Nadi

Mød andre backpackers - Nadi
 

Rejser til Nadi - Hvor paradis begynder

Robinson Crusoe-rejsen på de fantastiske Fiji øer starter i Nadi, der i sig selv er et lille ophold værd. For allerede her mødes man af den skønne, dovne og charmerende fijianske livsstil og strande af den kaliber, de fleste af os kun tør drømme om.

Velkommen til Nadi

Nadi er den tredje største by på Fiji på hovedøen Viti Levu (den største af de 300 øer) og også her ligger Fijis internationale marts. De fleste rejsende til Fiji lander her, inden de fortsætter rejsen rundt på Fijis øer. Men husk at du ikke må forlade ø-paradiset før du har prøvet de fantastiske strande, interessante templer og nationaldrikken Kava.

Nadi er det helt perfekte sted at lære den charmerende og gæstfri befolkning på Fiji lidt at kende og ikke mindst at lære lidt om, hvordan det gode, bekymringsløse liv leves. Nå ja, det er selvfølgelig nemt at være glad, positiv og doven, når himlen er blå, temperaturen cirka 30 grader konstant og verdens bedste strande ligger uden for dit vindue!Crystal clear water around Mamanuca Islands outside Nadi, FijiMen der er nu noget helt særligt ved Nadi, Fiji og dette vidunderlige steds befolkning. Mange rejsende siger, at disse mennesker er de mest gæstfri og varmhjertede på jorden.

Templer og tropiske drikke i Nadi

Flere steder i byen finder man interessante templer, sågar også det største på hele den sydlige halvkugle: Sri Siva Subramaniya. Her kommer hvert år mange pilgrimme, og stedet emmer af religiøse stemninger og er yderst farverigt og fredfyldt på samme tid. Hver måned afholdes Karthingai Puja Festivalen her, og er man til endnu mere af samme slags skal man besøge stedet i april, når en anden festival, Panguni Uthiram Thiru-naal, løber af stablen. For et få endnu en - bogstavelig talt - smag på Fiji og Nadi, kan man ikke komme uden om nationaldrikken Kava. Denne drik ligner muddervand og er lavet på rødderne fra peberplanten Kava. Der vil helt sikkert være delte meninger om smagen, men det skal prøves, ja faktisk får du nok svært ved at undgå den, for den er en stor del af befolkningens sociale liv og sammenkomster.

Shop og dyk i Nadi

Inden du kaster dig ud i det dybe blå i havet ud for Nadi og Viti Levu, kan du passende lige tjekke Nadis shoppinggader ud for kunst og kitsch. Herefter går turen til eksempelvis Nananu-i-Ran ud for Viti Levus nordkyst, en af Fijis grønneste og smukkeste øer med perfekte, hvide sandstrande. Her og mange andre steder på Fiji kan man opleve livet under havets overflade på uforglemmelige dykkerture. Ikke nok med at havet er krystalklart og uimodståeligt, man vil også med stor sandsynlighed se nogle af havets virkelige mastodonter: hvaler, hajer, rokker og selvfølgelig kæmpemæssige flokke af farvestrålende fisk. Også Mamanuca øgruppen og i særdeleshed Mana Island er et anbefalelsesværdigt udflugtsmål fra Nadi. Der er tale om en sand perle med øde, hvide sandstrande og krystalklart vand - fyldt med stimer af smukke fisk, perfekt til lidt snorkling. Tæt ved finder man nogle af Fijis bedste surfstrande.

Verdens største insekt!

Et andet perfekt udflugtsmål fra Nadi er Mount Batilamu, som byder på gode trekkingmuligheder i Koroyanitu National Park. Dette sted er et af de bedste at forsøge at spotte verdens største insekt kaldet Giant Fijan Long-Horned Beetle, der kun lever her på Viti Levu. Pas i øvrigt på tyfonerne og de tropiske storme, der hjemsøger området mellem november og april. I denne periode er det en god idé at tjekke vejrudsigten, inden man kaster sig ud i forskellige aktiviteter. Maj til oktober er den bedste og tørreste årstid for besøg til Fiji-øerne.

Book din rejse til Nadi

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt