Mauretanien

Oplev Mauretanien i Afrika.
 

Rejser til Mauretanien - landet med de imponerende sandklitter

Landet ligger i Vestafrika og grænser op til Algeriet i nordøst, Mali mod sydøst og Senegal mod sydvest. En rejse til Mauretanien byder på mange unikke oplevelser på grund af landets fascinerende landskab med klitrækker, der strækker sig så langt øjet rækker - nogle steder når klitterne sågar helt op i 90 meters højde.

Kom hurtigt videre:

Det meste af Mauretanien består af ørken. Sahara strækker sig helt ud til kysten, hvor den møder Atlanterhavet og bølgerne skyller ind på stranden. Man kan med andre ord godt forberede sig på en smule sand i skoene. Og med en befolkningstæthed på godt 3 indbyggere per kvadratkilometer er Mauretanien et ret tyndt befolket land, med muligheder for at tage på ture - evt. på kamelryg, hvor du og dine rejsekammerater kan føle jer helt alene i denne ørkenverden.

Tag på adventure i Mauretanien - oplevelsesture og rundrejser i Mauretanien

Mauretaniens klima

Varme - og ikke mindst tørke - er heller ikke ukendte fænomener i Mauretanien, hvor klimaet overvejende er tropisk. Nogle steder inde i landet kan man måle helt op omkring 50 grader i årets varmeste måneder, men der er også områder med nattefrost.

Stjerne og halvmåne

Langt størstedelen af indbyggerne er muslimer, hvilket også ses på republikkens grønne flag, der er prydet med de islamiske symboler: stjerne og halvmåne.

Nouakchott: Mauretaniens hovedstad

Mauretanien var fransk protektorat indtil 1960, hvor det fik sin selvstændighed og dermed også sin egen hovedstad Nouakchott. Denne by ligger ud til Atlanterhavet og har et estimeret indbyggertal på mellem en og to millioner indbyggere. Byen er ikke nogen perle, hvad angår byplanlægning, men byder på andre ting, som gør den et besøg værd. Du kan bl.a. finde det lækre fiskemarked Port de Peche, med et stort udvalg af friske fisk direkte fra havet. Du kan også vælge en af flere spændende restauranter, hvis du skal have sulten stillet. Beliggenheden ved havet giver tilmed mulighed for en svømmetur, men vær opmærksom på understrømme. Nouakchott huser også landets største lufthavn, Nouakchott Airport, som modtager fly fra mange af verdens lande.

Mekka for fugle

Ved kysten finder man saltsumpe, flere klitter - og mod nord ligger tidevandsbugten Banc d'Arquin, hvis navn fugleinteresserede bør skrive sig bag øret. Den 12.000 kvadratkilometer store nationalpark blev grundlagt i 1974 og er kendt for huse overvintrende vadefugle og er på UNESCOs verdensarvsliste

Vær varsom

Lige nu fraråder Udenrigsministeriet alle unødvendige rejser til Mauretanien, fordi der er "særlig risiko for, at terrorangreb og bortførelser kan blive rettet direkte mod danskere". Der er desuden risiko for miner. Skal man til Mauretanien, kræver det en vis varsomhed.

Har du spørgsmål om rejser til Mauretanien?
Kontakt KILROY

Book din rejse til Mauretanien

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt