Seattle

Seattle - omgivet af bjerge og åbent hav
 

Rejser til Seattle - Vestkystens trendy storby

Seattle er en historisk charmerende storby i det nordvestlige hjørne af USA. Her er masser af kulturelle tilbud, smuk natur lige i 'baghaven', hyggelige kaffebarer en masse og ikke mindst flot arkitektur og imødekommende mennesker. Ja, Seattle har mange ting at byde på og er afgjort et besøg værd. Book din rejse til Seattle hos KILROY!

Seattle er en by med rigtig mange facetter, og her er virkelig meget at opleve uanset hvilke forventninger, man kommer til byen med. Byen har en lang historie inden for bl.a. fiskeri, vinproduktion, berømte musikere og meget andet, facetter der med tiden har gjort Seattle til et populært sted at besøge året rundt for rejsende fra hele verden. Der har længe været noget trendy over Seattle, ikke mindst siden Nirvana og Kurt Cobain voksede ud af denne by for hurtigt at blive ikoner for en hel musik- og ungdomskultur. Og som byen dengang var grunge-musikkens vugge, er den i dag i lige så høj grad vugge for strømninger inden for rockmusik. Ja, der er og har længe været en særlig kreativ 'vibe' i Seattle.

En anden faktor der også gør byen meget populær, er dens beliggenhed. Med sin korte afstand til bl.a. Canadas grænse, vulkanen Mount Rainier og den fantastiske Olympic National Park på Olympic Peninsula med tempereret regnskov og de karakteristiske mosbegroede kæmpetræer. Også den berømte nationalpark Yellowstone ligger inden for overskuelig 'rækkevidde' af Seattle.       

Man fornemmer med det samme når man er i og omkring Seattle, at her er tale om en enestående amerikansk by. Seattle er ikke som mange andre byer i USA, noget man ikke mindst mærker på den stemning, der er i byen. På trods af skyskraberne i Downtown og alle de andre genkendelige ting, der minder en om at man befinder sig i USA, så hersker her en unik stemning i byen. Folk er meget venlige og man fornemmer hurtigt en vis form for europæisk kultur blandt mange af indbyggerne i Seattle.

En meget attraktiv 'Rainy City'

I 1900-tallet udvandrede mange skandinaver til Seattle, og derfor har byen i dag et langt større skandinavisk islæt end andre byer i USA (bortset fra Boston). 

Kælenavnet "Rainy City" klæber til byen - med god grund. Takket være beliggenheden mellem Stillehavet og The Cascade Range i det nordvestlige USA er her ofte overskyet, og ikke sjældent kulminerer det tunge skydække i regn. Men samtidig har byen ikke oplevet frostvejr siden 1950 og oplever meget sjældent sne.

Museer og skyskrabere Seattle har mange fremragende attraktioner. Er man til museer, storslået natur, hyggeligt byliv, spændende arkitektur eller historiske 'opdagelser' i byen - Seattle's got it! Man skal opleve Space Needle (byens vartegn med udsigtstårn og restaurant på toppen), Seattle Center, Pike Place Market - og så er der Boeing fabrikkerne, en anden af byens berømte og populære attraktioner.

Transport - lej en bil i Seattle!

Der er gode offentlige transportmuligheder i Seattle. En af de mest populære er den såkaldte monorail, en slags subwaysystem der løber over jorden gennem byen. Skal man også bevæge sig lidt uden for byen, hvilket man bør, kan det dog også betale sig at leje en bil. På denne måde kan man på egen hånd opleve egnens helt store seværdigheder, fx Yellowstone National Park, Vancouver og det øvrige Canada og mange andre attraktioner.

Er man på bilferie kan man fra Seattle også vælge at begive sig ud på den populære Highway 1 (starter i Seattle) og køre hele vejen til San Diego ved grænsen til Mexico. Denne tur går langs kysten hele vejen fra Seattle til San Diego og er nok den mest populære rute i hele USA, da den går igennem både San Francisco og Los Angeles på vejen. En virkelig smuk tur som kan anbefales på det varmeste!

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Seattle og USA?
Kontakt os!

Book din rejse til Seattle

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt