lade sig forføre, fascinere og nyde friheden og livets mange glæder. De største glæder i Mexico er sol, strande, god mad, kulturhistorie og fantastiske mennesker. Køb din rejse til Mexico hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Oplev glæde på rejsen rundt i Mexico

På en rejse til Mexico vil du hurtigt opdage, at folk her arbejder for at leve - ikke omvendt. Mexicanerne er et meget livligt folkefærd, som elsker deres fritid og alle muligheder for at hygge sig og socialisere. Som turist er det derfor til stor glæde og fornøjelse, at dette venlige folkefærd har for vane at behandle gæster med samme varme og gæstfrihed, som de behandler deres familie og venner. Man vil som rejsende føle sig velkommen overalt og nyde dette dejlige land - hvad enten man besøger de mange overdådige strande, historiske byer og udgravninger fra de spændende indianske kulturer, fantastiske nationalparker dækkende jungler, bjerge og ørkener, eller bare slentrer rundt i verdens største by, Mexico City - en vanvittig og vidunderlig metropol uden sidestykke.

Mexicos strande

Oplev Mexicos fantastiske strande i Cancun

Hvis du elsker strandlivet, er du kommet til det rigtige sted. Her er mange uimodståelige strande, og en rejse til Mexico bør naturligvis inkludere en tur eller fem til stranden. Et par af de bedste og uspolerede af slagsen er Zipolite og Puerto Escondido på Oaxaca-kysten. Der er mere turistet, men også sjovere og livligere i badebyerne. Vi anbefaler, at du rejser til Cancun og Playa del Carmen på 'Riviera Maya' på Yucatan-halvøen samt på øerne Cozumel og Isla Mujeres lige ud for denne kyst.

Yucatan er i det hele taget det rigtige sted, hvis man ønsker et mix af gode strande, Maya-kultur (pyramider og andre arkæologiske fund), underholdning dag og nat samt snorkel- og dykkermuligheder i absolut topklasse.

I den anden ende af landet, på Stillehavskysten, finder man også en perlerække af dejlige badebyer med alle strandlivets glæder: Mazatlan, Manzanillo, Ixtapa og Puerto Vallarta m.fl.

Mexicos indianerkulturer

Oplev de smukke pyramider i Mexico

Det gamle Mexico, og store dele af Mellemamerika i det hele taget, var vugge for nogle af de ældste og mest udviklede indianske civilisationer på den vestlige halvkugle: mayaerne, aztekerne og olmekerne. Så næsten lige meget hvor i Mexico du befinder dig, har du aldrig langt til enestående pyramider, ruiner og udgravninger fra disse spændende kulturer. Disse kulturer har præget landet i en sådan grad, at en rejse til Mexico ikke er den samme uden et besøg ved mindst ét af disse mange arkæologiske områder. For det første fordi disse pyramider og templer er utroligt smukke, for det andet fordi det er umuligt ikke at blive imponeret over de ekstremt veludviklede samfund, disse kulturer skabte og levede i.

Hører man til de morgenfriske, bør man for alt i verden ikke snyde sig selv for følgende oplevelse: sæt dig en tidlig morgen før solopgang på toppen af et af de mange maya-templer, der er placeret midt i junglen. At sidde her og nyde solopgangen mens junglen omkring dig vågner til liv, er simpelthen en helt speciel, vidunderlig og magisk oplevelse.

Fede oplevelser i Mexico

Dykning i Mexico

For dem der søger action kan en rejse til Mexico byde på det meste. Trekking er fantastisk i landets storslåede ørkenlandskaber og henover betagende, snedækkede vulkaner. Man kan også finde sit favoritsted for surfing eller havkajak på strande, rev og flodmundinger på landets 1500 kilometer Stillehavskyst, der flere steder byder på heftige bølger. Især på Atlanterhavskysten ved Yucatan er dykkermulighederne fabelagtige. Læs mere om dykning i Mexico. Og så kan det varmt anbefales at give sig i kast med noget spanskundervisningpå en af de utallige sprogskoler i Mexico - den mexicanske variant af spansk er blandt de langsommere og derfor lettere forståelige.

Transport rundt i Mexico

Langt den meste rejseaktivitet i Mexico foregår med bus, til nød suppleret med en indenrigsflyvning, hvis afstandene er store. Ellers er den eneste undtagelse fra de mange busrejser den anbefalelsesværdige Copper Canyon-togbane. Busserne i Mexico er gode og kører overalt, og al nødvendig information om priser og afgangstider findes på busstationerne i alle større byer. Man kan selvfølgelig også leje en bil, hvis man vil have den ultimative frihed på rejsen. Det meste af Mexico er sikkert, men man bør holde sig fra at gå for meget rundt på egen hånd i de større byer, især Mexico City.

Praktisk information før rejsen til Mexico

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Mexico på www.rejsedoktor.dk. Det kan også være en god idé at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside, www.um.dk, for andre sikkerhedsmæssige oplysninger ved rejser til Mexico.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Mexico?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt