Canada

Besøg Jasper National Park i de berømte Rocky Mountains
 

Rejser til Canada - stort, vildt og vidunderligt

Canada er en ægte drømmedestination for backpackere, der vil opleve det vilde, øde og smukke Nordamerika. Naturen er smuk og storslået, befolkningen venlig og imødekommende og storbyerne cool. Book din rejse til Canada hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Mange rejser til Canada for at opleve og nyde de fantastiske nationalparker i de vestlige provinser British Columbia og Alberta. Her, i hjertet af de massive og mageløse Rocky Mountains, finder man pragtfulde nationalparker som Banff, Jasper, Kootenay og Glacier. Snedækkede bjerge med fortræffeligt alpint skiterræn, overdådige udsigter, fantastiske vandre- og fiskemuligheder er noget af det, der venter dig her. Og når man nu er i området, er det dumt at snyde sig selv for turen ud til Vancouver Island med smukke og uspolerede kyststrækninger og den charmerende, britisk influerede provinshovedstad Victoria. 

Rejser til Canadas flade prærier

Rejser man længere østpå, til den centrale del af Canada, vil man blive forbløffet over den store intethed, der er så fremtrædende her. Ensartetheden gennem præriestaterne Saskatchewan og Manitoba er slående, her er ekstremt fladt, tomt og stille. Men det betyder ikke, at disse områder ikke er fascinerende på deres helt egen måde. Stop op, sluk bilmotoren og stig ud og nyd præriens larmende tavshed. Er himlen blå, er betingelserne for nogle fantastiske udsigter og billeder helt i særklasse. Samtidig er det noget helt specielt, når man endelig kommer til en lille eller halvstor flække herude på bøhlandet - her er en uforlignelig wild west-stemning, og folk er ekstremt venlige.

Rejser til det østlige Canada

Endnu længere østpå, i staterne Ontario, Quebec, New Brunswick og Nova Scotia, begynder landskaberne igen så småt at ændre sig. Og snart vil den imponerende natur åbne sig for dig: de store søer i Ontario og Quebec, Niagara Falls på grænsen til USA, de ekstremt smukke kystlinjer i Quebec, New Brunswick og Nove Scotia og meget, meget mere. Også Prince Edward Island tilbyder maritime landskaber og stemninger i særklasse, og charmen og det historiske præg her er uovertruffent. Hele regionen byder på mange seværdigheder, bl.a. Louisburg National Historic Park og Cape Breton Highlands National Park i den nordlige del af Nova Scotia.

Canada er ikke USA!

Gør dig selv den tjeneste ikke at forveksle Canada med USA, og sammenlign heller ikke canadierne med deres naboer mod syd! Canadierne er nemlig helt deres egne med deres egne traditioner og måder at leve og se verden på, der adskiller sig fra amerikanernes. Og de er stolte af det. Du vil med stor sandsynlighed selv opleve forskellene, hvis du som så mange andre kombinerer en rejse til Canada med et besøg i USA. Canadierne er søde, venlige og imødekommende, og får gerne en sludder med folk der besøger deres land, så hold dig ikke tilbage for lidt socialt samvær hvad enten det er på en topsmart storby-bar eller på den lokale diner i landsbyen i ødemarken - både du og de lokale vil elske det.

Ski i Canada

arbejde i canada - working holiday i canada

Ja, det er koldt i Canada. Selv om canadierne råder over masser af kvadratkilometer pr. indbygger, bor langt størstedelen af dem i landets sydlige del, relativt tæt på grænsen til USA. Længere nordpå er der ikke så mange veje og vinteren rammer hårdt hvert år mellem oktober og maj. Mange af disse øde og udsatte egne får sjældent besøg af rejsende, men er man vintersports-entusiast og holder af at stå på ski, snowboard og skøjter eller måske at se Canadas nationalsport, ishockey, er store dele af Canada et fantastisk sted at besøge om vinteren. Især den vestlige del, hvor ski-mekkaerne Banff og Whistler i al sin pragt indbyder til alpine eventyr vinter efter vinter - disse områder er nogle af verdens bedste for ski-entusiaster, og oven i er naturen overvældende. Hold øjnene åbne, måske spotter du en grizzlybjørn.

Arbejde i Canada & working holiday i Canada

KILROY kan også hjælpe dig med at komme på skisæson i Canada og få et working holiday visum. Så kan du arbejde i de største skiområder i Canada, møde andre skientuisiaster og få sne under fødderne en hel sæson. Læs mere om working holiday i Canada.

Bylivet i Canada

Når talen falder på cool og spændende nordamerikanske storbyer, er det som regel New York, San Francisco og Chicago, der falder folk ind. Men Canadas fantastiske metropoler er ikke mindre interessante: Vancouver, Toronto og ikke mindst Montreal i den fransktalende del af landet, Quebec-provinsen, er klar til at erobre dit hjerte. Disse storbyer er alle livlige, fascinerende og tjekkede, og byder på alt, hvad dit storbyhjerte begærer. Den franske påvirkning i Montreal og den lidt mindre provinshovedstad Ottawa giver et helt særligt og anderledes touch, der ikke findes andre steder i Nordamerika.

Road trip i Canada

road trip i canada

Har man ikke rigtig god tid, kan det anbefales at man beslutter sig for, om man vil se den vestlige eller østlige del af Canada. Herefter kan det varmt anbefales at se den udvalgte region fra vejene og bag rattet: Ja, Canada indbyder til et uforglemmeligt road trip, her er tempoet og ruten helt op til dig selv og dine rejsefæller. Lej en bil i Canada gennem KILROY og tag på dit livs eventyr. Læs mere om campervan og motorhome leje i Canada.

Uddannelse i Canada

Canada er i de senere år blevet et mere og mere populært studieland for skandinaviske studerende. Universiteterne i Canada holder en jævn og høj kvalitet og undervisningen har en høj standard. Fantastisk natur som lokker til en aktiv fritid samt spændende storbyer, er også attraktivt for udenlandske studerende. Læs mere om at læse i Canada og hvordan KILROY kan hjælpe dig videre. Studievejledningen hos KILROY er gratis.

Praktisk information før rejsen til Canada

Inden afrejse kan vi anbefale at du henter oplysninger om vaccinationer ved rejser til Canada på www.rejsedoktor.dk

Skal vi hjælpe dig med rejsen til Canada?
Kontakt en rejsekonsulent

Kontakt