Senegal

Oplev dyrelivet helt tæt på - Senegal
 

Rejser til Senegal - det uopdagede Afrika

I det vestlige Afrika, mellem Atlanterhavets friske briser og Saharas tørre varme, ligger et af kontinentets mest alsidige og spændende lande: Senegal. Et relativt lille land der råder over lidt af hvert: lækre strande, ørken, jungle, kulturelle indslag, charmerende fiskerbyer og meget mere. Planlæg din rejse til Senegal med KILROY.

Kom hurtigt videre:

Det er nu, du skal rejse til Senegal. For det varer ikke længe, før dette land for alvor bliver opdaget og turisterne strømmer til i stor stil. Dette relativt lille vestafrikanske land har inden for et overskueligt areal alle mulige naturlige attraktioner: strande, jungle, ørken, mangrover, floddeltaer, mangfoldigt dyreliv og meget mere. Og glem heller ikke de kulturelle muligheder, Senegal tilbyder - spændende markeder, festivaler, livligt natteliv, interessant arkitektur og masser af gode fiskerestauranter.

Senegals hovedstad: Dakar

Dakar er dér, hvor mange eventyrere begynder rejsen rundt i Senegal og måske andre lande i denne del af Afrika. Det er nemlig Senegals hovedstad, og et oplagt knudepunkt i forhold til rejser fra Europa, eksempelvis fra Paris eller Madrid. 

Senegal Dakar Overview

Dakar er et forrygende sted, en by fuld af liv, musik, gadehandel, kaotisk trafik og spændende mennesker. Her finder man nogle af Vestafrikas bedste festivaler inden for både musik, kunst og film, og desuden nogle af de bedste natklubber og spillesteder. Du kommer ikke til at kede dig i Dakar, og her er sjældent fred og ro - den smittende musik og støjende markedsliv er næsten konstant til stede og vil få den rejsende til at føle, at man er kommet nærmere den afrikanske sjæl.

Det historiske Senegal: Saint-Louis

Ja, hvem havde nu gættet, at Senegal har sit eget Saint-Louis? Emmer det ikke bare af jazz, historie, kreolsk charme og kolonitidsarkitektur? Og ja, lige akkurat, sådan er Senegals Saint-Louis. Denne hyggelige by ligger 320 kilometer nord for Dakar, ved udmundingen af Senegal River og klods op ad Atlanterhavets indbydende bølger. Saint-Louis var den første franske bosættelse i forbindelse med koloniseringen af Vestafrika, og byen blev grundlagt i 1659. Her skal man nyde de imponerende bygninger fra den franske kolonitid, lade sig charmere af den gammeldags stemning med hestevogne og nyde den årlige jazz festival, der som regel løber af stablen i slutningen af maj.

Som man kan fornemme, har Saint-Louis lidt af det samme touch, man finder i andre Atlanterhavs-kreolske byer som New Orleans, Havana i Cuba og Salvador do Bahia i Brasilien. Det er også en af Senegals mest besøgte byer, ikke mindst takket være den historiske del af byen, der ligger på en ø midt i Senegal River, og af indlysende årsager er placeret på UNESCO's World Heritage List.

Det nordlige Senegals nationalparker

Det kan anbefales at fortsætte rejsen i Senegal længere nordpå, helt op nær grænsen til Mauretanien, hvor man finder den kæmpemæssige nationalpark Parc National des Oiseaux du Djoudj, der også er på UNESCO's World Heritage List. Her skal man ikke snyde sig selv for en sejltur på floderne i en såkaldt pirogue, hvorfra man kan nyde udsigten til en himmel fuld af eksotisk fugleliv: flamingoer, pelikaner, hejrer og mange flere spændende arter. Parken er en af verdens vigtigste vådområder og samtidig et af de vigtigste fristeder for fugle, og et klart must på rejsen til Senegal. Lidt syd for Saint-Louis finder man en anden imponerende nationalpark, Parque Nacional de la Langue Barberie, der bestemt også er et besøg værd.

Casamance: Storslået natur - men pas på

Der er fra tid til anden turbulens i Casamance-regionen i det sydlige Senegal (syd for Gambia, der skærer sig ind gennem Senegal), så man bør altid rådføre sig på eksempelvis www.um.dk (Udenrigsministeriets hjemmeside) inden afrejse. Casamance byder på en sand rigdom af floddeltaer, vådområder og frodige skovområder - krydret med nogle af landets bedste sandstrande og med de backpacker-populære landsbyer Kafountine og Abéné som fikspunkter. 

Senegals strande

Strandene er en stor attraktion langs hele kysten, og hovedårsagen til at mange overhovedet rejser til Senegal. Overalt ser man de farverige pirogue'er vugge i bølgen blå, og her er massevis af badebyer for enhver smag - både dyre resorts og simple landsbyer med spartanske overnatningsmuligheder. Og strandene? Du får svært ved at finde bedre i denne del af verden. 

Prøv også Ile de Gorée, der byder på total ro og afslapning. Her er ingen veje og biler, i stedet er der masser af snævre gyder prydet med imponerende smukke bougainvilleaer, kolonitidshuse og en næsten meditativ ro, der bl.a. hænger sammen med øens rolle i forbindelse med slavehandlen over Atlanten for et par århundreder siden.

Har du spørgsmål om rejsen til Senegal?
Kontakt en rejsekonsulent

Book din rejse til Senegal

Find det perfekte hostel, den helt rigtige flyafgang og de mest spændende oplevelser her på siden.

Kontakt