Alaska

Togrejser i Alaska
 

Rejser til Alaska - isoleret og inspirerende

Alaska i det nordvestlige hjørne af Nordamerika er et af de mindst udforskede og mest øde steder på Jorden. Naturen er mageløs og ufatteligt smuk, stilheden slående og luften vidunderligt ren. Køb dit livs rejse til Alaska hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Alaska - et isoleret vidunder

Dit liv vil være fattigere, hvis du ikke mindst en gang i dit liv rejser til Alaska og oplever denne USA's nordligste stats imponerende, storslåede natur. Her er så smukt, at man lige må knibe sig i armen et par gange undervejs. Du vil opleve enorme gletsjere, snedækkede bjerge, brusende floder fyldt med velsmagende laks, krystalklare bjergsøer og utrolige fjorde og kløfter - og med lidt held en af områdets store, brune bjørne. Aktivitetsmulighederne er perfekte her, især hvis man kan lide at trekke, fiske og sejle i kano eller kajak.

Rejsen til Alaska begynder i Anchorage

Anchorage er den største by i Alaska (200.000 indbyggere), og det er her mange rejsende for første gang sætter fod i Alaska. Her finder man nemlig statens internationale lufthavn, der forbinder Alaska med resten af USA og verden. Selv om byen ligger i den sydlige del af Alaska, er her - som over alt i staten - næsten altid koldt; selv på de varmeste sommerdage kommer temperaturerne sjældent over 20 grader. En stor del af året er det langt, langt koldere, og dagene tilsvarende mørke. Vintrene byder på minusgrader der overgår hvad de fleste danskere har oplevet, men endnu mere fascinerende er det måske, at det er mørkt 24 timer i døgnet, når vinteren er på sit højeste - og præcis som i Nordnorge helt omvendt om sommeren med 24 lyse timer i døgnet.

rejse til Anchorage

Anchorage er Alaskas vigtigste havn både hvad turisme og handel angår, og fiskerbådene kommer dagligt hjem med verdens bedste og mest velsmagende krabbekød. Prøv bare en tallerken 'King Crab legs' på en af byens gode restauranter, og du vil straks være enig.

Alaskas hovedstad: Juneau

Juneau ligger også i den sydlige del af Alaska, og selv om den har status af hovedstad, rummer den kun cirka 30.000 indbyggere. Byen er en gammel guldmineby i den helt rigtige western style - og det er ikke kun byen selv, men også dens omgivelser, der giver anledning til at skyde løs med kameraet: Byen ligger ved Gastineau Channel og er omgivet af høje, gletsjerfyldte bjerge. I sommermånederne kommer byen til live med fyldte cruisebåde der lægger til i havnen og en række festivaler og kulturelle begivenheder

Alaskas nationalparker

Alaska er dog først og fremmest forbløffende natur og fantastiske nationalparker. En rejse til Alaska er ikke komplet uden et besøg i en eller flere af disse. Tag på trekking i den vilde Wrangell-St. Elias National Park eller forsøg dig med ice climbing på Kennicott gletsjeren - her bliver du ført ned mellem de isede klippestykker (ikke for de sarte sjæle) for siden iført snesko og ishakke at klatre op ad den lodrette gletsjervæg. En oplevelse helt ud over det sædvanlige. Sådan en tur og mange andre adrenalin-fremkaldende eventyr kan arrangeres mange steder i Alaska eller du kan opleve det som en del af en oplevelsestur i Alaska.

Alaska byder også på Nordamerikas højeste bjerg, Mount McKinley, der er en del af den berømte bjergkæde Rocky Mountains og ligger i Denali National Park. Her og flere andre steder kan man være heldig at spotte elge eller bjerggeder, eller måske - med meget held - sågar en af de famøse, store grizzly bjørne, der hører til blandt områdets mest fascinerende beboere. De samme områder indbyder også til kajakroning, mountain biking og andre aktiviteter.

Seward: Alaska set fra havet

I havnebyen Seward bør man ikke snyde sig selv for at komme på bådtur med gode chancer for at se de spændende dyr herude: hvaler, hajer, søløver og oddere. I nabobyen Homer skal man prøve dybhavsfiskeri. Flere steder i området kan man være heldig at se og høre store gletjserstykker kollapse og falde i havet, en overvældende oplevelse.

Rejsen rundt i Alaska

Alaskas togbaner er gode og klart den bedste måde at komme rundt, og samtidig får du fornøjelsen af de blændende udsigter til den storslåede natur undervejs, Der findes også en række busruter ad Seward Highway, men disse er lukket om vinteren.

En anden god mulighed er at leje en bil eller en campervan og køre rundt på egen hånd i Alaska, eventuelt kombineret med dele af Canada eller det øvrige USA. Disse kan selvfølgelig lejes gennem KILROY travels. Vi hjælper dig selvfølgelig også med reservation af hoteller og hostels i Alaska og resten af Nordamerika.

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Alaska?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Alaska

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt