Melbourne

Skønne Melbourne
 

Rejser til Melbourne - Australiens kulturcentrum

Melbourne er Australiens kulturelle og intellektuelle højborg. Samtidig er denne metropol i den sydøstlige del af Australien omgivet af storslået natur med masser af nationalparker og dyreliv. Køb din rejse til Melbourne hos KILROY!

Kom hurtigt videre:

Mange rejser til Melbourne først og fremmest fordi byen, der er hovedstad i delstaten Victoria, er et godt udgangspunkt for oplevelser i det sydøstlige Australien. Men byen har i sig selv masser at byde på, og vil ikke skuffe rejsende med hang til forskellige former for kunst og kultur, arkitektur og mad og vin af høj standard. Melbourne er desuden et sportscentrum af format, med store begivenheder som bl.a. Australian Open i tennis og Formel 1 hvert år.

Melbourne - Australiens metropol nummer 1?

Melbourne har gennem tiderne oplevet masser af stridigheder og rivalisering med Australiens anden store metropol, Sydney. Striden har især stået om, hvilken af de to byer der har været den vigtigste, fremmeste, mest kulturelle, interessante og cool. 

Én ting er sikkert: Melbourne er i hvert fald et fantastisk bekendtskab værd, også når det drejer sig om by- og natteliv. Her finder man en endeløs række af caféer, barer og restauranter af både større og mindre slags. Det er der måske ikke noget unikt i, men det, der især vil imponere den rejsende i Melbourne, er det høje kvalitetsgennemsnit, man oplever her. Byen er simpelthen enestående, hvad angår gode spisesteder, barer og caféer på alle prisniveauer - hvad enten det er kaffebaren nede på hjørnet eller en fem-stjernet gourmetrestaurant.

I Melbourne kan man også nemt tilbringe et par timer sammen med en håndfuld lokale sportsfans på en af de mange barer mens man nyder et par pints, eller man kan slå sig løs i nattelivet på en af byens funklende og funky natklubber.

Melbournes sidegademagi

Kultur i Melbourne - oplevelser i Melbourne

Det er i høj grad Melbournes sidegader, der åbner for de fede oplevelser. Prøv f.eks. den charmerende Hardware Lane mellem Bourke og Little Bourke Street, hvor udendørs spisesteder tilbyder indbydende serveringer under åben himmel mens man lytter til live jazz fra de omkringliggende gader og stræder. Eller Bank PI, mellem Collins og Little Collins Street, hvor du vil føle det som om du er havnet i en sydeuropæisk tidslomme med de mange antikvitetshandlere og brostensgader.

Museer og festivaler i Melbourne

Din rejse til Melbourne bør helt klart også inkludere et museum eller to og, selvfølgelig, forhåbentlig også en af byens fede festivaler, hvis du kan ramme det rigtige tidspunkt (det burde dog ikke være noget problem, så mange som her er). Selv hvis du hører til dem, der ikke kan vente med at komme ud og opleve Australiens fantastiske natur lidt uden for byen, bør du lige klappe hesten og give dig selv et par dage til at udforske byens kulturelle mangfoldighed. 

Blandt godbidderne på den kulturelle front skal nævnes Melbourne International Food & Wine Festival i marts og Melbourne International Film Festival (juli og august). Vi kan også varmt anbefale det storslåede Melbourne Aquarium og et kig inden for i det imponerende Melbourne Convention Exhibition Centre

Melbournes funklende forstæder

Glem heller ikke at krydre dit ophold i Melbourne med et besøg i nogle af byens hyggelige, livlige, underholdende forstæder. En af de store favoritter blandt backpackere - og lokale - er berømte St. Kilda, der ligger ca. 15 minutter med sporvogn fra centrum. Her er indbydende gyldne sandstrande, palmer, cool barer, gode hostels, en umiskendelig afslappet atmosfære og masser af arrangementer og underholdning året rundt. Her er dog, som det gælder for Melbourne generelt, bedst i det australske sommerhalvår, hvilket er modsat vores i Danmark, altså fra oktober til marts. Når du nu alligevel har rejst til St. Kilda, skal du da også lige besøge Acland Street, der emmer af kolonitidscharme og byder på nogle af landets bedste søde sager! Ja, her ligger en række uimodståelige kage- og slikbutikker, som vil friste de fleste. Jo - også dig!

Et andet bud er Port Melbourne, der er både funky, moderne og temmelig hipt. I denne funklende forstad blot 10 minutters rejse med sporvogn fra centrum vil du med stor sandsynlighed se både Lamborghinier og Porscher i bybilledet. 

På den populære Chapel Street i Richmond blot 5-10 minutter fra centrum kan du slentre rundt mellem internationale, trendy modebutikker og farverige basarer, og passende følge gåturen op med en perfekt cappucino fra en af bydelens tjekkede fortovscafeer, mens du spotter stjerner og andre kendisser. 

Melbourne er i det hele taget rig på etniske kvarterer. Det siges, at byen har verdens tredjestørste græske befolkning, kun overgået af Athen og Thessaloniki i Grækenland. I hvert fald har den en stor og interessant græsk bydel, ligesom Melbourne også råder over en Chinatown, Little India og Little Italy - også det italienske mindretal er enormt i Melbourne.

Road trip til Great Ocean Road

Roadtrip til Great Ocean Road - Roadtrip i AustralienSmukke, smukke, smukke Great Ocean Road. Tag på roadtrip i Australien.

Der også masser af spændende steder at opsøge uden for byen. Man kan f.eks. køre på den smukke Great Ocean Road, en af de smukkeste kyststrækninger ikke bare i Australien, men i hele verden. Denne fantastiske tur tager dig forbi dramatiske klipper med en blændende udsigt over Den Store Australske Bugt, som farvandet hedder her. 

Når du kommer til den anden side af Port Philip Bay finder du Mornington Peninsula med billedskønne vingårde, gyldne strande og den skønne Philip Island.  Søger du i stedet ind i landet, i nordlig retning, kan du få timer fra Melbourne snowboarde i bjergene eller trekke og cykle i en af de smukke nationalparker. 

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Melbourne og Australien?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Melbourne

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt