Christchurch

Smukke kirker og pladser - Christchurch
 

Rejser til Christchurch - hjertet af New Zealands Sydø

Christchurch er den største by New Zealands sydø og det foretrukne udgangspunkt for mange af de rejsende på øen. Herfra kan du nemt leje en bil eller en campervan - eller du kan hoppe med på en af de mange rundture på sydøen, der begynder i netop Christchurch.

Christchurch er stille og roligt ved at finde sig selv igen efter flere voldsomme jordskælv i 2010 og 2011, hvor størstedelen af centrum, heriblandt især de ældre bygninger, blev helt eller delvist smadrede. Jordskælvet betød strammere byggeregler, og som følge heraf, blev flere udsatte bygninger revet revet ned. Det resulterede i, at mange mennesker besluttede sig for at flytte ud af Christchurch. Genopbygningen af byen har været i gang lige siden, men især i centrum er genopbygningen "work in progress". 

Christchurch - En engelsk by

Når man rejser til Christchurch, vil man hurtigt opdage, hvorfor byen kaldes den mest engelske by uden for England. Her holder beboerne de engelske traditioner i hævd, der for mange år siden blev bragt hertil af deres forfædre - både hvad angår de smukke haver og parker, de mange pubber og hvad livsstil og gæstfrihed angår. Hvad der derimod adskiller sig fra England, er de storslåede omgivelser: På New Zealand kan man både støde på gletsjere, storslåede fjorde, bjerge og meget andet - plus man kan fornøje sig med de mange aktivitetsmuligheder og adrenalinkicks, som området byder på i stor stil.

Hjertet af Christchurch

Christchurch er en vidunderlig universitetsby med masser af grønne områder - ofte fyldt med unge og studerende, der læser og hygger sig i parkerne. Den store katedral bliver af de lokale anset som værende byens hjerte, men katedralens kariktaristiske 60 meter høje tårn blev desværre ødelagt af jordskælvene, hvorfor der for tiden er lukket for besøgende mens katedralen bliver restaureret. I mellemtiden kan du besøge 'Overgangskatedralen', der er den eneste katedral i verden, der primært er lavet af pap. 

Hvis kunst interesserer dig, har byen en levende kunstscene. Blandt andet har The Art Centre rykket ind i de gamle bygninger på University of Canterbury, og her finder du mange spændende udstillinger.

Slip dit indre barn løs i Christchurch

Centrum i Christchurch er stadig under ombygning

Ved at tage en slentretur gennem byens centrum, får du en fornemmelse af byen, og hvordan den var tidligere. På samme tid mærker du de forandringer, som byen gennemgår. Selv om mange bygninger står tomme, har jordskælvets ødelæggelser også banet vejen for nye byggeprojekter. Blandt disse er Margaret Mahy Playground, der siges at være den største legeplads syd for ækvator! Den fylder et helt lejlighedskompleks og indeholder utallige rutsjebaner, gynger, trampoliner og meget mere. Og kan du gætte, hvad det bedste er? Legepladsen er fuldkommen gratis at benytte sig af!

Bonus-info: Legepladsen er opkaldt efter New Zealands pendant til HC Andersen eller Astrid Lindgren, Margaret Mahy, der skrev mere end 140 børnebøger. 

Christchurch set fra luften, land og vand
Christchurch svævebane

Et af de store højdepunkter på rejsen til Christchurch er byens imponerende svævebane, der løber 500 meter over havet over en strækning på 1 kilometer. Dette er uden sidestykke den bedste måde at få det store overblik over byen og dens smukke omgivelser. Er man mere til det jordnære, kan man nyde en tur i en af byens gamle, hyggelige sporvogne og tjekke den smukke park Oxford Terrace ud. Eller hvorfor ikke hoppe ombord i en såkaldt punt, der er en gondol-lignende båd, og se Christchurch fra vandsiden, nærmere bestemt fra floden Avon, der flyder gennem byen forbi parker og bygninger.

Omkring Christchurch

Der er al mulig grund til at udforske Christchurchs omgivelser. Tag f.eks. til forstaden Sumner ved kysten, hvor der er fabelagtige muligheder for surfing. Eller til Akaroa, også ved havet, hvor man kan svømme med delfiner. Foretrækker man floder frem for havet, er der også masser af disse, og mange af dem byder på gode muligheder for fiskeri. Når al denne dejlige natur bliver for meget, kan man slukke øl-tørsten på et af de mange gode bryggerier, der ligger spredt rundt omkring på denne del af Sydøen. På grund af det sydeuropæisklignende klima, har sydøen desuden flere forskellige vinområder, hvis man er mere til vin end øl. Ellers kan observatoriet ved West Melton, lidt uden for Christchurch, anbefales. Her kan man nyde det fantastiske syn, som New Zealands nattehimmel byder på.

Mount John University Observatory ved Tekapo

Sydøen har generelt nogle af de bedste forudsætninger for stjernekiggeri, og mange mennesker rejser meget langt for opleve de mange millioner stjerner, der lyser nattehimlen op. Du får det bedste udsyn tæt på Mount Cook og Lake Tekapo, som ligger godt tre timers kørsel fra Christchurch.

Sådan kommer du til Christchurch

Mange af de store flyselskaber, har fly til Christchurch fra Europa via Asien og Oceanien med stop i f.eks. Abu Dhabi, Singapore eller Sydney. Det er en lang flyvetur, så vi anbefaler, at du tager et stop eller to på vejen. Kontakt en rejsekonsulent for at få tips til, hvordan du bedst udnytter rejsetiden til New Zealand. 

Hvis du også skal opleve Nordøen, kan Christchurch nåes enten via bus eller færge, der forbinder de to øer.

Hvis du rejser med bus til eller fra Christchurch

Christchurch har et meget effektivt busnet, og fra byen kan du hoppe på busser, der kan tage dig overalt på Sydøen. Flere forskellige busoperatører tilbyder hop-på/hop-af buspas, hvilket er budgetløsningen, hvis du stadig vil have frihed til at rejse langs hovedvejene. 

Overnatning og transport i og omkring Christchurch
Som resten af New Zealand er Christchurch rig på hostels og hoteller i alle prisklasser og standarder - og det kan varmt anbefales, at man booker nogle overnatninger hjemmefra. Når du skal rundt i byen og området, er der flere muligheder: i selve byen er det primært busser og sporvogne, der egner sig til formålet, mens det kan være værd at overveje at leje en bil eller en campervan, hvis du skal rundt på resten af Sydøen og i det øvrige New Zealand. Alternativt tilbyder vi også gode priser på buspas, der kan tage dig rundt i hele New Zealand. 

Tag på roadtrip fra Christchurch

Oplevelsesture fra Christchurch

Hvis det at køre selv ikke lige er dig, kan du hoppe med på en af vores mange oplevelsesture med andre backpackere. Med afgang fra Christchurch tager du på en drømmetur med andre ligesindede eventyrlystne backpackere fra resten af verden. Fald i svime over de smukke landskaber samtidig med, at du møder nye rejsekammerater. Busserne stopper ved alle de populære seværdigheder på ruten; heriblandt ved vulkaner, gletsjere, fantastiske strande, regnskove, historiske Maori-bebyggelser - alt afhængig af hvilken tur du vælger. Buschaufføren fungerer også som guide, og vil derfor give dig de bedste historier fra de steder, I ser på turen. Det er helt klart en tur, du ikke må misse i New Zealand.

Skal du opleve Christchurch og Sydøen?

Vores rejsekonsulenter er altid klar til at hjælpe dig med at planlægge turen til Christchurch, og med deres hjælp sikrer du dig, at du ikke misser de steder på Sydøen, der er 'must see'! Uanset om du vil have et adrenalinsus i Queenstown eller opleve de fredsfyldte bjerge og søer, så er vi der for dig. Kontakt en rejsekonsulent i dag, og så er du ét skridt tættere på at opleve New Zealand!

Vil du vide mere om rejsen til Christchurch?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Christchurch

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt