Papua New Guinea

Oplev de lokale traditioner - Papua Ny Guinea
 

Rejser til Papua New Guinea - den vilde verden

Papua New Guinea er et af denne verdens mest mystiske, hemmelige og uudforskede steder. Denne ø-stat i det sydvestlige Stillehav ligger nord for Australien og øst for Indonesien og er det perfekte sted for dem, der vil rejse så primitivt som muligt og til så afsides steder, som overhovedet muligt. Køb din rejse til Papua Ny Guinea hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Tilbage til fortiden - rejs til vilde Papa Ny Guinea

Vil du opleve noget helt, helt anderledes? En rejse til Papua New Guinea er en rejse til en helt andet verden. Eller en rejse tilbage i tiden, en rejse til det måske bedste eksempel på, hvordan vores klode tog sig ud for længe siden. Eller sagt med en metafor: Papua New Guinea er det tætteste denne verden komme på en overlevende dinosaurus fra svundne tider. Der er over tusind forskellige etniske grupper i landet, og nogle af dem lever så isoleret at de ikke kender meget til vores moderne verden - hvor fascinerende er det!?

Rejse til Port Moresby: hovedstaden i Papua Ny Guinea

Langt de fleste der rejser til Papua Ny Guinea, ankommer først til hovedstaden Port Moresby. Her bor ca. en kvart million mennesker, og byen er forbundet med større byer i regionen i kraft af den internationale lufthavn Jacksons International Airport, der har flyvninger til og fra bl.a. Brisbane, Cairns og Sydney i Australien samt Singapore, Hong Kong, Manila, Tokyo, Kuala Lumpur og NadiFiji.

Port Moresby har ikke det helt store at byde på - det kan bedre anbefales at skynde sig ud til de store eventyr der venter i Papua New Guinea. Hvis du alligevel gerne vil opleve byen en dag eller to, kan du komme rundt med bybusser eller private taxaer. I Port Moresby kan du besøge National Capital Botanical Gardens, Ela Beach, Moitaka Wildlife Sanctuary, Brown River og Touaguba Hill og hvis du vil på en længere tur udenfor byen kan du opleve Rouna Falls og Varirata National Park.

Port -moresby -yacht

Papua Ny Guinea: hvor rejsen er et eventyr i sig selv

At skynde sig er måske en overdrivelse når det gælder en rejse i Papua New Guinea. For her er der så godt som intet, der bliver serveret for den rejsende, og næsten ingenting, der er let og ligetil. Men det er lige præcis derfor, nogle rejsende vil finde denne destination interessant og spændende (ud over den fascinerende natur og kultur, selvfølgelig). I Papua Ny Guinea skal man nemlig være forberedt på en nærmest total mangel på turistfaciliteter og infrastruktur, og rejsen i sig selv og meget af det praktiske undervejs bliver automatisk en stor del af oplevelsen.

Papua New Guineas flora og fauna

Papua New Guineas nærmeste naboer er Australien og Indonesien (samt Solomon Islands), og det er da også disse to lande, naturen og især dyrelivet i Papua New Guinea minder mest om. Dyrelivet er et kapitel for sig på disse kanter - her lever lige så mange arter af pattedyr som i Australien, selv om landet er ni gange mindre. Ydermere lever her endnu flere arter af fugle og frøer, end i naboen mod syd. På nogle måder er Papua New Guinea en slags biologisk miniudgave af Australien. De to lande råder over mange af de samme dyrearter, men hvor Australien gennem tiden blev overvejende tørt og fladt, blev Papua New Guinea vådt og bjergrigt, med vulkaner, klippeskrænter og regnskov. F.eks. lever der kænguruer i begge lande, men hvor de i Australien springer rundt i den flade outback og ørken, lever deres fætre og kusiner i træerne i Papua New Guinea. 

Papua New Guineas farlige områder

Tag ikke fejl: Papua New Guinea er et land, der ikke er lige sikkert overalt. Kriminaliteten er høj i nogle egne af landet, og man skal passe meget på i visse dele af byerne Port Moresby, Lae og Mt Hagen. Det samme gælder Highlands-regionen og følgende områder: Southern Highlands, Enga, Western Highlands, Chimbu og Eastern Highlands. Man bør også holde sig fra den tidligere Panguna-mine i Bougainville.

sight in Port -moresby - abandoned car

Papua New Guineas højdepunkter

Med visse forbehold og forholdsregler kan Papua New Guinea dog udforskes og opleves som det fremmedartede, spændende og eksotiske sted, det er. En rejse til Papua New Guinea bør helt klart inkludere et besøg ved Kokoda Track, der er en 96 km. lang vandresti gennem eventyrlig jungle, over krævende klipper og bakketoppe og smattede, våde trin. Op og ned går det, og denne afsindige vandretur vil stå som et lysende eksempel på, hvordan bevægelsen og rejsen i sig selv sommetider er oplevelsen i sig selv - og så hjælper det selvfølgelig, at omgivelser er så eksotiske og eventyrlige, som her. Kokoda Track handler dog mest af alt om mennesker, for denne lange sti var det sted, hvor australske, amerikanske og japanske soldater kæmpede under Anden Verdenskrig - mod hinanden og mod terrænet. Stien byder da også på en række mindesmærker fra krigen, og samtidig på gode muligheder for at møde de mennesker, der bor og lever nær stien. Af gode grunde er det kun de færreste, der vælger at tilbagelægge alle 96 km. Det anbefales at gøre som hovedparten af andre rejsende: at gå i en gruppe (der kan organiseres lokalt) på en lille del af strækningen.

rejse til papa ny guinea

For et indblik i den lokale, traditionelle kultur kan et besøg i landsbyen Tari anbefales - her kan man opleve de traditionelle Huli-folk. Hvad naturen angår, er der ikke meget der overgår visse dele af provinserne Central, Oro og Milne Bay. Her finder man vidunderlige koralrev, jungleklædte bjerge og en venlig lokalbefolkning. Hvad dykningen og snorklingen angår, er et af de særlige trækplastre her de mange skibs- og flyvrag fra anden verdenskrig, der ligger rundt omkring i havet her. Steder at holde øje med i denne forbindelse er Tufi, Alotau og Samarai Island. 

Kærlighed, cricket og kano-festival

Rejser man nordpå, over Solomon Sea, kommer man til de fantastiske Trobriand Islands, hvor man kan være heldig at støde på den eksotiske festival Milamala Festival og dens kendetegn: 'fri' kærlighed, cricket og rodfrugten yams, der bruges til mangt og meget på disse kanter. I Milne Bay Province finder man byen Alotau, provinsens hovedstad og en af de venligste, sikreste og mest attraktive byer i hele Papua New Guinea. Rejser man til denne del af Papua New Guinea på den rigtige tid af året, kan man fornøje sig med den underholdende Milne Bay Kundu & Canoe Festival, hvis hovedattraktion er synet af lokale 'krigere' der padler i hav-dygtige kanoer - og det går ikke stille for sig!

Ja, Papua New Guinea er bestemt noget for sig og et af Jordens vildeste og mest fascinerende steder. 

Har du spørgsmål om Papua New Guinea?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Papua New Guinea

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt