Libanon

De berømte Raouche klipper - Libanon
 

Rejser til Libanon - kultur, natur og fest

Tanks og soldater har forladt Libanons gadehjørner, og travle forretningsmænd og legende børn spreder igen liv i gaderne. For tiden kan du trygt rejse til Libanon for at nyde naturen, nattelivet og Mellemøstens mest multikulturelle samfund. Køb din rejse til Libanon hos KILROY!

Libanon er et intenst land at rejse i. Ikke større end en fjerdedel af Danmark rummer landet 18 officielle religioner, og en forskelligartet natur, der i starten af maj muliggør badeferie og skitur på én og samme dag! 

Libanon: Et land med en turbulent fortid

De sidste 35 år har Libanon været præget af stor politisk ustabilitet og uroligheder. Fra 1975-1990 var landet underdrejet af borgerkrigen, hvor kristne grupper og palæstinensere kæmpede mod hinanden med israelsk indblanding. Det var også i denne periode, Hizbollah fik indflydelse i området. Man ser stadig sønderskudte bygninger i Beiruts centrum som monumenter over krigen. 

Men de politiske stridigheder stoppede ikke med borgerkrigen, og det er til tider stadig risikabelt at rejse til Libanon. Senest i maj 2008 udbrød der åbne kampe i Beirut mellem Hizbollah og regeringsstyrker. Det blev kulminationen på Hizbollahs belejring af Martyre Square i Beiruts centrum. Hizbollah fik flere pladser i parlamentet, forlod pladsen, og nu lever Beiruts downtown igen med shoppere og børn, der leger på Place d'etoile.

Inden du rejser til Libanon skal du tjekke udenrigsministeriets anbefalinger, og være sikker på at din rejseforsikring dækker evakueringsomkostninger hvis det bliver relevant.

Libanons hovedstad: Beirut - de berejstes Ibiza

Beirut kaldes Mellemøstens Paris. De to byer ligner dog slet ikke hinanden, for ligesom resten af Mellemøstens betondominerede hovedstæder er Beirut ikke nogen køn by. Men stemningen er der. Specielt omkring Place de'Etoile breder de franskinspirerede fortovscaféer sig ud over gaderne, og rigmandsbørn leger med deres asiatiske babysittere omkring det smukke ur på pladsens midte. 

Beiruts natteliv er i top. Byen er som de eventyrlystnes Ibiza, og her finder du fester der passer enhver smag. Barer, restauranter og mindre DJ-fester ligger koncentreret side om side i bydelen Gemeyzeh tæt ved Mohammad al-Amin mosque. Gå ikke glip af en aften med rock'n roll på Bar Louis som lægger cool, hvælvede stenlokaler til fremragende live musik hver aften. Ingen tvivl om, at Beirut er et naturligt udgangspunkt for alle oplevelserne på rejsen til Libanon.

Tripoli - hektisk havneby

Tripoli er den hektiske hovedstad i det nordlige Libanon. Den gamle souq emmer af livlig handel med alt fra pallietstilletter til klamme slagtedyr. Korsfarerne indtog selvfølgelig også havnebyen Tripoli og efterlod store borge med 360-graders udsigt over den tætpakkede by. Tripoli er mere konservativ end progressive Beirut, og overalt stikker moskeernes minareter op over de flade hustage.  Bliver du træt efter et par timer i trafikken og den travle souq, så hop i hammam og få dig et hårdhændet skrub. 

Byblos - idyl ved Middelhavet

Den lille idylliske havneby Byblos er med rette på UNESCO's Verdensarvsliste som den ældste beboede by i verden. På en lille bakke med en skøn udsigt over byen og Middelhavet kan du slentre rundt på ruinerne af en gammel korsridderborg fra det 12. århundrede, som var scene for adskillige kampe mellem korsridderne og deres Nemesis; den kurdiske Sunni-muslim Saladin. I den hyggelige tilstødende havn kan du nyde frisk sushi og rødglødende solnedgang over Middelhavet. Byblos ligger kun én times kørsel nord for Beirut, og er en skøn lille dagstur evt. i kombination med et besøg i Tripoli. 

Baalbek - Libanons kulturelle highlight

Ikke engang i det gamle Rom byggede romerne templer der matchede Baalbek i ekstravagance og størrelse. Baalbek betyder solbyen og blev bygget for at araberne skulle imponeres over romernes styrke og civilisation. Verdens største søjler bar Jupiter templet og seks af disse 22,9 m høje søjler står stadig, og vidner om romernes overlegne ingeniørevner. Bacchus templet ligger som romerne forlod det for 2000 år siden. De 46 søjler omkring templet står stadig, og de overdådige udsmykninger er ubegribeligt velbevarede. Baalbek er absolut et af højdepunkterne på en rejse til Libanon.

Trekking i Libanon - dale og bjerge

Et af de smukkeste naturområder i Libanon er Qadisha Valley; en 50 km lang kløft, som er på UNESCOS Verdensarvsliste, uden at dette dog sikrer nogen særlig beskyttelse af dalens unikke natur. Den smukkeste del af denne lange kløft er de nordligste 20 km op til Qadisha grotten. Her møder du gamle templer, adskillige vandfald og imponerende udsigtspunkter, inden du kan køle af i den 778 m lange grotte.  

Fra nord til syd hele vejen ned gennem Libanon løber the Lebanon Mountain Range. Langs bjergene er etableret en 440 km lang trekking-rute, The Lebanon Mountain Trail, som tager dig igennem 75 landsbyer og smukke afvekslende landskaber. Langs ruten er der mulighed for at overnatte på guesthouses og campingpladser. Læs mere på www.lebanontrail.org.

På ski i Libanon

Hvis du rejser til Libanon mellem december og april, samtidig med at sneen falder i Libanons bjerge, kan du kombinere fester og kulturliv med skiferie. Kun en dagstur fra Beirut ligger to af Libanons bedste skiområder. Det mest populære hedder Mazaar skiresort. Det er ikke stort, men med sine 42 pister på i alt 80 km er det Libanons største. Lige i nærheden ligger det mindre, men mere naturskønne Cedars skiresort, som byder på bedre powder snow og off-piste skiing. På skileb.com kan du finde information om alle Libanons skisteder, booke hoteller og se webcams over området.  

Book din rejse til Libanon

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt