Galapagos

Galapagos ses bedst med båd. Vælg evt. et ophold hvor du overnatter på nogle af de større turbåde
 

Rejser til Galapagos - Det vildeste dyreliv

Ecuadors Galapagos-øer er på mange måder et enestående dyreparadis. Disse afsides vulkanøer er et af de allerbedste steder i verden at opleve det vilde dyreliv og komme helt tæt på søløver, leguaner, pingviner, flamengoer, skildpadder og meget mere. Forbered dig på at blive blæst omkuld af ren og skær fascination!

Kom hurtigt videre:

Galapagos - Som et fatamorgana

Himlen er stærkt blå, solen står højt, du vandrer gennem tørre og golde kaktuslandskaber, og pludselig, på den anden side af en lille bakke, mødes du af et surrealistisk, lyserødt scenarie: En halvvejs udtørret sø på en rødlig,lerfarvet bund, fyldt med lyserøde flamengoer, alle med bagpartiet i vejret, nippende efter de rejer, der giver dem deres velkendte kulør. Du er på Floreana, en af de mange spændende øer på Galapagos, og det scenarie der udspiller sig for dine øjne, er så eventyrligt og drømmeagtigt, at du et øjeblik har fornemmelsen af et fatamorgana. Men sådan er Galapagos, det her ER virkeligt, for virkeligheden på Galapagos er fantastisk.

Frivilligt arbejde og rundrejser på Galapagos

frivilligt arbejde i galapagos

KILROY har forskellige rundrejser og frivillige projekter på Galapagos som du kan deltage i. Rejs rundt på de smukke øer med en guide der kender naturen og de hemmelige hjørner. Du rejser med en gruppe eventyrlystne og får det bedste ud af din rejse. Du kan også deltage som frivillig og lave frivilligt arbejde på Galapagos. Projekterne arbejder med natur- dyre og miljøbeskyttelse og du kan være med til at gøre en forskel. Læs mere om frivilligt arbejde på Galapagos og rundrejser på Galapagos.

Galapagos' unikke økosystemer

Og måske er det mest fantastiske, at dette eksempel så langt fra står alene. For hver enkelt af de udefra lidt ensartede Galapagosøer har noget ganske særligt og unikt at byde på, og ved nærmere bekendtskab vil du opdage, at disse magiske øer slet ikke er ens. Faktisk er hver enkelt ø så unik og derfor også skrøbelig, at du med stor sandsynlighed vil opleve følgende scene udspille sig: Guiden på den båd, du sammen med en gruppe af andre turister sejler rundtmellem øerne på, beder dig pænt om at skylle alt sandet af dine fødder, hver gang I forlader en ø for at sejle videre til den næste.

rejse til galapagos

KILROY har unikke rundrejser og oplevelser på Galapagos.

Ja, så særegen og skrøbelig er hver eneste af disse øer: Bringer man et par sandkorn fra den ene til den anden, bringer man måske også et lillebitte frø eller noget andet mikroskopisk, der kan bringe uorden i det sarte økosystem, hver enkelt ø rummer og som er forskelligt fra alle de andre øers økosystemer. Et enkelt sandkorn kan med andre ord starte en lavine af biologisk ubalance, og det er med denne indsigt i baghovedet, man snart lader sig fascinere, forundre og forføre af Galapagos. Man forstår hurtigt, hvorfor øerne i mange år har figureret på UNESCO's World Heritage List og hvorfor Charles Darwin brugte naturen og dyrelivet på Galapagos som hovedeksempel i sin evolutionsteori.

Dovne leguaner, blå fødder og mobil-fri magi

Det er svært ikke at komme i en helt særlig stemning og tilstand på Galapagos. En tilstand af taknemlighed og ærefrygt, ekstase og undren. At træde i land på en af øerne eller at dykke ned under overfladen i havet omkring dem er som at vende en sten og opdage, at der under den er et mylder af spændende liv. Øerne har hver sine vidundere og højdepunkter, men et indslag du vil støde på over det meste, er de allestedsværende dovne havleguaner, der slænger sig på ethvert klippestykke, de kan komme i nærheden af. Så træd varsomt - også selv om det værste de kan finde på, er at spytte havvand efter dig (hvilket forekommer at være deres yndlingsbeskæftigelse).

dyr på Galapagos

KILROYs rejsekonsulenter giver dig rejseråd om rejsen til Galapagos.

Når du er blevet træt af spydige og spyttende havleguaner, er der heldigvis masser af andre, imponerende dyreoplevelser at begejstres over: en parringsdans mellem et par 'blue footed boobies', nærgående fregatfugle med struben pustet op til ballonstørrelse, drabelige kampe mellem søløver, dykkende pingviner, enorme skildpadder på land og i vand samt de mange sære landskaber og naturscenerier, der også gør dette sted til noget helt for sig selv: laguner, kviksand, vulkaner, eventyrlige strande i mange farver, lavaformationer, måne-agtige landskaber og meget mere. De imponerende vulkanske landskaber på Galapagos. En rejse til Galapagos giver dig så magiske og mindeværdige oplevelser, at alt andet synes ligegyldigt i lang tid derefter. Er det ikke verdens bedste grund til at smide mobilen langt væk og komme af sted?

Vil du vide mere om rejsen til Galapagos?
Kontakt KILROY

Kontakt