Israel

Besøg Tel Aviv i Israel
 

Rejser til Israel - en klassiker i Mellemøsten

Israel er en berømt og berygtet destination i Mellemøsten takket være nationens dramatiske historie og baggrund. Men samtidig et ekstremt fascinerende sted takket være selvsamme historie, dets religion og status som pilgrimsmål og centrum for bibelhistorien. Og Israel er så meget mere end det. Find din rejse til Israel hos KILROY.

Det hellige land, som Israel jo først og fremmest er for mange mennesker, byder på andet end historie og religion. Her er livlige, festglade byer, strandliv og natteliv, dykkermuligheder og fascinerende ørkener og et spændende gadeliv der bringer minder om 1001 nats eventyr. En rejse til Israel er et eventyr, så det er bare med at begynde fra en ende af.

Israels hellige hovedstad: Jerusalem

Israels hovedstad, Jerusalem, er på afstand en typisk arabisk og mellemøstlig, sandfarvet by, og grunden til at mange overhovedet rejser til Israel. Her har kristendommen og jødedommen sin vugge, og folk rejser til Jerusalem for at opleve Grædemuren, hvor de ortodokse jøder dagligt vugger i bøn. Det var også i Jerusalem, profeten Muhammed steg op igennem de syv himle. Så Jerusalem har også stor betydning for muslimer, der kommer hertil for at besøge Al-Aqsa Moskeen og den såkaldte Dome of the Rock, mens kristne bl.a. kommer til Jerusalem for at se Via Dolorosa, som - menes det - Jesus tilbagelagde inden han blev korsfæstet.

Også for folk der ikke er religiøse er Jerusalem en imponerende oplevelse. I byens historiske del finder man nogle af verdens mest fascinerende historiske og religiøse bygningsværker - massevis af gamle gader, synagoger, kirker, moskeer, museer og meget mere af samme skuffe er, hvad der venter den rejsende i Jerusalem.

Fest og farver i Tel Aviv

Hvis Jerusalem er Israels hellige og historiske by, er Tel Aviv landets fest- og badeby. Hvis man rejser til denne del af Israel - og det er der gode chancer for, eftersom landets største internationale lufthavn ligger her - vil man hurtigt opdage, at Tel Aviv har et langt mere vestligt præg end resten af Israel. Her finder man et forrygende natteliv og masser af unge mennesker klædt i det rigtige tøj, iført pletfrie solbriller og den rigtige attitude, og så er her masser af gode shoppingmuligheder og underholdning i stor stil.

Det er den gamle, billedskønne by Jaffa, der udgør centrum af Tel Aviv, og det er lige præcis her, det kan betale sig at lade bekymringer være bekymringer og slå sig ned på en solrig terrasse på en af caféerne og bestille en kold øl eller en læskende drink.

Når dagen går på hæld og solen så småt begynder at gå ned, er byens boulevard og strandpromenade de rigtige steder at være. Tag en flaske vin og kæresten under armen og sæt jer og nyd solnedgangen over Middelhavet mens dag bliver til aften, og I langsomt lader jer forføre af Tel Avivs inspirerende og forrygende natteliv.

Det Døde Hav

Man skal helt klart prøve at flyde på Det Døde Hav undervejs på sin rejse til Israel. Dette underlige hav er ganske enkelt noget helt særligt, og et af højdepunkterne i hele Mellemøsten. Man tror det ikke helt, før man har prøvet, men den er god nok: i dette hav, som slet ikke er noget hav, men en stor sø, flyder man simpelthen ovenpå. Fænomenet skyldes den store saltbeholdning, der er ti gange større end i et rigtigt hav. Det Døde Hav besøges også i stor stil på grund af den helsende virkning, saltvandet siges at have på krop og sind.

Det nordlige Israel: Ein Gedi National Park og The Judean Desert

Fortsæt rejsen rundt i Israel nordpå, til The Judean Desert, hvor man kan komme på en seriøs gang ørkentrekking. Her findes nemlig en trekkingrute, der ikke er blevet opdaget af masseturismen, og som byder på den ene fantastiske udsigt efter den anden. En hård tur, men du vil undervejs hele tiden minde dig om, at det er alle anstrengelserne værd, for ørkenlandskaberne ændrer sig hele tiden, og du vil bestemt ikke komme til at kede dig.
 
Og så er det jo perfekt, at man ikke så langt fra The Judean Desert finder oasen Ein Gedi, hvor man kan køle af i de forfriskende søer og vandfald og nyde områdets flora og fauna. Ja, det kunne godt minde lidt om paradis.

1001 nats eventyr i Akko

Rejsen til Israel byder også på et møde med den historiske by Akko, en af de ældste i verden. Her mødes den rejsende af ægte 1001 nats-stemninger i byens snævre gader, hemmelige gyder, gamle kældre og billedskønne huse. Akkos autentiske atmosfære, stille og hyggelige stenbelagte gader, smukke arkitektur og ikke mindst imponerende udsigt over Middelhavet, der gør denne by til et af de mest fortryllende stop på rejsen til Israel. Og så kan man jo passende fortsætte rejsen rundt i Mellemøsten til f.eks. nabolandene Jordan, Libanon og Syrien.

Book din rejse til Israel

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt