Burkina Faso

Mød de lokale skolebørn - Burkina Faso
 

Rejser til Burkina Faso - midt i Vestafrikas hjerte

Burkina betyder "fri, værdig, ærlig". Faso kan oversættes til "den fædrene jord". Burkina Faso er en republik, som ligger indesluttet i Vestafrika, omgivet af Mali og Niger i nord, Benin i øst samt Togo, Ghana og Elfenbenskysten i syd. En rejse til Burkina Faso kan byde på mange interessante oplevelser med natur, kultur og venlige mennesker.

Kom hurtigt videre:

Området blev koloniseret af Frankrig, som i 1890erne sejrede over mossi-folket, der udgør størstedelen af befolkningen i Burkina Faso. Indtil 1960, hvor det fik sin selvstændighed, har det således været fransk protektorat. Befolkningen er særdeles sammensat - der findes over 50 forskellige etniske grupper, som for de flestes vedkommende taler deres eget sprog. Det officielle sprog er fransk. Da Burkina Faso har været hårdt ramt af tørke er levealderen henholdsvis 47 år og 49 år for mænd og kvinder. Det er samtidig et af verdens mest fattige lande, men de lokale har ry for at være både venlige og imødekommende med en positiv 'dont- worry - be happy' indstilling til livet. Det skal nok gå altsammen, trods alt.

Ørken, skov og dragende klipper

Burkina Faso har et tropisk klima med to årstider, tørke og regntid. I regntiden i juni-september falder der mellem 600 og 900 millimeter regn, og resten af året er der varmt og tørt. Den varmeste tid på året er fra marts til juni, hvor temperaturen kommer et godt stykke over 40 grader. Landskabet varierer en hel del. I det nordlige Burkina Faso kan du finde ørkener, mens der i syd er floder og i den sydvestlige del grønne landskaber med skove og betagende klippeformationer. Her er også rig mulighed for både hiking og ture på mountainbike.  

Natur i Burkina Faso - adventure og rundrejser i Burkina Faso

Burkina Fasos rige filmkultur

Hovedstaden er udstyret med det rytmiske navn, Ouagadougou, der kan føles som lidt af en udfordring for danske tunger. Her ligger både gode restauranter, hoteller og natklubber. Burkina Faso er desuden berømt for at have en særdeles rig filmkultur. Ouagadougou har hvert andet år, siden 1969, fungeret som vært for den prestigefyldte panafrikanske filmfestival FESPACO, som finder sted i slutningen af februar. I 1974 blev der oprettet et nationalt filmcenter og fra 1977-86 husede byen også filmskolen INAFEC. Og siden 'Pariaernes blod' i 1971 har landet produceret omkring 60 spillefilm.

Maden i Burkina Faso

Fattigdom er årsagen til, at Burkina Faso ikke kan byde på noget særligt avanceret køkken. Fisk og kylling tilberedes på forskellige måder, og maden er typisk ikke ret krydret eller tilsat andet end de mest nødvendige ingredienser. Til gengæld kan man altid få stillet tørsten ved boder på markeder og ved vejsiden, hvor kvinder sælger Bissap-saft af tørrede hibiscusblomster.

Har du spørgsmål til Burkina Faso?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Burkina Faso

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt