Salomonøerne

Coral Island - paradis? - Salomonøerne
 

Rejser til Salomonøerne - for nutidens opdagelsesrejsende

Nutidens Captain Cook ville helt sikkert rejse til Salomonøerne, for her kommer du på eventyr. Øernes dramatisk natur indgyder stor respekt, og du kommer helt tæt på aktive vulkaner, søkøer, delfiner, skildpadder, skibsvrag og lokale 'chiefs'.  Køb din rejse til Salomonøerne hos KILROY.

Kom hurtigt videre:

Oplev Salomonøerne inden det er for sent

De fleste, der rejser til Salomonøerne, har fornemmelsen af at være den eneste turist på øerne. Salomonøerne er stadig et de få udviklingslande i Stillehavet, og turismen er et af landet helt store udviklingspotentialer. Så det er om at komme af sted nu, før prangende resorts overdøver den autentiske lokale stemning. 

Selv langt ude i Stillehavet indhenter verdenshistorien dig. Under Anden Verdenskrig var Salomonøerne Stillehavets militære forpost. Her kæmpede USA og Japan ø for ø om magten over militærbaser på Salomonøerne, og det har sat sit præg på øerne helt op til det 20. århundredes interne stridigheder. Selvom det australske stillehavspoliti stadig er til stede på øerne, er her nu ingen fare på færde, og dine største udfordringer bliver ø-landets utilregnelige og knappe infrastruktur. 

Gaudalcanal og WWII

Hovedstaden Honiara, som ligger på øen Gaudalcanal, er ikke værd at skrive hjem om, så bliv ikke skuffet over dit første indtryk af Salomonøerne. Mens du venter på færgen til Salomonøerne paradisøer, kan du bruge tiden på at udforske de efterladte krigsremedier fra Anden Verdenskrig, som ligger spredt omkring på Gaudalcanal. Bugten ud for Honiara kaldes 'Iron Bottom Sound', fordi den er en sand kirkegård for rustende amerikanske og japanske fly- og skibsvrag. Tag på dykkertur i bugten og insistér på at dykke på det amerikanske propelfly 'B-17 Flying Fortress', der ligger på kun 18 meters dybde. 

De absolut fedeste vragdyk finder du dog ved øen Ghizo i Salomonøernes Western Province. Her kan du dykke på det japanske transportskib Toa Maru og se dens last af gasmasker, telefoner, tanks, motorcykler og medicin ligge spredt mellem vragdelene. 

Malaita: Indfødte folk og kunstige øer

Malaita er en af Salomonøernes uopdagede perler, hvor kun få turister med god tid begiver sig ud. Øen er smuk, men det er mødet med lokalbefolkningen, der mejsler sig fast i hukommelsen. Her er ganske få overnatningsmuligheder, begrænset infrastruktur og ingen turisttilbud, men hvis du spørger de lokale, tryller de sig om til guider for en skilling. Så møder du også hele familien og pludselig spiller du fodbold, tager på fisketure og skåler med den lokale 'chief'. 

billige rejser til salomonøerne

Gå ikke glip af de kunstige øer i Langa Langa og Lao Lagoons. Øerne er bygget på koralrev som bjerge af sten og er et levn fra dengang, det var nødvendigt at forsvare sig fra kannibaler og stammekrige på land. Den største ø er 1 km i diameter og temmelig overbefolket. 

Det skulle efter sigende være muligt at besøge Kwao-folket på Malaita, som bor isolerede i bjergene omkring Sinalangu. Man tror det er løgn i det tyvende århundrede, men dette folk går stadig nøgne rundt, jager med spyd, tilbeder forfædrenes ånder, og forsvarer sig mod enhver form for moderne udvikling med vold!

Tetepare Island: øko-venligt naturreservat 

Rejsen til Salomonøerne er ikke fuldendt, før du har besøgt landets eneste naturreservat; Tetepare Island i Salomonøernes Western Province. Her er den oprindelige regnskov stadig bevaret, og alle øens aktiviteter er gennemført øko-venlige. Undervandslivet er spektakulært; her snorkler du ikke kun med delfiner og glitrende barracuda-stimer, men også med søkøer! 

Marovo Lagoon: dyk dagen lang

Som over det meste af Salomonøerne er det ikke badestrandsferieidyl du finder på de flere hundrede øer i Marovo Lagoon, men derimod kokospalmer, regnskov og koralrev. Her er dykkersteder til overflod med huler, drop-offs, koralhaver og hajer. 

En fed måde at udforske de mange små palmeøer i Marovo Lagoon er i kajak. Du kan arrangere kajakture på flere dages varighed, og det er en fantastisk måde at besøge de lokale på afsides af øer, som ellers aldrig får besøg af turister. 

Husk at tage dine vandresko med til Salomonøernes Western Province. Hvis du er i fare for at ende som en saltvandsopløsning, så er her i stedet mange vulkaner at bestige med imponerende udsigt over de smukke laguner. Og så er din rejse til Salomonøerne vist komplet.

Har du spørgsmål?
Kontakt KILROY!

Book din rejse til Salomonøerne

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt