Mexico City

Mexico City er en af verdens største metropoler med godt 20 mio. indbyggere.
 

Rejser til Mexico City - Megastore Mexico City

Mexico City er en af verdens største byer. Livet blandt byens 19 millioner indbyggere har ry for at være brutalt og beskidt, men denne enorme by er heldigvis bedre end sit ry. Her er masser at komme efter - både hvis man vil være tilskuer til det spraglede liv på gaden eller gå på opdagelse i byens og landets historiske kulturarv.

Mexico City bliver ofte omtalt som verdens største by. Det afhænger af, hvordan man gør indbyggertallet op, men sikkert er det, at denne by er stor - kæmpestor. Dens kaos og virvar er i sig selv fascinerende, men samtidig rummer den massevis af muligheder for at gå på opdagelse i byens og landets spændende kultur og historie. Ydermere har byen alle de fordele og fornøjelser, man kan forlange af en storby: dejlige haver og parker, storslåede pladser og torve, gode shoppingmuligheder, markeder og meget, meget mere. Prøv fx at hænge ud med de lokale i den dejlige Chapultepec-park (verdens største bypark) - her får man et perfekt indtryk af Mexico City-borgerne og deres levevis.

Ingen grund til at kede sig

Det er svært at kede sig i en af verdens største byer. Mexico City har mere end 19 millioner indbyggere, og her findes et utal af kirker, katedraler, museer og flotte og farverige arkitektoniske perler. Byen rummer desuden mange historiske azteker-udgravninger og den førnævnte Chapultepec-park, hvor underholdningen nærmest er uendelig. Byen er næsten altid indhyllet i smog, hvilket kan gøre det anstrengende at udforske den til fods - desuden er byen beliggende 2240 meter over havets overflade, hvilket er ensbetydende med at luften er tyndere her. Også af denne grund kan det være en ekstra udfordring at vandre meget rundt i byens gader. Men lad dig ikke skræmme - denne by er dybt fascinerende og fantastisk, stor og storslået på alle mulige måder.

Højdepunkter i Mexico City

Plaza Zocalo i Mexico City

Plaza Zócalo er smuk og hyggelig, og rundt om den finder man en række af byens store attraktioner. Bl.a. Templo Mayor, der absolut er et besøg værd, selv om den oftest er fyldt med turister. Endnu mere velbevaret og imponerende er Palacio Nacional og Cathedral Metropolitano, der begge stråler i al sin pragt og skønhed. Hvis det er fornem kunst du er efter, er et besøg i kvartererne Coyoácan eller San Ángel noget du ikke må snyde dig selv for. Hvis du er heldig kan du måske få et glimt af folk der danser på pladsen Plaza del Danson, hvor unge og ældre i fuld udklædning danser side om side. Hold dig ikke tilbage - find dit bedste tøj frem og ud på 'dansegulvet' med dig!

Palacio De Bellas Artes i Mexico City

Chapultepec-parken

Et utal af lokale samles i denne park, som kan prale af at være verdens største bypark. Her kan man få et godt indblik i landets historie, der går helt tilbage til det fjerde århundrede, takket være de syv museer, der ligger her. Ellers er parken attraktiv dels på grund af dens størrelse og mange grønne områder, dels på grund det liv og den underholdende mangfoldighed, man finder her. Her er optrædener af aztekiske dansere og musikere, caféer, boder og sågar en hel tivolipark - ja, man kan bruge dagevis her.

Oldtidskulturer

I og omkring Mexico City findes mange fascinerende stykker kulturarv fra forskellige oldtidskulturer. Kun en times kørsel fra byen findes oldtidsbyen Teotihuacán med sine store og flotte pyramider. Tag en gåtur mellem de hellige ruiner og bevæg tankerne hen på hvordan guder blev tilbedt og rituelle ofringer blev udført i dette spændende område. Og glem ikke kameraet, for det er virkelig flot. Se vores unikke rundrejser i Mexico.

Fodbold i Mexico City

Mexico City er hjemsted for et par fodboldklubber i den bedste nationale liga. Det er et must at opleve en kamp mellem de to lokale klubber, Club América og Atlante - også selv om man ikke er fodboldfan. Atmosfæren på Estadio Azteca, et af verdens største stadioner med plads til over 110.000 mennesker, er overvældende. Som mange andre steder i denne del af verden er fodbold en lidenskab her, og det er ikke svært at blive revet med.

Omkring Mexico City

Trafikken i Mexico City kan være ret intens...

Hvis du er træt af byens kvælende smog og tætte trafik, vil du finde området rundt om Mexico City mere fredeligt og attraktivt. Byen Valle de Bravo, bygget i kolonistil, ligger på en bakketop i nærheden af en stor sø og tilbyder rolige omgivelser. Dens brostensbelagte gader og uendelige fyrretræsskove gør dette sted helt specielt, og man kan sagtens bruge både dage og uger her. Hvis du er mere til Mexicos historiske fortid, er kultur i højsædet i byerne Querétaro og San Miguel de Allende.

Oplevelser længere væk fra Mexico City

Når du har oplevet alt, hvad Mexico City har at byde på, så anbefaler vi, at du rejser rundt i landet for at opleve Mexicos smukke historie og natur. Vestkysten og Puerto Vallerta byder på smukke strande. Det kan du også opleve, hvis du rejser til Cancun på Yucatan-halvøen i det østlige Mexico. Yucatan byder ligeledes på smukke mayaruiner og lækre madoplevelser. Det er bare om at komme afsted!

Er du klar til at rejse til Mexico City?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Mexico City

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt