Paraguay

Ruiner fra den oprindelige befolkning, Paraguay
 

Rejser til Paraguay - det uopdagede Sydamerika

Paraguay er det glemte land i det centrale Sydamerika. Backpackere rejser til Argentina, Bolivia og Brasilien i hobetal, mens de er lige så sjældne som vilde kameler i nabolandet Paraguay. På en rejse til Paraguay oplever du nationalparker, flodture og bevaringsværdige ruiner - alt sammen "off the beaten track".

Paraguay er et rejsemål for de erfarne rejsende, der hellere nyder mindre seværdigheder i uforstyrrede omgivelser end står i kø for at opleve verdens vidundere. Her eksisterer ikke lokale turistguider, som chikanerer dig indtil du køber en jeeptur på savannen. Hvis du rejser til Paraguay, skal du være forberedt på at arrangere det meste selv. 

Paraguay - det anderledes Sydamerika

Til gengæld lever du udmærket for 20-30 dollars per dag, for Paraguay er et Sydamerikas efterhånden få U-lande. Derfor oplever du store kontraster i alt lige fra levestandard til byggestil, når du rejser rundt i Paraguay: I hovedstaden Asunción overhaler BMW'er hestekærrer nedad hovedgaden og charmerende bygninger fra kolonitiden ligger opad shopping centrenes skinnende glasfacader.   

Bortset fra området omkring Iguazu-vandfaldene på grænsen til Argentina og Brasilien, er det ikke fugtige regnskove, der præger naturoplevelserne i Paraguay, men derimod øde grønne sletter med golfbane-potentiale. Og der er meget øde i Paraguay, for i landet, der er på størrelse med Californien, bor kun 6,5 millioner indbyggere. Der er heller ingen bjerge i Paraguay, og det højeste punkt er mindre end 1000 meter over havoverfladen. 

Paraguays skove og indbyggere

Gennem de sidste 20 år er 15 % af Paraguays skove blevet hugget ned for at give plads til kvægavl og marker til soja- og planteolieproduktion. De fleste investorer kommer fra udlandet, og den korrupte regering har forholdt sig passive mens deres bankkonti er blevet feddet op. Det lader til, at klimaforandringerne og CO2-kvotehandler snart vender denne uheldige udvikling. 

Det er befolkningen i Paraguay, der betager de fleste rejsende. Paraguays indbyggere er afslappede, venlige og nysgerrige, og de fortæller gerne deres mening om den politiske udvikling og korruptionen, som har præget lande de sidste mange årtier, mens I på skift slubrer bitter urtete fra slanke sølvfarvede sugerør, som man gør på disse kanter.

Asuncion - charmerende kaos

Paraguays hovedstad Asuncion ligger lige ved grænsen til Argentina og er Paraguays link til resten af verden. Asuncion er meget mere end guidebøgerne antyder, og en god introduktion til resten af det støvede land. De fleste turister finder Asuncion charmerende uden at kunne påpege hvorfor. Byen er et kaotisk miskmask af nyt og gammelt, højhuse og skure, stressende indkøbsgader og grønne åndehuller. Selvom du rejser efter guidebogen i Paraguay, træder du ikke ret mange backpackere i hælene. Alles favoritattraktion er Museu Del Barro. Dette kunstmuseum udstiller alt lige fra indfødt kunsthåndværk til karikaturtegninger og plasticdimser.

Rio Paraguay - flodsafari

Tværs ned gennem Paraguay løber floden Rio Paraguay, som deler landet i øst og vest. I øst er der græsklædt savanne, og til vest er der sump. Floden er en vigtig transportrute mellem Asuncion og byerne langs med floden. Tager du en af de ramponerede passagerpramme nordpå, kommer du både tæt på naturen og lokalbefolkningen. Hvis du er på vej til Brasilien, så bid turen over, og hæng ud med de lokale i Concepcion i et par dage, og nyd at alting sker i slowmotion her. Nord for Concepcion bliver turen til regulær flodsafari: Både papegøjer, aber, flodsvin og krokodiller viser årstidens farver frem på naturens egen catwalk.

Trinidad - overset UNESCO site

Selvom de velbevarede jesuitter-ruiner ved Trinidad har været et UNESCO World Heritage Site siden 1993, kommer her ganske få turister. Du vandrer alene rundt mellem de velbevarede ruiner, som ligger smukt placeret på toppen af en grøn bakketop. Jesuit-ordenen arbejdede for at opnå katolsk verdensherredømme, og det lykkedes dem at overtage hele magten i Paraguay indtil de blev fordrevet i slutningen af 1700-tallet. 

Parque Nacional Ybycui - fortryllende vandfald

Det østlige Paraguays sidste stykke subtropiske regnskov udgør denne smukke nationalpark. Det er Paraguays mest besøgte nationalpark, hvilket ikke betyder at den er overrendt eller veludstyret med turistfaciliteter. Derfor er den også et must på din rejse til Paraguay. Du kan gå nogle dejlige dagsture i parken, der ligger i et stejlt klippelandskab med fortryllende vandfald, som vælter ud mellem revner i klipperne. Det er en forfriskende luksus at bade i parkens mange pools, mens smukke sommerfugle blafrer rundt omkring dig. 

Book din rejse til Paraguay

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt