Californien

Baywatch tårne på Californiens strande
 

Rejser til Californien - den gyldne stat

Californien er en af de smukkeste og mest populære stater. Vestkysten er et hotspot for dig der elsker sol, havet, strande og smukke mennesker. Se og bliv set - det er essensen af livsstilen i dette vestlige paradis. Denne store stat er alt hvad du drømmer om og du vil med garanti aldrig kede dig. Book din rejse til Californien hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Der er en række af oplevelser i livet du ikke må gå glip af! Californien er en af dem. Staten ligger langs Stillehavet og grænser op til Oregon, Nevada, Arizona og Mexico. Californien har tre aktive vulkaner, den største bugt på vestkysten, 420 rekreative søområder og de højeste træer i verden. Vores råd: bliv ikke for længe i Los Angeles og tag dig tid til at besøge Santa Cruz, San Francisco og nationalparkerne.

Naturmiraklerne: Yosemite, Death Valley og Sequoia

Californien er hjem for nogle af de smukkeste nationalparker i USA. Farvefulde klippeformationer, vandfald og kløfter afløser hinanden i Californiens smukke natur. Tag til Yosemite og se de vilde klippeformationer, vandfald, bjørne og gletsjere. Mærk varmen i den varmeste region i hele USA; Death Valley. I nærheden af denne "døde ørken" finder du Sequoia National Park og Kings Canyon, hjemsted for en gigantisk skov af træer på op til 80 meter høje.

Death Valley i Californien

Tip: Hold budgettet nede ved at købe et National Park pass, som giver dig adgang til alle parkerne i et helt år.

Se og bliv set i Los Angeles 

Se en anderledes side af Californien og oplev englenes by. Los Angeles er en enorm metropol og én ting er sikker: du kommer aldrig til at kede dig! Byen har så meget at tilbyde, at du formentligt får brug for mere end én rejse her til, så du kan udforske det hele. Fra downtown til stranden er Los Angeles fyldt med verdenskendte landemærker og attraktioner. Nyd fx kulturen og livet langs kysten ved Manhattan Beach, Hermosa Beach og Redondo Beach. Offentlig transport er ikke rigtig til stede her, så lej en bil og udforsk hvad Los Angeles har at tilbyde. Kør igennem Santa Monica, Venice Beach, Malibu, Hollywoood, Pasadena, Beverly Hills, Marina del Rey og strandbyerne mod syd.

Husk at tage et smut forbi downtown L.A., som er SÅ meget mere end blot centrum for handel og virksomheder. Her finder du forskellige byområder med hver sin personlighed; kunstdistriktet med museer, Chinatown og South Park. Et smut igennem Beverly Hills og Bel Air vil give dig et indblik i livet som rig og kendt! Shop (eller kig!) i luksusbutikkerne ved Rodeo Drive og spot David Beckham eller Jennifer Lawrence på deres "daglige indkøb". Nyd en is i solen ved Venice Beach, mens du kigger på piger på rulleskøjter og bodybuilders der træner musklerne i et af de udendørs motionscentre. Hvis du savner lidt mere europæisk kultur, så tag et smut forbi Street Promenade i Santa Monica for caféer og gademusik. Getty Centre tilbyder et tiltrængt afbræk fra de pulserende gader med smukke udsigter og en imponerende europæisk kunstkollektion. Sidst men ikke mindst: Brug en dag i Universal Studios og tag et billede af en rigtig "stjerne" på Hollywood Walk of Fame. L.A. er over alt andet kendt for filmindustrien.

Los Angeles by night - rejs til Californien

San Francisco 

Mange europæere føler sig hjemme i San Francisco. Denne mere "progressive" by støtter massivt op om "flower power"-festligheder og gay pride om sommeren. Der er et eller andet afslappet over atmosfæren og der er aldrig mangel på fester i 'San Fran', især ikke i SoMa-området (South of Market Street). Dette hippe område har mange caféer og barer. Mens du er der, så husk at besøge San Francisco Museum of Modern Art. Glem de turistede kabelvogne (tag et hurtigt billede) og Fisherman's Wharf. Men husk tilgengæld at reservere billetter på forhånd til Alcatraz, USA's mest berømte fængsel. En gå- / cykeltur over Golden Gate Bridge bør også være på enhver rejsendes liste.

Golden Gate bridge - San Franciso

San Diego

Hvis du stadig har lidt tid efter alt dette, bør du rejse tilbage mod syd og bruge lidt tid i San Diego. San Diego Zoo er faktisk på listen over "top sights" i Californien. Byen er også hjemsted for en række smukke strande som i La Jolla og Coronado Beach. Hvis du er på udkig efter mere end blot en strand, så smut forbi Mission Beach. Senere kan du gå en tur og afslutte dagen i Little Italy, i downtown San Diego. Besøg også San Diego's Old Town - parken er gratis og her kan du bl.a. smage på noget af det bedste mexikanske mad i hele Californien. Fra San Diego kan du faktisk "let" besøge Mexico. Grænsebyen Tijuana ligger blot 30. min kørsel fra San Diego, men du kan risikere at skulle tilbringe flere timer i bilen for at krydse grænsen.

Oplevelser og rundrejser i Californien

Hvis du vil opleve alt det vi har beskrevet ovenfor, så anbefaler vi, at du hopper på en rundrejse og oplever det bedste af Californien. Vores rundrejser er ikke som typiske pakkerejser. Du rejser med en gruppe af andre unge rejsende og jeres egen lokale guide. Guiden sørger for at du oplever alle must-sees, men at du samtidig får et indblik i de skjulte skatte og lokale seværdigheder.

Surfing i Californien
Det sydlige Californien er et ægte surf valhalla. Intet sted i verden er der flere surfere per indbygger end i det sydlige Californien. Californien er så meget mere end blot en destination, det er fødested for surfkulturen. Her finder du flere fantastiske surfspots på kyststrækningen mellem Los Angeles og San Diego. Som bonus er vejret og surfingforholdene gode året rundt! Vi kan anbefale surfing ved Dana Point, og hvor fedt er det ikke lige at fange bølgerne ud for Californiens kyst. Læs meget mere om surfing i Californien, og en rejsekonsulent vil med glæde fortælle dig flere detaljer.

Surf camp i Californien

Fra 5.595,-
Surf camp i Californien
Det sydlige Californien er en af de bedste surfdestinationer i verden. Lær at surfe året rundt på de bedste surfspots. Surfcampen er både for begyndere og øvede surfere.
Mere info

Road trip langs Californiens kyst

Hvis du har fået nok af den overvældende by, så lej en bil og rejs langs kysten til San Francisco. Du oplever først rigtig hvad Californien har at byde på, når du rejser i bil. Stop i Malibu og spot de kendtes strandvillaer, i Santa Barbara for at smage på et stykke af den spanske-stemning og i Santa Cruz for at fange de vilde bølger på et surfboard. Dit road trip langs Highway 101 giver dig en helt fantastisk følelse af frihed. Du kan også vælge at køre ind i landet, og opleve naturrige steder hvor ikke mange andre turister kommer. Vi kan anbefale at du oplever området omkring Lake Tahoe (ubeskriveligt smukt), og delene Tuolomne, Calaveras og Kings Canyon og Sequoia National Park.

Road trip i Californien

Fra 1.943,-
Road trip i Californien
Oplev det rigtige Californien på et ægte road trip - eventyr langs Highway 101. Book din lejebil i dag i en af vores butikker og få 1 dags gratis billeje med Alamo!
Mere info

Stå på ski i Californien

I Californien kan du få det hele; fra skiresorts med alpe-stemning til tøre og varme ørkenlandskaber. I skisæsonen er pisterne nær Lake Tahoe-området populære for skielskere. Pisterne ved Squaw Valley er virkeligt smukke. Udover at stå på ski kan du også smutte forbi kælkebakkerne og kaste dig over snetubing eller skøjteløb. Vær opmærksom på at vejen Ebbets Pass ofte kan være lukket om vinteren pga sne, så undersøg dette på forhånd, da du ellers kan ende for enden af en meget lang vej og har meget langt tilbage til en anden rute (sørg for at fyld benzin på bilen ofte).

Er du ikke en stor fan af ski og sne? Så besøg en af skibyerne uden for sæsonen. Området omkring Big Bear Lake er smukt og har masser af udendørs aktiviteter. Det er en fed måde at bruge et par dage udenfor de livlige storbyer og et smart valg for dit budget!

Adventure i Californien

Der er også mange adventure aktiviteter i områderne Calaveras og Tuolomne. I Calaveras kan du blandt andet zipline i Moans Cavern Adventure Park tæt på byerne Arnold og Murphys (hvis du kommer til Murphys skal du spise morgenmad på Grounds i Main Street, mmmm). I Murphys finder du desuden mange bygninger fra guldfeber tiden. En meget autentisk og smuk oplevelse.

I Tuolomne kan man opleve den bedst bevarede by fra guldfeber tiden nemlig Columbia. Bo lige i centrum og gå end af den lille main street til lyden af smeden der smeder hestesko. Adskillelige gamle film og TV-serier blev filmet her, og du føler at du ryger 150 år tilbage i tiden. Fra Columbia kan du fortsætte til Railway Town Jamestown hvor du kan opleve de ældgamle damptoge fra guldfeber tiden. Mange af togene har været med i store film fx. Back To The Future, Det Lille Hus På Prærien, High Noon og en masse Western Film. Fra april til oktober kan man komme på en 40-minutters togtur med det gamle damptog.

Stå på ski i Californien

Overnatning i Californien

Hoteller kan være ret dyre i USA (udover i Las Vegas). Men hostels, homestays og B&B's er fordelagtige og til at betale. Udgå de billige motels langs landevejene, specielt hvis du ikke er fan af kakerlakker. En seng på et hostel vil koste dig omkring 150-200 kr. pr. nat. Læs mere om billige hoteller i Californien.

Hvornår skal jeg rejse?

Du kan rejse til Californien i alle årets fire sæsoner, men hvis du vil arbejde lidt på din kulør, bør du rejse lige før eller efter sommer. Udgå gerne at rejse midt i højsæsonen (juli og august). Så undgår du de tusindvis af turister og sparer på både flybilletten og overnatning. Solen skinner i Californien året rundt, så frygt ikke dårligt vejr.

Kontakt